Informacja na bank była na Kwasowej kiedy to się pojawiło.
No, żyje, chociaż mam wrażenie, że bliżej temu do wampirzego nieżycia. Kiedy (dawno temu) zainstalowałem i próbowałem grać, to to już nie było to samo. Miniony od zamknięcia właściwej gry czas, mała liczba graczy, brak splendoru oficjalności i to, że DoC został ożywiony w niezbyt fortunnym stanie, w jakim zostawiły go ostatnie dodatki (tak, należę do tych, według których ostatnim dobrym rozszerzeniem były Zapomniane Wojny, względnie Pięć wież; nie podobało mi się późniejsze wprowadzenie formatu Otwartego bez zachowania formatu Klasycznego, zmiany w działaniu starych kart, które zupełnie zablokowały stare sposoby gry (dla tych, którzy by chcieli z sentymentu grać taliami legacy), mechanika żetonów, nudne karty), sprawiły, że nie wciągnąłem się na nowo. Może to i dobrze, bo od kiedy na DoC-u przeprowadzono eutanazję, człowiek zdążył dorosnąć i pojawiło się w życiu trochę więcej obowiązków :P
EDIT: Jak zainstalowałem dzisiaj na próbę, to nawet-nawet. Niska stabilność gry (a może raczej: połączenia z serwerem?) to na ten moment jej największy mankament, ale DoC w swoich ostatnich miesiącach do szczególnie stabilnych też nie należał (wątpię, żebyśmy w tej kwestii mieli do czynienia z czymś odziedziczonym, niemniej skutek z perspektywy gracza bardzo podobny). Jakiś chętny przeciwnik się z reguły nawet znajdzie bez większych problemów.
Zmiany w balansie to konieczność, bo meta pod koniec życia gry była okropna. I choć z jednej strony mógłbym mieć mieszane odczucia, bo niektóre karty dość mocno zmieniły swoją charakterystykę, to z drugiej – starych statystyk po tych wszystkich latach i tak się nie pamięta, nie wspominając już o tym, że zmiany balansujące z ostatnich patchy (niektóre tutaj, wydaje mi się, przynajmniej częściowo odwrócone) też namieszały w kartach i też uważałem za negatywne.
Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 20.11.2022, Ostatnio modyfikował: Hayven