No dobra to wsadzam na miejsce cyklopa czarnego rycerza. To dlatego że wcześniej nie grałem nim i nie wiem jak jest przydatny. A cyklopami grałem no i jak się ich ma 42 to są przydatne.
SaitoWędrowiec
|
"Najlepsze jednostki" | 28.11.2009
No dobra to wsadzam na miejsce cyklopa czarnego rycerza. To dlatego że wcześniej nie grałem nim i nie wiem jak jest przydatny. A cyklopami grałem no i jak się ich ma 42 to są przydatne. In Memory of Jiraiya... The Toad Hermit...
|
TaroWeteran
|
Z tego wynika, że w H3 za dużo nie grałeś. Bez Komentarza - mój kanał na youtube.
|
Włodarz HellburnAdministrator wortalu
|
Ameryki nie odkryłeś. Każda jednostka jest dobra, jeśli jej liczebność jest duża (no może poza chłopami). [color=green]Drag: eeee no, nekromanta bardzo lubi chłopów :)[/color] Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 28.11.2009, Ostatnio modyfikował: Dragonthan Worship me, and I may yet be merciful...
Then again, maybe not. |
TaroWeteran
|
[color=green]Drag: eeee no, nekromanta bardzo lubi chłopów :)[/color]]> Z tego co pamiętam, nawet jeżeli chłopów jest dużo, to szkieletów chyba i tak za wiele się nie dostaje. Ze 100 pikinierów będziesz miał więcej szkieletów niż z 200 chłopów i tego jestem pewien. Bez Komentarza - mój kanał na youtube.
|
|
No, powiedzmy. Miałem na myśli siłę jednostki, a nie "liczebność dla samej liczebności".
Zawsze dostajesz taki procent, jaki wynika z umiejętności+budynków+artefaktów. A z transformatora równą liczbę oddziału. Worship me, and I may yet be merciful...
Then again, maybe not. |
ValorMieszkaniec
|
Zawsze dostajesz taki procent, jaki wynika z umiejętności+budynków+artefaktów. A z transformatora równą liczbę oddziału.]> do tego ma chyba jeszcze wpływ poziom jednostki nieprawdaż bo chyba ze 100 krzyżowców będzie więcej szkieletów niż ze 100 pikinierów (jeżeli się mylę to bardzo bym prosił aby mnie poprawić) |
GhulkWeteran
|
Nie ma znaczenia i to jest urok szkieletornii. "Trzeba jeszcze mieć w co wierzyć
By się z własną pieśnią zmierzyć." |
ValorMieszkaniec
|
Szkieltorni tak ,a nekromancji używanej po walce wtedy chyba ma znacznie nieprawdaż |
GhulkWeteran
|
Wtedy ma, ale mówimy o szkieletornii. A do nekrozy nie liczy się poziom, tylko HP. Jakiś wzór na to był, ale chłopi nie są do tego opłacalni. [color=green]Drag: Myślę, że to pytanie można dodać do ekstremalanej wiedzy[/color] Liczba modyfikacji: 2, Ostatnio modyfikowany: 29.11.2009, Ostatnio modyfikował: Dragonthan "Trzeba jeszcze mieć w co wierzyć
By się z własną pieśnią zmierzyć." |
TaroWeteran
|
"Najlepsze jednostki" | 29.11.2009
No właśnie chodziło mi o nekromancję. W takim wypadku chłopi są nieopłacalni. W przypadku Szkieletorni, liczba ofiar = liczba otrzymanych szkieletów. Nieco inaczej jest w H4, i tam Szkieletornia działa na innej zasadzie (w sensie obliczania nieumarłych). Bez Komentarza - mój kanał na youtube.
