Geront
|
Crazy odwalił kawał dobrej roboty, przenosząc linki z bocznego skrzydełka (dawniej: płaszczu) do górnego panelu. To zrobiło dużo miejsca. Można by tam np. wrzucić listę najnowszych postów na forum, map, mistycznych obrazów lub misternych rękopisów, a od biedy nawet link do sojusznika – Groty. Zmieściłby się tam nawet Behemot, który teraz jest trochę nisko. Oprócz tego pragnę zauważyć, że jest też trochę miejsca na buttonik z Heroes VII. Kto jest za takimi zmianami? Macie jeszcze jakieś pomysły?
Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 15.09.2016, Ostatnio modyfikował: Tarnoob
Rozród nie jest prawem człowieka.
|
Administrator wortalu
|
Oczywiście, jeśli ktoś ma dobre pomysły co do strony głównej i tego, jak jej wygląd można poprawić, jesteśmy otwarci na propozycje. Tylko ponieważ ja nie mam za grosz talentu graficznego, a Hellburn jest po pachy urobiony w innych działach, prosiłbym o podsyłanie gotowych plików PSD (i najlepiej ich wersji pociętych) na mojego maila. Gotowe pliki PSD z chęcią rozpatrzymy i wdrożymy, jeśli będą dobre, w jałowych dyskusjach na forum brać udziału nie będziemy.
|
Geront
|
Nie znam kodu głównej, ale nie jestem pewien czy dodanie batonika Heroes VII wymagałoby dodania nowej grafiki, czy raczej podziubdziania w jakichś akapitach, tabelach lub div-ach.
Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 25.04.2017, Ostatnio modyfikował: Tarnoob
|
Geront
|
Kto jest za zmianą głównej grafiki na bardziej tradycyjną – z behemotem w jaskini? Nie grałem w H3 HD, ale być może zawiera ono tę grafikę w większej rozdzielczości. Wprowadzenie nowych grafik po wskrzeszeniu w 2006 – najpierw z rycerzem z H5, potem z archaniołem z H6 – było dobrym, odświeżającym krokiem. Teraz jednak trochę to się wysłużyło i nie zaszkodzi wrócić do korzeni, bo jednak chyba lubimy wszyscy wspominać „stare, dobre czasy”.
Liczba modyfikacji: 2, Ostatnio modyfikowany: 25.04.2017, Ostatnio modyfikował: Tarnoob
|
Weteran
|
To, co w pierwszej kolejności dodałbym na głównej, to dodatkowe karty nowych postów. Tak, jak na głównej Groty, gdzie pod nagłówkiem "Smocze Forum" mamy siedem najnowszych postów, a do tego jeszcze cztery karty kolejnych.
Mahadeva akbar!
|
Administrator wortalu
|
Tarnoob:
Jak wcześniej mówiłem. Przygotuj plik PSD z layoutem głównej i jeśli będzie dobry, to go wdrożymy. Ankietą / głosowaniem "kto jest za" nic jeszcze w historii nie osiągnięto, poza podniesieniem mojego ciśnienia. Silv:
To dobry pomysł, wykonywalny nawet przy mojej niechęci do grzebania przy forum. Tylko najchętniej bym się do głównej dobierał przy większych zmianach. Chętnie bym dorzucił najnowsze mapy z Krypty, tak było w oryginalnym projekcie.
|
Geront
|
Dziś na głównej aktywne są 3 tematy w Imperium i 2 w Osadzie. Pozostałe dyskusje miały aktywność przed 2-3 dniami. Nie widzę powodu, żeby rozszerzać listę tematów. Ale lista map z Krypty to inna sprawa, podobnie jak lista najnowszych grafik z Osady. Pozdrawiam
Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 8.03.2015, Ostatnio modyfikował: MiB
If you get a chance, take it. If it changes your life, let it.
Nobody said it would be easy, they just said it would be worth it.
|
Weteran
|
Sęk w tym, że nie każdy odwiedza główną Jaskini każdego dnia. Poza tym, niektóre wartościowe tematy nie dostają odpisów i szybko znikają pod innymi. Druga sprawa, że jeśli na głównej pojawią się wszystkie tematy do jakich dany Jaskiniowiec ma dostęp (np: te z Sali Narad), to często przykryją one zwykłe. Dlatego dalej jestem za wprowadzeniem tego. MiB Pozostałe dyskusje miały aktywność przed 2-3 dniami.
Wbrew pozorom nie zawsze tak jest. ;)
Mahadeva akbar!
|
Geront
|
Dlatego dla osób odwiedzających JB nieregularnie istnieje na forum opcja pokazania "Nieprzeczytanych tematów". Dołożenie analogicznej listy "Ostatnio aktywne", która zawierać będzie aktywne tematy z ostatnich X dni (np.: 7 dni).
Jestem zwolennikiem takiej listy + linku doń na stronie głównej, niż malutkich przycisków do przewijania listy ostatnio aktywnych tematów na SG. Pozdrawiam MiB
|
Weteran
|
Nie jestem pewien, czy ta opcja działa - na pewno u mnie ta lista jest wiecznie pusta. Co nie zmienia faktu, że znacznie łatwiej będzie nowemu użytkownikowi poszukać interesującego go tematu na stronie głównej, niż gdzieś w zakamarkach forum. Tym bardziej, że Osada nie posiada przycisku "Nieprzeczytane tematy", a nam zależy przede wszystkim na wygodzie korzystania z Jaskini.
Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 8.03.2015, Ostatnio modyfikował: Silveres
Mahadeva akbar!
|
Geront
|
Silv - odniosłeś się jedynie do początku mojej wypowiedzi, która miała na celu wskazania pewnego istniejącego rozwiązania. Ono może nie działać, nie przeczę. Ale analogiczna lista najnowszych postów, obejmująca zarówno Osadę jak i Imperium, do tego dostępna na forum oraz z linków pod listą postów na SG, mogłaby rozwiązać problem.
W mojej ocenie byłaby taka lista prostsza w implementacji niż "stronicowanie" tych dwóch małych boksów na SG. Do tego, ponieważ wyświetlana byłaby na żądanie, w ramach Imperium, spokojnie mogłaby obejmować ukryte komnaty (czego dziś listy na SG nie robią). Pozdrawiam MiB
|
Weteran
|
Przyznaję, że link prowadzący bezpośrednio do takiej listy też jest przyjemnym rozwiązaniem. Tym bardziej ze względu na wyświetlanie ukrytych tematów. Jednak dalej będę trzymać się swojej opcji - subiektywnie, głównie przez walory estetyczne. :) @edit: jak się nad tym zastanawiam, to nawet rozwiązaniem bardzo przyjemnym. Ale tylko, gdyby pojawiła się opcja "oznacz jako przeczytane".
Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 9.03.2015, Ostatnio modyfikował: Silveres
Mahadeva akbar!
|