Witam serdecznie, poruszam temat, który być może zaistniał już na tym forum. Jeżeli tak, proszę o przekierowanie mnie we właściwe miejsce.
Znane są wam zapewne Kroniki Tarnuma, składające się z 8 niezależnych od głównej części Heroesa III kampanii. Nie muszę chyba opowiadać, dlaczego warto w nie zagrać ;)
Problem jest oczywisty dla każdego, kto miał z nimi do czynienia - z 8 kampanii z niewiadomych powodów w naszym Kraju Kwitnącej Cebuli zostały wydane tylko 4, pozostałą połowę zignorowano, co dla mnie osobiście jest absurdalne. W żadnym polskim sklepie ich nie dorwiemy, pozostaje nam więc internet. Rzuciłem okiem na parę chomików zawierających obiecujące w tym względzie tytuły, jestem jednak trochę zielony w zakresie wirtualnej archeologii, toteż nie mogę powiedzieć, że moje poszukiwania zakończyły się sukcesem.
I teraz moje pytania/prośby/tematy do dyskusji:
1.Czy ktoś z Was ma zielone pojęcie, gdzie te 4 brakujące kampanie można dorwać?
2.Jeżeli tak, czy jest jakaś szansa na ich polonizację? Dobrze wiemy, że te kampanie oprócz wartości rozgrywkowej mają nie mniejszą wartość fabularną. Angielski znam oczywiście na poziomie umożliwiającym względne zrozumienie bardziej zaawansowanego tekstu, ale w tym względzie jestem perfekcjonistą i jeżeli gram w Heroes Chronicles dla poznania fabuły, to chcę wiedzieć absolutnie wszystko na temat wydarzeń i przebiegu akcji, w której uczestniczy Tarnum. Mogę oczywiście tłumaczyć na bieżąco na własną rękę, ale byłoby to dosyć żmudne zajęcie, wolałbym go uniknąć ;)
3. Podejrzewam, że z polonizacją będzie problem, ale jeżeli ktoś z Was ma do tych kampanii dostęp i zna się na informatyce bardziej ode mnie, może by tak stworzyć dla dobra i wygody polskiej braci gamerskiej polonizację i wrzucić ją chociażby na ten wortal? Technicznie niewiele mam do zaoferowania, ale myślę, że mógłbym spokojnie pomóc przy tłumaczeniu.