|
Geront
|
Volkolak skąd te pomysły o ograniczeniu ilości surowców, czy brak ekranu miasta? Chyba że tam, gdzie nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.
Ekran miasta będzie ale w 2D, czyli taki jak np w HIII. Moim zdaniem nie ma sensu robić wielkich animacji ekranu miasta jak w HV (dzięki temu wczytywanie wejścia do zamku będzie krótsze, będą ciut mniejsze wymagania sprzętowe, prace zamiast nad szczegółowymi ekranami miast w 3D można będzie przesunąć w inne miejsce).
Co do surowców to sam ubolewam nad faktem że ich ilość ma być ograniczona. Według twórców spowodowane jest to faktem aby gracze walczyli o wszystkie surowce. W poprzednich częściach bywało tak, że najbardziej zależało Ci na głównym surowcu do Twojego zamku a resztę surowców się traktowało po macoszemu. Ja się z tym nie zgadzam, przecież nawet jak miałeś niepotrzebne surowce to i tak warto było je zbierać i wymienić na targu. Valor można tylko wiedzieć dlaczego wybrali ciebie ? masz jakieś interesy z ubi czy jak ,bardzo mnie zadowala fakt, że przy grze tworzoną na skale światową będzie czuwał jeden z naszych znajomych z forum. ;)
Uwierz mi sam byłem mega zaskoczony jak pewnego dnia podczas pobytu w Szczawnicy na wakacjach sprawdzam pocztę a tu mail od Ubi z zaproszeniem do ukrytego forum. Wcześniej nie miałem żadnego interesu z Ubi, aczkolwiek napisałem maila do ich Community Manager z prośbą o dodanie linka do Jaskinii Behemota na ich stronie na Facebooku. Valor a co tych jednostek już dawno było o tym mówione.
Moim zdaniem będzie tak ,że werbując tylko jeden rodzaj tych jednostek nie poradzimy sobie z przeciwnikiem gdyż powiedzmy miecznik może mieć umiejętność , które bardzo pomagają w walce z łucznikami itd.
Dokładnie tak ma być. Twórcy mają tak zbalansować jednostki aby opłacało się rekrutować każdą z nich. Czy im się to uda to wyjdzie w praniu.
HVI moderator
|
|
Mieszkaniec
|
A jest jakiś filmik, na którym jest pokazana mapa miasta w 2D? Jak na razie zauważyłem, że miasta rozbudowuje się na mapie przygody i tam jest widoczny tego efekt. No...chyba że źle patrzyłem. Ograniczenie ilości surowców do trzech to trochę przesada, mogły pozostać chociaż cztery. Przecież do budowy wieży magów i rekrutacji jednostek 7-ego poziomu, wykorzystuje się nie tylko drewno i rudę. Z kolei złota nie uważam za "typowy" surowiec. Myślę że Heroes VI ma być takim Diablo II, czyli "RPG dla fanów Quake'a".
Jeden by wszystkimi rządzić!
|
|
Geront
|
Na razie to jest wersja alfa. Chyba nie trzeba dodawać co to oznacza.
Guns N Roses 4ever!
|
Imbryczkolot
Field
Weteran
|
BAAARDZO nieoficjalny przeciek i raczej przypuszczenia (aczkolwiek kasują to gdzie nie znajdą, dlatego daję nazwy polskie): Trzon:
Szkielet/Ghul/Duch
Elita:
Wampir/Lisz/Sfinks lub Lamia
Czempion:
Kobieta-pająk (nazywana też awatarem pająka) - zdurnieli do reszty
Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 22.09.2010, Ostatnio modyfikował: Field
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Wszechświat Ponownie I Rebutuj.+++
|
|
Mieszkaniec
|
I czym ma to niby się różnić od starego systemu 7-miu poziomów jednostek? Metodą wykupu? Jak dla mnie zaczyna to trochę przypominać King's Bounty: Legenda, z limitem punktów dowodzenia na zakup jednostek, bo w HoMM 1-5 ograniczała nas tylko ilość kasy i ilość dostępnych jednostek. Zresztą jak przyglądam się screenom z gry, to widzę jawne podobieństwo grafiki do HV+KB:L
|
|
Wędrowiec
|
Field BAAARDZO nieoficjalny przeciek i raczej przypuszczenia (aczkolwiek kasują to gdzie nie znajdą, dlatego daję nazwy polskie): Trzon:
Szkielet/Ghul/Duch
Elita:
Wampir/Lisz/Sfinks lub Lamia
Czempion:
Kobieta-pająk (nazywana też awatarem pająka) - zdurnieli do reszty
Jesli to jest prawda (szczególnie ta kobieta pająk na 7 poziomie zamiast kościanego smoka) to sobie nieźle polecieli... :/
Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 22.09.2010, Ostatnio modyfikował: Damian
|
|
Mieszkaniec
|
Field Kobieta-pająk (nazywana też awatarem pająka) - zdurnieli do reszty
Bóstwem nieumarłych jest Asha, którą nazywają Pajęczą Matką i chyba ten fakt twórcy mają na myśli tworząc taką jednostkę.
