Witam. Da się może jakoś w edytorze map załadować scenariusz z kampanii? Bo chciałem przejść kampanię ze skrzydłami anioła, a nie wiem czy tak się da.
DewirtWędrowiec
|
Witam. Da się może jakoś w edytorze map załadować scenariusz z kampanii? Bo chciałem przejść kampanię ze skrzydłami anioła, a nie wiem czy tak się da. |
MateuszWeteran
|
Bodajże jest taki program ResEdit, ale nie wiem czy on w tej sytuacji okazuje się pomocny. Poza tym, mówisz o drugiej misji kampanii Niech żyje królowa (Long live the Queen)? |
BroghildMieszkaniec
|
Programem Resedit można to zrobić, gdyż sam używałem go do otworzenia map z kampanii, kiedy pisałem solucję. Można go pobrać stąd. ,,Rzadko trafiają się tak szczęśliwe czasy, byś mógł myśleć, co chcesz, i co myślisz, mówić''
|
TaroWeteran
|
Broghild, publikowałeś gdzieś tą solucję? Jeśli tak to czy mógłbyś wstawić link? A jeśli nie, wysłałbyś ją ewentualnie na maila? Lubię czytać solucje :D Bez Komentarza - mój kanał na youtube.
|
BroghildMieszkaniec
|
Prawdę mówiąc zacząłem ją pisać parę dni temu i na razie opisałem 2 pierwsze misje kampanii "Ostrze Armageddonu", resztę zamierzam zrobić w wolnym czasie. ,,Rzadko trafiają się tak szczęśliwe czasy, byś mógł myśleć, co chcesz, i co myślisz, mówić''
|
GasperWędrowiec
|
Witam! No więc próbuję przejść kampanie Nie Święte Przymierze i dosłownie wywala mnie do pulpitu. Czy można coś poradzić? I jeszcze jedno chciałem grać w Might and Magic VII, klikam instaluj i nic nie pojawia się . Szukałem w internecie ale jakoś to nie to co powinno być. Czy macie jakieś pomysły lub rady bo to przeszkadza mocno w grze. A i nie ma głosu w animacjach na początku kampanii tylko taki jakby głos małpki. Jeśli chodzi o wersje to mam komplet (bez kronik) poszukam jakiś pathy. I w tym błędzie pisze : ResourceManager :: GetSample could not find the ''sfx'' resource ''n1a''. |
JayMieszkaniec
|
Przykro mi Gaspar, ale wróżka chrzestna ma wolne, a szklana kula się rozbiła. Jedyne co mogę powiedzieć, to PODAJ WIĘCEJ SZCZEGÓŁÓW! Bo na razie nie mamy co poradzić :). Dopóki nie powiesz nam "w całości", jaki błąd występuje. To prawdopodobnie go nie naprawimy. Co do M&M VIII, to nie ten dział, i tyle. Pozdrawiam |
LyokoherosWędrowiec
|
Ja mam problem z kampanią "Oswobodzenie", po wygraniu ostatniej bitwy w misji "Neutralne wysiłki"(chyba ostatnia mapa kampanii) występuje błąd gry(komunikat systemu windows: "wystąpił problem z aplikacją heroes3.exe i zostanie ona zamknięta"). Po kliknięciu nie wysyłaj pojawia się okienko z napisem: "Instrukcja spod "0x2100d528" odwołuje się do pamięci pod adresem "0x01ce7128". Pamięć nie może być "read"." "Mało nas, choć w sam raz, by ratować ten świat!
