No ale każdy już ma swoje własne odczucia po grze.
Grunt to kulturalna dyskusja, pozdro Filus ;)
HalomWeteran
|
"Najgorsze jednostki" | 27.05.2009
No ale każdy już ma swoje własne odczucia po grze. "Myśl, patrząc na niebo. Na gwiazdy. I nie pomyl ich z tymi, które odbijają się na powierzchni stawu".
|
Archidyplomata KameliaszGeront
|
"Najgorsze jednostki" | 2.06.2009
(lekko się zmieszał) Tyle :) |
PentaczMieszkaniec
|
"Najgorsze jednostki" | 7.06.2009
btw |
Włodarz HellburnAdministrator wortalu
|
Tylko, że w tym momencie mieszasz w to jednostki z innych poziomów. My nie :). Worship me, and I may yet be merciful...
Then again, maybe not. |
HiroWeteran
|
Tu się z Tobą nie zgadzam. Może i gnolle nie są boską jednostką, ale w porównaniu do chowańców (no i chłopów :p) wypadają całkiem nieźle.
Hmmm... może i obrażenia zadawane z dystansu mogłyby być większe, ale jednostka ogólnie nie jest zła. Statystyki właśnie ma dosyć dobre.
Tutaj się zgadzam, więc orki pozostawię bez komentarza ;)
W kwestii demonów jak najbardziej się z Tobą zgadzam, ale co do pegazów to już nie - przydają się one bardzo, jeśli forsujemy zamek przeciwnika, pegazem można śmiało zablokować strzelców.
Tak, punktów życia i obrony przydałoby się zdecydowanie więcej, ale reszta wprost świetna! rzuca czary, dobry atak i obrażenia. Jednostka jak najbardziej warta swojego poziomu i... ceny.
Mantykory? świetna jednostka, nie ma co gadać. Po prostu doskonała - dobry atak, paraliż, z obroną także nie najgorzej.
Smoki cienia może i nie są rewelacyjną jednostką, ale słabą także nie. Liczba modyfikacji: 2, Ostatnio modyfikowany: 7.06.2009, Ostatnio modyfikował: Hiro |
Włodarz HellburnAdministrator wortalu
|
Obrażenia zadawane z dystansu SĄ większe niż te zadawane w zwarciu. A jaszczuroludzie plasują się powyżej średniej w całej stawce.
Doskonała? GRUBA przesada. Jedne z gorszych stworzeń na poziomie. BTW mantikory nie posiadają paraliżu.
SĄ najsłabsze. Koniec. Kropka.
1. Hydry nie są najsilniejsze, ale odpowiednio pokierowane sieją spustoszenie. Worship me, and I may yet be merciful...
Then again, maybe not. |
SetishMieszkaniec
|
Najgorsze jak dla mnie są: Członek Gildii Kowali HoMM3.
|
BroghildMieszkaniec
|
Dla mnie najgorsze są: ,,Rzadko trafiają się tak szczęśliwe czasy, byś mógł myśleć, co chcesz, i co myślisz, mówić''
|
HalomWeteran
|
No mantikory mają 80 HP, co nie jest oszałamiającą ilością jak na 6 poziom. "Myśl, patrząc na niebo. Na gwiazdy. I nie pomyl ich z tymi, które odbijają się na powierzchni stawu".
|
HekkeWędrowiec
|
"Najgorsze jednostki" | 7.07.2009
Ja myślę, że tak: |
JigWędrowiec
|
Kto mówił, że jaszczurkoludzie są do bani? Ok, jak masz 50 nieulepszonych, dużo nie ubijesz, ale gdy posiadasz 500 Reptilionów, zaklęcie precyzja i takie tam podobne, to przeciwnik ma eksterminację. I sory, ale chowańce są nawet znośne. Wystarczy żeby przeciwnik Inferno miał graala, a ty dyplomacje. Wracając do tematu. Chłopi - Nie no sory, ale to chyba jakaś pomyłka. Przemielić na szkielety. Chyba tyle... |
HalomWeteran
|
Jig, wolę już mieć 500 kuszników zamiast reptilionów. I szkoda marnować slotu na złoty łuk, jeśli mamy jedną jednostkę strzelającą - podczas bitwy przeciwnik może tą jednostkę oślepić i złoty łuk staje się bezużyteczny. Grając zamkiem są jeszcze kapłani, więc jest większy sens używania tego artefaktu, a użycie precyzji i "takich tam" daje lepszy efekt. "Myśl, patrząc na niebo. Na gwiazdy. I nie pomyl ich z tymi, które odbijają się na powierzchni stawu".
|
JigWędrowiec
|
Ja nie mówię o Zamku tylko o Cytadeli.