Jeden by wszystkimi rządzić!
|
|
Mieszkaniec
|
AAA
Co to za kobieta pająk ?
Jakby nie mogli dać jakiegoś kościanego giganta albo starego poczciwego kościanego smoka .
|
|
Wędrowiec
|
Nekropolia schodzi na psy
|
|
Geront
|
Osobiście też wolałbym kościanego smoka, ale cóż widocznie developerzy HVI wiedzą lepiej jaka jednostka ma być championem w zamku Necro;-/ EDIT: Pojawił się też wywiad z Ubisoftem na stronie Tawerny ale nic w nim nowego się nie dowiedzieliśmy za wyjątkiem jednej rzeczy mianowicie będzie 7 szkół magii. 6 podstawowych (Powietrza, Wody, Ognia, Ziemi, Światła, Ciemności) plus jedna- "Primordial" [pierwotna, starożytna].
Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 22.09.2010, Ostatnio modyfikował: Tristan
HVI moderator
|
|
Mieszkaniec
|
Pierwsza moja myśl, że te Primodial to będą czary mapy przygód. Następnie zgodnie z historią świata Ashan każda z frakcji teoretycznie miałaby jakąś główną szkołę magii dla siebie (Haven-Światło, Elfy-Ziemia, Nagi-Woda.. etc.)
Tylko kłopotliwe były by dwa zamki:
1) Akademia - bez smoka/boga nad sobą za to kojarzący się mocno z magią- mieli by dostęp do wszystkich szkół magii? W zasadzie Ok.
2) Inferno - Jako, że te 6 szkół powstało z "podziału" Smoka Ładu (Ashy) to Inferno powinno posiadać cała odrębna i to dość potężna szkołę Chaosu (skoro przewodzi im Urgash)?!
Takie to moje rozmyślania. Czekamy na dalsze info :) EDIT: Odnośnie Spiderwomen. Ja jestem mimo wszystko za.
Po pierwsze, będzie to coś nowego czego jeszcze w Homm nie było.
Po drugie, nekro w tej "historii" jest kultem pajęczej królowej - czyli pasuje.
Po trzecie, legion ;) ludzi krzyczał, że jest za dużo smoków jako 7lv jednostki (mimo, że miało to sens w związku z "historią" tego świata - i jeżeli już to ona powinna być opluwana a nie jednostki heh).
Po czwarte, (znów odnosząc się do "historii" świata) nekro nie jest pod żadnym smokiem-bogiem więc smoka mieć nie musi (tak jak Akademia) a może nawet właśnie nie powinno skoro owe smoki są "awatarami" odpowiednich bogów to ich dusze/szczątki mogłyby być dla Nekromantów niedostępne - sensownie.
Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 22.09.2010, Ostatnio modyfikował: Kafi
|
|
Geront
|
Drider1
Drider2 Pewnie chodzi o coś na kształt dridera z D&D
Liczba modyfikacji: 3, Ostatnio modyfikowany: 22.09.2010, Ostatnio modyfikował: Douger
Guns N Roses 4ever!
|
|
Weteran
|
Driderzy pachną D& D. Także nieźle. Ale jako czempioni - bez jaj! To coś ma walczyć z aniołami, smokami, tytanami itd?! I ma im dorównywać siłą?!
Liczba modyfikacji: 2, Ostatnio modyfikowany: 22.09.2010, Ostatnio modyfikował: Taro
Bez Komentarza - mój kanał na youtube.
|
|
Wędrowiec
|
Jak już ma być to coś w nekropolii to niech to wstawią do elity a nie na czempiona!!! Jak się dowiedziałem że prawdopodobnie sfinks będzie za kościanego smoka to już sie załamałem, a teraz ta pajęcza sucz? masakra...
|
|
Geront
|
Też myślę, że te Primordiale to będą czary w stylu przyzwania okrętu czy town portal. Szkoły magii jakby zbliżały się do podziału z M&M.