Mało nas, lecz do gwiazd każdy skoczyć by mógł, gdy chce... pokonać siły złe!" ~Intro "Kod Lyoko" |
Mariusz DragonWędrowiec
|
Mam kilka pytań: Wiedza praktyczna: Mam Orb of Vulnerability (kula osłabienia), rzucam Blind (oślepienie) na smoki, przeciwnik nie ma Orb of Vulnerability (kula osłabienia) i nie może ich odczarować (eMTi: tylko Dispel (rozproszenie) działa na smoki) To znaczy że oprócz armagedonu(kiedy to wróg ma kule osłabienia) mogę też rzucać inne czary ofensywne(kula ognia,piorun,klątwa) na jego smoki? 2.Jak punkty morale i szczęścia przelicza się na procentową szanse pozytywnego lub negatywnego efektu. |
MateuszWeteran
|
Z tego co pamiętam to morale i szczęście bazują na zasadzie: Z minusowymi wartościami sytuacja jest analogiczna. Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 19.01.2013, Ostatnio modyfikował: Mateusz |
AvonuWeteran
|
Instrukcja H3, str. 44: Morale: Szczęście: Wartości +3/-3 są wartościami maksymalnymi/minimalnymi. "When someone desires information, they come to me." - 8t88
Pipiru piru piru pipiru pi! |
Sir ArivaldWędrowiec
|
Ja mam pytanie dotyczące grania na templu random balance. Według zasad WCL zabroniony jest double built. Jednak wiadomo, że na tych mapach zawsze mamy obok miasta wybranego z fortem drugie miasto tej samej rasy bez fortu. Czy rozbudowa tego drugiego miasta łamie tę zasadę? |
MateuszWeteran
|
Nie. Nie łamie. Double build to kluczowa rzecz w ligowych rozgrywkach. Startowałem w jednym turnieju (z marnym skutkiem) organizowanym przez World of Heroes. Nie słyszałem by podwójna rozbudowa była zakazana na Random balance. |
FervusMieszkaniec
|
Zna ktoś jakąś dobrą modyfikację poprawiającą balans w grze? |
Włodarz HellburnAdministrator wortalu
|
Hm, a co jest według Ciebie niezbalansowane (w rażącym stopniu)? Pomijam Conflux i Nekropolię. Worship me, and I may yet be merciful...
Then again, maybe not. |
FervusMieszkaniec
|
No właśnie chodzi mi o Conflux i Nekropolię. Może jest jakaś modyfikacja podmieniająca bezużyteczne umiejętności na bardziej użyteczne, lub pozwalająca na inne rzeczy typu opuszczenie Chatki Czarownicy bez nauki niechcianej umiejętności? |
|
Kwestia Confluxu jest w miarę prosta - należałoby po prostu zmienić statystyki i przyrost odpowiednim stworzeniom, ale jak do tej pory nikt nit podjął się tego zadania na poważnie (ja kiedyś próbowałem coś z tym zrobić, ale zrezygnowałem). Jeżeli masz jakieś pomysły w tej materii, mogę podesłać Ci zmodyfikowany plik statystyk (lub możesz zrobić to sam...). Odnośnie nekropolii - tutaj sprawa może być nieco cięższa. Zależy w jaki sposób byś chciał "naprawić" tą frakcję. Odnośnie umiejętności - to już nie kwestia balansu. I z tego co się orientuję, wszystkie wymienione przez Ciebie opcje znajdują się w WoGu. Worship me, and I may yet be merciful...
Then again, maybe not. |
MateuszWeteran
|
Co do Confluxu, jedynym problemem są tam feniksy. Z łatwością możesz znaleźć plik, który poprawia ich przyrost (tygodniowo 2 zamiast 4) Nekropolia jest jaka jest. Na wszelkiej maści grach online jest banowana i nie dopuszcza się gry nią. Chatki sprawdzaj albo pobocznym bohaterem, albo jak grasz offline to zapisz grę a potem wczytaj jak nie potrzebujesz danej umiejętności. |
HobbicusGeront
|
W Hocie Conflux został znacząco osłabiony, ale o podobnych patchach do podstawki nie słyszałem. Tu był link, ale go teraz nie ma.
|
|
Wtedy Conflux zaczyna mocno ssać ;). Samo ograniczenie przyrostu feniksów (btw do 1 nie do 2 ;) ) nie wystarczy tutaj. Worship me, and I may yet be merciful...
Then again, maybe not. |