Jakie 3 klejnoty? U mnie kosztuje tylko złoto.
Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 22.05.2009, Ostatnio modyfikował: Broghild
BroghildMieszkaniec
|
"Najgorsze jednostki" | 22.05.2009
Jakie 3 klejnoty? U mnie kosztuje tylko złoto. Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 22.05.2009, Ostatnio modyfikował: Broghild ,,Rzadko trafiają się tak szczęśliwe czasy, byś mógł myśleć, co chcesz, i co myślisz, mówić''
|
SzpoonWędrowiec
|
W wogu kosztuje jeszcze klejnoty. Liczba modyfikacji: 2, Ostatnio modyfikowany: 22.05.2009, Ostatnio modyfikował: Filus |
Archidyplomata KameliaszGeront
|
Myślę, że Majster i Gol wyczerpująco odpowiedzieli na to pytanie. Wydaje mi się jednak, że takie pytania powinno zadawać się na forum o najlepszych jednostkach. Aha, i zgadzam się z Konstruktorem - Behuś i Czarny nie mają sobie równych :] |
FergardWeteran
|
Szpoon zawsze może przemianować pytanie na: Która z tych jednostek jest gorsza?
Deja Vu? A ja obstawiam, że odpowiednio Diabeł i Anioł rozsmarują zarówno naszą maskotkę jak i jaszczura. Otarcie się o śmierć niczego nie zmienia. Śmierć zmienia wszystko.
|
FilusWeteran
|
Widzę, że co poniektórzy się bawią w filozofów i modów. Po pierwsze i najważniejsze: Szpoon! Raczyłbyś zaczynać zdanie od wielkiej litery, a kończyć na kropce, tutaj się dba o swoje wypowiedzi. Druga uwaga, czy nie lepiej, zamiast zadawać dość urągające inteligencji rozmówców pytania warto by było przetestować to w jakiś sposób i wyrazić SWÓJ pogląd? Lepiej jest samemu się przekonać, wyrazić swoją opinię, a w razie potrzeby, argumentować swoje zdanie i bronić go. Co do pozostałych waszmościów. Jeśli łaska, bez zaczepek proszę, posty poleciały, tutaj porządku pilnują modzi, którzy w razie potrzeby potrafią takie działanie utemperować... Mam nadzieję, że wyrażam się jasno? BTW. Dodam coś jeszcze, bo widzę, że niektórzy starsi stażem czują się jakby prawie byli moderatorami. O wywaleniu postów, zamknięciu tematów, udzielaniu upomnień decyduje moderator stolika, względnie, jeśli zajdzie konieczność admin, więc jeśli łaska darujcie sobie aluzje i wypowiedzi prostolinijne, by coś zamknąć czy zaprowadzić porządek. Nie bronie Wam wypowiadania się, ale zostawcie modom, co ich i darujcie sobie prostowanie kogokolwiek, to NIE JEST Wasza działka. To aluzja do dość powszechnego ostatnio zjawiska na forum, czyli bawienia się przez starszych stażem w modów. Na zakończenie, kończę. Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 22.05.2009, Ostatnio modyfikował: Filus H3 - świetne, WoG - boski, H5 - tandeta, szmelc i wszystko co najgorsze...
|
FergardWeteran
|
"Najgorsze jednostki" | 26.05.2009
Przyszła pora na wyrażenie swojej opinii: Otarcie się o śmierć niczego nie zmienia. Śmierć zmienia wszystko.
|
HalomWeteran
|
1) Gnolle - ani to porządnych statystyk ani szybkości "Myśl, patrząc na niebo. Na gwiazdy. I nie pomyl ich z tymi, które odbijają się na powierzchni stawu".
|
KonstruktorJaskiniowiec
|
Spójrzmy trzeźwym okiem na gnolle... Patrzę na pierwszą lepszą jednostkę... chmm... wypadło na gremliny (wersja ulepszone): Atak: zwierzołak - 4 Obrona: zwierzołak - 6 Obrażenia: zwierzołak - 2-3 Strzały: zwierzołak - 0 Punkty życia: zwierzołak - 6 Koszt: zwierzołak - 40 Nim zwierzołak raczy dojść do gremlina ten go uderzy z dystansu bądź wykończy. Poza tym jest tańszy, na jednego zwierzołaka przypadają niemal dwa gremliny. Podsumowując... pierwsza lepsza jednostka jest lepsza od zwierzołaka. Pozdrawiam Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 27.05.2009, Ostatnio modyfikował: Filus Koniec może być początkiem.
|
|
Gdy zobaczyłem tą dyskusję pomiędzy postem Filusa a Majstra, to powiem Wam szczerze - strach mnie obleciał, bo już myślałem, że przez przypadek zawitałem do Tawerny zamiast Jaskini. Sodoma, gomora i takie tam... Wracając do tematu: Gnoll Maruder (zwany przez Konsa Zwierzołakiem - ach, te szajskie tłumaczenia...), podobnie jak Większy Gremlin, nie są ani najgorsze, ani najlepsze. Najgorszy jest Chowaniec, ponieważ przydaje się tylko wtedy, gdy masz Ofiarę w Księdze Zaklęć. I tylko spróbujcie nazwać Gnolla Marudera Gnojem Marudzącym, to przyjdę do Was w nocy i zacznę puszczać post-hardcore na maksymalnej głośności, cholery* :) *Tak powiedziałby Hellscream. |
Włodarz HellburnAdministrator wortalu
|
Ja chciałem tylko zauważyć, że gnolle są 3 w kolejności względem szeroko rozumianej wytrzymałości. Worship me, and I may yet be merciful...
