Behemot - brak kontrataku
Oczywiście że tak, po jego uderzeniu nie ma co zbierać z przeciwnika, więc nie ma też kontrataku :)))
SinWędrowiec
|
"Najlepsze jednostki" | 23.10.2008
Behemot - brak kontrataku |
Haav GyrGeront
|
Widze zaostrzony dowcip u kolegi;) - szkoda że z behemota zostaje czasem pył i nie pomaga u jego zdolność specjalna "brak kontrataku":D //From the beginnin to end
Losers lose, winners win This is real, we ain got to pretend The cold world that we in Is full of pressure and pain I thought it would chane But its stayin the same// |
GhulkWeteran
|
Behemot to fajna jednostka, choć trzeba umieć nią grać (słaba obrona). A na dodatek behemoty są pierwszym celem komputera. "Trzeba jeszcze mieć w co wierzyć
By się z własną pieśnią zmierzyć." |
Haav GyrGeront
|
I pierwszym celem gracza żywego, 2 lub 3 ataki z dalsza, lub bez kontrataku i behemot słabnie w oczach. Dlatego wole zdecydowanie Archanioły czy Tytanów. //From the beginnin to end
Losers lose, winners win This is real, we ain got to pretend The cold world that we in Is full of pressure and pain I thought it would chane But its stayin the same// |
SinWędrowiec
|
Przy 7 lvl to nie ma co się sprzeczać, masa b.dobrych jednostek w zasadzie tylko kościsty smok, hydra i diabeł trochę odstają, reszta jest na na prawdę równym wysokim poziomie. |
Włodarz HellburnAdministrator wortalu
|
"Najlepsze jednostki" | 24.10.2008
Diabły odstają? Radzę więcej pograć. Worship me, and I may yet be merciful...
Then again, maybe not. |
GhulkWeteran
|
Diabłami trzeba umieć grać. Hydrami też. Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 24.10.2008, Ostatnio modyfikował: Ghulk "Trzeba jeszcze mieć w co wierzyć
By się z własną pieśnią zmierzyć." |
Haav GyrGeront
|
Jak słusznie zwrócili Ci uwagę przedmówcy, nie "szykanuj" diabła, bo w pojedynkach wypada on lepiej niż Behemot, Tytan czy Czarny Smok, jedynie Archanioł nie ma z nim problemu. Z Archydiałbem jest jeden problem, należy od do zamku który jest dość trudny w obsłudze, a same jednostki są źle ze sobą skomponowane. Taką harmonię siły mają Castle, Rampart czy Stronghold, troche słabiej Dungeon czy Tower. //From the beginnin to end
InvictusWeteran
|
"Najlepsze jednostki" | 25.10.2008
Dla mnie diabeł to taki bardzo dobry nie jest. Niewątpliwie duża szybkość i powstrzymanie kontry czynią go jednostką niebezpieczną (szczególnie dla strzelców), to jednak ogólnie nie ma on zbyt wielkiej siły, czy wytrzymałości. Oczywiście z kościanym smokiem wygra zawsze, no ale już mówienie, że jest lepszy od hydry to trochę przesada. Diabeł jest za drogi i to obniża moją opinię o nim. Wieczna chwała żołnierzom Armii Krajowej!