Taa, bo Złoty Łuk to dziadostwo leżące sobie na ziemi. A o mieszanych armiach nie słyszałeś?
Eee...Od czego jest zaklęcie Rozproszenie? A przeciwnik nie rzuca zaklęć co turę.
Żeś sie uparł na tych kuszników... A po co by robili Tarczę, Tarczę powietrzną, Kamienną skórę żeby nie redukować tych obrażeń? A jeśli masz dobrego bohatera to ich wskrzesisz... Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 7.07.2009, Ostatnio modyfikował: Jig |
KonstruktorJaskiniowiec
|
Ale właśnie patrząc na ten poziom lepszy byłby Zamek, mimo iż jestem wielkim zwolennikiem Cytadeli. Przy dobrym użyciu może być jednym z najlepszym miast.
A o premii moral się nie słyszało.
Jak to nie? Zresztą już lepiej używać uleczenia.
To samo można zastosować w przypadku kuszników i i tak okazują się silniejsi. Atak identyczny w przypadku obu. czyli: Plusów u obu jest tyle samo lecz ostatnim u Reptilionów jest cena więc nie jest statystyka bojowa. Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 11.07.2009, Ostatnio modyfikował: Filus Koniec może być początkiem.
|
JigWędrowiec
|
Niby tak...
O ile dobrze pamiętam to jest artefakt na zniwelowanie tej przeszkody.
Uleczenie leczy, a nie wskrzesza
A jak sie ma maks. Dowództwo i Szczęście? Jednak w 80% przypadków masz rację. |
KonstruktorJaskiniowiec
|
O ile ja dobrze pamiętam to jest to artefakt składany i niweluje tą przeszkodę w wypadku armii kilku zamków wśród, których Cytadeli nie ma.
A czy ja mówię, że ma wskrzeszać?
A jak przeciwnik też ma na maks. Dowodzenie i Szczęście? Koniec może być początkiem.
|
HalomWeteran
|
Jig, nie będę Ci odpowiadał, bo Konstruktor już mnie świetnie wyręczył i zgadzam się z nim w zupełności. Trochę mi się pomieszało, reptilioni mają chyba więcej wytrzymałości niż kusznicy, więc chyba faktycznie mniej ich zginie po ataku wieżyczek niż kuszników. "Myśl, patrząc na niebo. Na gwiazdy. I nie pomyl ich z tymi, które odbijają się na powierzchni stawu".
|
TabrisAdministrator wortalu
|
Myślę, że wpływ na niskie noty ma fakt, że zmiany w Reptilionach, który zwiększał ich siłę jest w Trudno Dostępnym patchu do SoDa, po nim Kusznicy przegrywają z Reptilionami. Zrozum, że jesteś wolny i czyń co chcesz.
|
VendralWeteran
|
Chodzi Miecz Anielskiego Sojuszu który niweluje efekt ujemnego morale za "wielorasowość" w wszystkich miastach poza złymi, a więc również dla stworzeń Fortiess (to jestem pewien bo pamiętam jego działanie w 3 scenariuszu kampanii Yog). Oraz zuca na nie czar modlitwa (Prayer).Problem w tym że niełatwo uskładać go aż z 5 artefaktów (jak dobrze pamiętam). Odnośnie tematu to ogólnie całe miasto Fortiess i jeszcze bardziej Inferno jest słabsze niż pozostałe miasta. Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 7.07.2009, Ostatnio modyfikował: Vendral "Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota."
|
HalomWeteran
|
"Najgorsze jednostki" | 8.07.2009
No to Ci się troszkę pomyliło. "Myśl, patrząc na niebo. Na gwiazdy. I nie pomyl ich z tymi, które odbijają się na powierzchni stawu".
|