Gorące DysputySłowo pisane - literatura - "Nasi ulubieni pisarze fantastyczni" |
---|
Nemezis3.06.2009Post ID: 44664 |
Moi ulubieni pisarze: - Tolkien - za "Hobbita" ;) No i chyba tyle ^_^ W "Makbecie" czy "Dziadach" też jest fantastyka, dlatego o tym wspominam :) |
Yarzapp2.02.2012Post ID: 67849 |
Najwięcej naczytałem się Orsona Scotta Carda i to on zajmuje u mnie pozycję ulubionego pisarza. Trudno mi kogoś innego jeszcze tu wskazać, bo raczej większości autorów to przeczytałem albo jeden cykl, albo pojedyncze produkcje. |
Mateusz24.07.2012Post ID: 70271 |
Ekhem... J.R.R Tolkien - Przede wszystkim za Władcę Pierścieni oraz Hobbita. Christopher Paolini - Za Dziedzictwo. Choć nie jest to literatura najwyższych lotów, to właśnie Eragon otworzył mi drzwi do świata fantasy. Terry Goodkind - Za cykl Miecz prawdy, który jak na razie jest moją ulubioną serią książek, którą szczerze i bezinteresownie kocham. Patrick Rothfuss - Za Kroniki królobójcy: Imię wiatru i Strach mędrca. Peter V. Brett - Za Malowanego człowieka i Pustynną włócznię. C.S Lewis - Za Opowieści z Narnii, które czytałem bodaj czterokrotnie. Robin Hoob - Za trylogię Skrytobójcy, która szarpała różne struny mojej duszy. G.R.R Martin - Za Pieśń lodu i ognia. Bo choć do końca historii mi jeszcze daleko, to już jestem jej zwolennikiem. No i pozwoliła stworzyć najlepszy znany mi serial. A z rodzimego podwórka... Maja Lidia Kossakowska - Za cykl Anielski. Andrzej Pilipiuk - Za Wędrowycza. Andrzej Sapkowski - Za Wiedźmina. Choć ze wstydem przyznaję, że zatrzymałem się na Chrzcie ognia. Opowiadania bardziej niż saga przypadły mi do gustu. Jacek Piekara - Za cykl inkwizytorski. ZA TE I INNE KSIĄŻKI, NIECH BĘDZIE IM CHWAŁA. AMEN. |
Silveres25.07.2012Post ID: 70279 |
Najlepsza moim zdaniem dziesiątka: John Flanagan za serię "Zwiadowcy", która nadal moim zdaniem jest najlepszą jaką czytałem. |
Corwin12.08.2012Post ID: 70528 |
Nie mam jakiś szczególnie ulubionych, czytam to co mi w ręcę w padnie. |
Silveres31.08.2012Post ID: 70856 |
Po zastanowieniu, dopiszę do mojej listy jeszcze jednego autora, którego to pominąłem a nie powinienem: |
Kvothe3.09.2012Post ID: 70885 |
Mario Puzo - za stworzenie niezapomnianej postaci Michael'a Corleone. Aaa... Mieli być fantastyczni, no to przecież wszyscy oni są fantastyczni :) |