|
GalandisWędrowiec
|
Według mnie każda jednostka z 7lvl ma w sobie coś co czyni go bardzo dobrą (no moze poza kościanymi smokami bo to jest tragedia ;P) weźmy np. hydry, wystarczy hyste, lub modlitwa i atakujemy kilku wrogów jednocześnie, nawet jeżeli są po drugiej stronie planszy. Osobiście nie lubie archaniołów chociaz to one są numerem 1 czy tego chcemy czy nie. Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 25.10.2008, Ostatnio modyfikował: Galandis |
HellscreamWeteran
|
Nie zgodziłbym się z drugim i trzecim poziomem...wszystkie typy plasują się pośrodku stawki. "Wojny zaczynają się i kończą ale moi żołnierze pozostają wieczni" - Tupac Amaru Shakur
|
AvonuWeteran
|
A gdzie Ty widzisz mangowy obrazek? Zaś o anime nic nie ma w regulaminie. ;) "When someone desires information, they come to me." - 8t88
Pipiru piru piru pipiru pi! |
HellscreamWeteran
|
Wiem, że manga jest czarno-biała. Ale awatar mangowy w sensie wielkich gałek ocznych czy postaci powiązanych z anime/mangą. A poza tym, Dragon Ball to też manga. Skąd mam wiedzieć, czy on po prostu tego Songo nie pokolorował, a?:)] "Wojny zaczynają się i kończą ale moi żołnierze pozostają wieczni" - Tupac Amaru Shakur
|
GalandisWędrowiec
|
Nie wiedziałem, że są jakies zakazy co do avatara :P zawsze daje sobie gogeto więc i tym razem dałem, bede musiał coś innego wymyslić, ale póki co nie moge zmienic... poza tym co do wyboru jednostek, każdy ma inne tyy, ja wybrałem takie gdyż akurat je uważam za najlepsze, jezeli się ze mną nie zgadzasz to chetnie bym zobaczył Twoje typy i napewno bym się z nimi nie zgodził ;) nie wiem czym się kierujesz w doborze swoich 'najlepszych' jednostek... chatką zbójców? każdy lubi co innego i każdy respektuje co innego, pozdrawiam ;) |
FergardWeteran
|
No, Hellscreamie: Gog to faktycznie słaba jednostka, ale poczepiałbym się harpii wiedźmy. Kilka takich jednostek jest w stanie rozwalić 1000+ ożywieńców/krasnoludów/drzewców/wpisz inną wolną jednostkę(No chyba, że strzela). Mają głównie znaczenie taktyczne. Co do innych poziomów: Otarcie się o śmierć niczego nie zmienia. Śmierć zmienia wszystko.
|
HellscreamWeteran
|
Najwyraźniej źle się wyraziłem - magog, cerber i gryf są gdzieś pośrodku stawki. Harpia Wiedźma jest bardzo dobrą jednostką swojego poziomu. Magog - jak sam przyznałeś - jest średni. Gdyby jego kula ognia nie raniła ifrytów, albo i nawet wszystkich jednostek Inferno, jego zastosowanie były by o wiele efektywniejsze, a i on zyskałby na wartości. "Wojny zaczynają się i kończą ale moi żołnierze pozostają wieczni" - Tupac Amaru Shakur
|
|
Żywiołak wody nie ma z nimi szans (przypominam, że jego umiejętność "braku kar w walce w zwarciu" w rzeczywistości nie działa, a owe jednostki dojdą do niego już w drugiej turze). Golem prędzej, jednak większy przyrost gryfa lub cerbera przesądzają o sprawie. Po raz kolejny zapraszam do moich testów (są na trzeciej stronie tego podstolika). Worship me, and I may yet be merciful...
Then again, maybe not. |
InvictusWeteran
|
Żywiołak wody lepszy do gryfa? Królewski to moim zdaniem najlepszy potwór 3 poziomu. Silny, lata i zawsze kontratakuje, co sprawia, że jest groźniejszy od innych jednostek tego poziomu. Wieczna chwała żołnierzom Armii Krajowej!
|
HellscreamWeteran
|
Kolego o piekielnym przedrostku...Czytałem twoje testy. Ale tak na dobrą sprawę, to moglibyśmy zablokować ten temat, a w statystycznych testach napisać post w stylu "To jest wersja obowiązująca". Więc może czas założyć temat "Ulubione jednostki [niekoniecznie najlepsze]" na wzór tego z HoMM 4. Bo tutaj to na dobrą sprawę każdy mógłby w zasadzie skopiować "półoficjalny" ranking zaprezentowany przez Haav Gyra czy wybrać najsilniejsze jednostki z twoich testów... "Wojny zaczynają się i kończą ale moi żołnierze pozostają wieczni" - Tupac Amaru Shakur
|
|
Temat o ulubionych jednostkach (co niesie ze sobą dużą elastyczność, bo "ile ludzi - tyle zdań") był i został zablokowany na rzecz tego o najlepszych... Worship me, and I may yet be merciful...
Then again, maybe not. |