Then again, maybe not. |
|
...A w pozostałych statystykach... Cóż, są gorsi :P Dlatego wymienianie tu Gnolli według mnie jest czystą herezją ;) Chyba, że w Waszej taktyce Gnoll jest tylko piątym kołem u wozu. Słoniem w składzie porcelany. Odrobiną łoju w puddingu. Tudzież Niepożądanym Nr 1. |
HalomWeteran
|
Aj się uczepiliście tych gnolli ;p "Myśl, patrząc na niebo. Na gwiazdy. I nie pomyl ich z tymi, które odbijają się na powierzchni stawu".
|
FergardWeteran
|
Jest ich raptem kilka więcej(4-5), są szybsze o jeden punkt i mają podobne zastosowanie jak gnolle. Z tym że ulubieńcy Hellscreama(Którego poznasz w swoim czasie) są twardsi(5 pkt obrony kontra 3 chowańca), wytrzymalsi(2 hp więcej) i więcej zadają(2-3 przeciwko 1-2). Otarcie się o śmierć niczego nie zmienia. Śmierć zmienia wszystko.
|
HalomWeteran
|
A więc jest ich więcej dokładnie o 8, czyli ponad 25%. "Myśl, patrząc na niebo. Na gwiazdy. I nie pomyl ich z tymi, które odbijają się na powierzchni stawu".
|
FergardWeteran
|
Zastosowanie - Mięso armatnie. I w tym wypadku gnolle sprawdzają się lepiej(BTW - mówimy o ulepszonych wersjach?). Zresztą szybsza jednostka nie zawsze(Często, ale nie zawsze) jest lepsza. Niech za przykład posłużą Drzewce czy Krasnoludy - Jedne z najlepszych jednostek na swoim poziomie(Drzewiec przegrywa tylko z Gorgoną, a Krasnal - Z Żywiołakiem). Otarcie się o śmierć niczego nie zmienia. Śmierć zmienia wszystko.
|
BroghildMieszkaniec
|
Twierdzić, że chowańce są przydatne to jak powiedzieć, że krasnal jest szybki. Nie mają ŻADNEGO sensownego zastosowania w walce oprócz żywej tarczy. Tymczasem gnolle mogą zadać jakieś ,,sensowne'' obrażenia. ,,Rzadko trafiają się tak szczęśliwe czasy, byś mógł myśleć, co chcesz, i co myślisz, mówić''
|
KonstruktorJaskiniowiec
|
Aj... ulepszenie i zwijanie many jest czasem przydatne. Co nie zmienia ich statystycznego położenia. Koniec może być początkiem.
|
HalomWeteran
|
A ja myślę, że ent wcale taki przydatny nie jest, właśnie ze względu na szybkość. Przydaje się w obronie, to fakt, ale poza tym wielkiej przewagi Ci nie da. Broghild, pokaż mi, w którym miejscu napisałem, że chowańce są przydatne? Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 26.05.2009, Ostatnio modyfikował: Halom "Myśl, patrząc na niebo. Na gwiazdy. I nie pomyl ich z tymi, które odbijają się na powierzchni stawu".
|
Włodarz HellburnAdministrator wortalu
|
Czy ja wiem, obrażenia ma największe z możliwych na 1 poziomie... Poza tym znacznie gorzej spisują się gremliny, czy właśnie impy (mówiąc cały czas o jednostkach nieulepszonych). Poza tym moje testy wszystko potwierdzają... Worship me, and I may yet be merciful...
Then again, maybe not. |
FilusWeteran
|
"Najgorsze jednostki" | 27.05.2009
Temat ze spamu wyczyściłem. Obserwator! Takie zachowanie i teksty radzę sobie darować. Tutaj nie ma miejsca na, wręcz fanatyczne bronienie swoich racji. Na przyszłość proszę o przemyślenie sprawy, zanim dodasz podobny post. Co do dyskusji na temat gnolli. Dla mnie jest to jedna z lepszych jednostek, ma nie najgorsze obrażenia. Potrafią narobić podobnych szkód, co koledzy z halabardami, jeno wytrzymałość nie ta. Szybkość u obu jednostek jest ta sama, gnoll ma o 1 obrony więcej, natomiast halabarda o 2 ataku więcej. Dlatego też ja bym gnolla usadowił jako solidnego przedstawiciela swojego poziomu w górnych stanach średnich. H3 - świetne, WoG - boski, H5 - tandeta, szmelc i wszystko co najgorsze...
|