Jeśli musi to być jednostka zamku, to zdecydowanie chochlik.
AgonMieszkaniec
|
"Najgorsze jednostki" | 8.06.2011
Jeśli musi to być jednostka zamku, to zdecydowanie chochlik. |
HwammerWędrowiec
|
"Najgorsze jednostki" | 12.06.2011
z całym szacunkiem ale chochlik jest z inferno gdyby nie te zdarzenia które zmieniły twoje życie byłbyś tym za kogo się uważasz
|
AgonMieszkaniec
|
"Najgorsze jednostki" | 26.06.2011
Chodziło mi że z zamku w sensie, że z miasta. Bo chłop nie jest rekrutowany w mieście. |
CzempionWędrowiec
|
"Najgorsze jednostki" | 13.08.2011
1 Rusałka(Wrota żywiołów) |
YarzappWędrowiec
|
"Najgorsze jednostki" | 15.08.2011
Mógłbyś wyjaśnić dlaczego niezbyt pasująca? Dzięki swojemu specowi hydry są bardzo przydatne zarówno w czyszczeniu mapy jak i w walce z wrogim bohaterem, w czym taki kościany smok jest od nich lepszy? |
SheogorathMieszkaniec
|
"Najgorsze jednostki" | 15.08.2011
1 - Rusałka może i jest słaba, ale jest ich bardzo dużo, więc mimo wszystko są bardzo przydatne. Ja bym tu dał impa. 2 - Zombie jest rzeczywiście bezużyteczny, biorąc pod uwagę ich zawrotną szybkość. 3 - Golem to jedna z najsilniejszych jednostek na swoim poziomie. Może i jest wolny, ale na pewno nie najsłabszy. Dużo gorszy jest choćby Uruk. 4 - Niemożliwe. Żywiołak ognia jest dużo gorszy. To nie jest moja subiektywna ocena, ale fakty. 5,6 - No, faktycznie. Te jednostki są bardzo słabe jak na swój poziom 7 - Hydra ma potężną zdolność, która sprawia że mimo teoretycznie słabych statystyk może zrobić dużo zamieszania w prawdziwej bitwie. Zdecydowanie najsłabsze są Upiorne Smoki. |
InnosWędrowiec
|
"Najgorsze jednostki" | 10.09.2011
Odświeżę temat: - Chochlik (Forteca) |
KalidorWędrowiec
|
Z Ognistym Ptakiem to poszalałeś:) Mały rozrzut, zionie, tani a co najważniejsze przyrost. Ja bym raczej obstawiał Zielonego Smoka lub Giganta ale to subiektywna opinia M&M numer jeden. Jeśli do końca życia nie poznam Sekretu Wewnętrznego Kręgu...
|
InnosWędrowiec
|
Ja tu mówię o sile ataku 1 stwora a nie całej jego armi |
FergardWeteran
|
"Najgorsze jednostki" | 11.09.2011
Problem polega na tym, że pojedyncze jednostki bardzo rzadko walczą podczas bitwy. Zazwyczaj trzeba uważać, kiedy ma się jeden egzemplarz, a od dwóch można już zaryzykować i zacząć walczyć. A ponieważ Ognisty Ptak domyślnie startuje w podwójnym zestawie, można właściwie zapomnieć, że kiedykolwiek będzie walczyć sam. Jest to jeden z powodów, dla których uznaje się Conflux za przesadzony i banuje na turniejach. Nie zgodzę się też z wyborem Drzewca jako najsłabszej jednostki. Okej, nie jest najszybszy, ma dość przeciętną wytrzymałość, ale jest stosunkowo tani i... liczny. Poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale maksymalny przyrost tygodniowy drzewca(wyłączywszy Graala) wynosi aż dziewięć egzemplarzy. Jedna z najlepszych jednostek defensywnych w grze, zdolna do bronienia się naprawdę długo. Poza tym, z nimi jest jak z Zombie: Mało kto atakuje Drzewce pierwsze, preferując wyniszczanie jednostek szybkich(Jednorożce, Pegazy, Centaury) lub strzelców. Tak więc ta masa suszonego drzewa kumuluje się powoli, ale nieustępliwie, aż w końcu przytłoczy wroga masą razem z Krasnoludami. Pozdrawiam Otarcie się o śmierć niczego nie zmienia. Śmierć zmienia wszystko.
|
Archidyplomata KameliaszGeront
|
"Najgorsze jednostki" | 11.09.2011
Chciałem tylko nadmienić, że Enty mają kluczowe znaczenie taktyczne przy obronie miasta - tam szybkość zasadniczo do niczego się nie przydaje, a obrona i liczebność - tak. |
Haav GyrGeront
|
"Najgorsze jednostki" | 12.09.2011
Fergard problem jest w tym, że oceniamy jednostki i ich dane i statystyki, a nie ich przydatność gdy są ich dziesiątki setki itp...;) //From the beginnin to end
Losers lose, winners win This is real, we ain got to pretend The cold world that we in Is full of pressure and pain I thought it would chane But its stayin the same// |
MosquaWeteran
|
A może by każdy oceniał wg własnej miary? Bo temat powinien wówczas mieć jeden post, a nie dwadzieścia siedem stron. Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 12.09.2011, Ostatnio modyfikował: Mosqua |
FergardWeteran
|
Liczebność także jest IMO ważna, gdyż to ona decyduje głównie o współczynnikach obrażeń i punktów życia, nomen omen niezwykle przydatnych. ...Poza tym, Żywiołak Ziemi jest gorszy. :P Pozdrawiam Otarcie się o śmierć niczego nie zmienia. Śmierć zmienia wszystko.
|
DagonWeteran
|
Nie zapominajcie, że Ent ma bardzo przyjemne unieruchomienie korzeniami. W kilku przypadkach(patrz: hydry) ta zdolność może okazać się wielce użyteczna :) Liczba modyfikacji: 1, Ostatnio modyfikowany: 12.09.2011, Ostatnio modyfikował: Dagon It's only after we've lost everything that we're free to do anything.
|
KalidorWędrowiec
|
Żywiołak Ziemi to wspaniały chłopiec do bicia od H2 do H4. A w RoE to już w ogóle:) ale ja mam bardzo dziwne taktyki... Moje zdanie jest takie każda jednostka ma jakieś zastosowanie. Niektóre są bardziej przydatne a niektóre mniej. Ale(!) to jest oczywiste:) M&M numer jeden. Jeśli do końca życia nie poznam Sekretu Wewnętrznego Kręgu...
|
DraugWędrowiec
|
"Najgorsze jednostki" | 15.09.2011
Myślę że nie można obiektywnie stwierdzić, które jednostki są "najgorsze" jest to po prostu niemożliwe! Podam jeszcze inny przykład. |
DraugWędrowiec
|
"Najgorsze jednostki" | 15.09.2011
I tak, nawiązując do mojej poprzedniej wypowiedzi, ja na przykład, mając na myśli zastosowania jednostek w mojej taktyce mogę obalić stwierdzenie o bezużyteczności prawie każdej opisanej powyżej przez innych jednostki. Przykładowo: |
PhallusWędrowiec
|
"Najgorsze jednostki" | 30.10.2011
Krótko mówiąc w długim elaboracie udowodniłeś, że Chowańce są świetną jednostką, bo są do kitu. |
HobbicusGeront
|
"Najgorsze jednostki" | 30.10.2011
...i na dodatek ma rację! :P Tu był link, ale go teraz nie ma.
|