Nie podoba mi się drider jako jednostka siódmego poziomu. Z jednej strony, fajnie, że coś nowego, ale mogliby się wysilić i dać jakąś nieumarłą jednostkę. Bo jakoś nie wydaje mi się żeby avatar bóstwa był równie nieżywy (i tępy :D) jak zombie, więc nie powinny na niego działać czary takie jak na resztę przegniłej zgrai, w stylu bless, animacja (znaczy - nie wskrzeszenie) czy klątwa. Co może trochę posypać taktykę nekro, bo idąc tym tokiem rozumowania, główna umiejętność bohaterów - wskrzeszanie jednostek w czasie bitwy - też nie będzie na jednostkę 7 poziomu działać. Poza tym, kwestionuję sensowność czczenia bóstwa od pająków przez nekromantów. Jakiś rozkład, zniszczenie, ból, zgnilizna, a przede wszystkim śmierć, to chyba powinny być słowa wiążące się z czczoną przez nich istotą. Z pająkiem kojarzy się zaś z tego ewentualnie ból no i trucizna na dokładkę. Ale jakoś nie widzę potężnego nekromanty, który przywołuje legiony szkieletów, a chodzi i patrzy cały czas pod nogi, żeby przypadkiem pająka nie rozdeptać, bo się bożek wkurzy :]
WE ARE THE BORG.
YOU WILL BE ASSIMILATED.
RESISTANCE IS FUTILE.
|
|
Weteran
|
Vandergahast Poza tym, kwestionuję sensowność czczenia bóstwa od pająków przez nekromantów. Jakiś rozkład, zniszczenie, ból, zgnilizna, a przede wszystkim śmierć, to chyba powinny być słowa wiążące się z czczoną przez nich istotą. Z pająkiem kojarzy się zaś z tego ewentualnie ból no i trucizna na dokładkę. Ale jakoś nie widzę potężnego nekromanty, który przywołuje legiony szkieletów, a chodzi i patrzy cały czas pod nogi, żeby przypadkiem pająka nie rozdeptać, bo się bożek wkurzy :]
One was the image of Asha as a spider, spinning the web of life, administering death through her mandibles when one's allotted time was up.
The other was the temptation of the alternative to life; death was not an end, merely a transformation. The petty desires and needs of the flesh, the destructive passions of the heart, the unreasoning decisions of the brain that piloted this mass of humours and conflicts -- death was the answer to all of that, the reduction of existence to its purest and most changeless form.
Nekromanci czczą Ashę tak dla jasności.
Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 23.09.2010, Ostatnio modyfikował: Avonu
"When someone desires information, they come to me." - 8t88
Pipiru piru piru pipiru pi!
|
|
Geront
|
O ile aluzja do pająka tkającego linię życia jest ok, o tyle już do pająka zajmującego się śmiercią (jak to głupio brzmi w ogóle :]) to się średnio kupy trzyma. Co ten pająk tka? Linię śmierci? A jak tamten tka linię życia i przestaje ją tkać bo ktoś umiera, to ten drugi szybko przybiega i snuje ją dalej żeby ten ktoś stał się nieumarłym? Pająki nie kojarzą się ze śmiercią i tyle. Oplecenie, trucizna, 8 nóg i wszelkie okto-cosie, pajęczyna, wcinanie opleciony małych stworzonek i ogólna obleśność (:D) to są rzeczy z jakimi kojarzy się pająk, nie śmierć, rozkład, nieumarli. Już bardziej bym tego niebieskiego feniksa widział jako zbliżonego do śmierci - on jednak umiera i się odradza. To cytat z ideologi nekromantów tak w ogóle? A skoro czczą Ashę, to muszą czcić w aspekcie pająka, nie mogą w aspekcie wielkiej czachy, rozkładu, nieumarłego smoka, moru, zgnilizny czy czegośtam?
Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 23.09.2010, Ostatnio modyfikował: Vandergahast
WE ARE THE BORG.
YOU WILL BE ASSIMILATED.
RESISTANCE IS FUTILE.
|
|
Weteran
|
Przeczytaj sobie.
Liczba modyfikacji: 3, Ostatnio modyfikowany: 23.09.2010, Ostatnio modyfikował: Avonu
"When someone desires information, they come to me." - 8t88
Pipiru piru piru pipiru pi!
|
|
Weteran
|
Eksluzywny wywiad z developerami Ubisoftu z Tawerny HoMM (lub MM:H jak ktoś woli). Wywiad sprzed dwóch dni, więc nie wiem czy warto newsować. Potwierdzenie o czterech surowcach; będzie nowa szkoła magii (magia pierwotna; starożytnych ??) i uspokajanie portfeli graczy, że nie muszą nadzwyczaj pracować.
Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 24.09.2010, Ostatnio modyfikował: Mosqua
|
|
Weteran
|
Im to powiedzą! A nam? "Nie możemy na razie nic powiedzieć". Skandal:P!
"Zał przestancie mi banowac konta 1!!!!"
Gothicdiego w temacie Humor Jaskiniowy
|