|
NirumWędrowiec
|
"Najlepsze jednostki" | 21.12.2009
1Centaur-Szybkość |
MateuszAdministrator wortalu
|
"Najlepsze jednostki" | 21.12.2009
Przepraszam, że się wtrące. Krzyżowcy niestety nie posiadają umiejętności jak "zawsze kontratakuje" (gryfy za to się tym chlubią) |
BeowulfWędrowiec
|
"Najlepsze jednostki" | 22.12.2009
Wg. mnie tak: A z neutrlanych: Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 23.12.2009, Ostatnio modyfikował: Beowulf |
ZallWędrowiec
|
"Najlepsze jednostki" | 22.12.2009
1.Centaury(szybkość) |
JarlaxeMieszkaniec
|
"Najlepsze jednostki" | 28.12.2009
Najlepsze są: Jeżeli chcesz się zaangażować w mój projekt (stworzyć bohatera, który będzie w moim zamku) KONIECZNIE ZAJRZYJ tu:
http://imperium.heroes.net.pl/temat/2373/6 Przykład Bohatera: http://img441.imageshack.us/i/arellionboh.png/ |
SaitoWędrowiec
|
"Najlepsze jednostki" | 6.01.2010
To ja mam taką listę ( ulepszone) 1. Centaur Bojowy - bardzo szybki i w miarę silny. Mnie się podoba ta jego włócznia i wygląd (biały) In Memory of Jiraiya... The Toad Hermit...
|
TaroWeteran
|
Saito - Gryf Królewski dostaje baty z Cerberem, Bazyliszek Królewski jest całkiem niezły, ale istnieje coś takiego jak Alpy, a S. Behemot nie pokona Archaniołów i Arcydiabłów (i chyba Tytanów). Gorgona - nie ma ataku na przyległe pole, to mają Hydry. Bez Komentarza - mój kanał na youtube.
|
|
Jarlaxe: Taro: Worship me, and I may yet be merciful...
Then again, maybe not. |
FeanorWeteran
|
Starożytne Behemoty, jeśli uderzą pierwsze, to pokonają chyba każdego. Na pewno archanioły, a te jak wiadomo są najsilniejszą jednostką w grze. Arcydiabły mają oczywiście przewagę poprzez brak kontry, ale są na tyle delikatne, że powinny jednak przegrać z o połowę bardziej wytrzymałymi Behemotami. Do tego nie zapominajmy o niesamowicie wysokich statystykach ataku i niezłej obronie u barbarzyńców, i wciąż przyzwoitych wartościach tych współczynników u magów bitewnych. Moim zdaniem umieszczenie behemotów na tej pozycji jest jak najbardziej uzasadnione. Jednostka przesądzająca o potędze Twierdzy. Z kolei nie zgodzę się z jednostkami 6 poziomu. Skorpeny (czy też Naga Queens) FTW! :D Dlaczego? A tak jakoś... Z sympatii. W zasadzie nie jest rozstrzygnięte, która z tych jednostek jest potężniejsza, a ja po prostu preferuję kształtne wężowo-ludzkie ciała ;D Z wieloma pięknymi ostrzami w licznych dłoniach :) Poza tym specjalne cechy Skorpen działają zawsze. Stałe 30 obrażeń, zawsze brak kontrataku... A Władcy Mroku? (mam wersję z tym tłumaczeniem, jakoś się przyzwyczaiłem) 20% na podwójne obrażenia. Ileś procent na rzucenie klątwy (która do tego nic nie zrobi takim właśnie Skorpenom). Owszem, są potężni... Ale zawodni. Gdy powodzenie zależy od tego, czy wejdą im te p***rzone podwójne obrażenia, wolę Skorpeny, na których mogę zawsze polegać. Liczba modyfikacji: 3, Ostatnio modyfikowany: 6.01.2010, Ostatnio modyfikował: Feanor Fight the fear
Find the truth |
TaroWeteran
|
Hellburn - przyjmijmy, że obie jednostki mają szanse wykonania ataku jako pierwsze (tak jak w twoich testach). Jeżeli: Feanor - nie mieszaj tutaj bohaterów, bo to już zahacza o gdybologię. Liczba modyfikacji: 2, Ostatnio modyfikowany: 6.01.2010, Ostatnio modyfikował: Taro Bez Komentarza - mój kanał na youtube.
|