Gorące DysputySłowo pisane - literatura - "[Peter V. Brett] - twórczość" |
---|
Mateusz5.03.2011Post ID: 60667 |
Przejrzałem tematy w Osadzie i nie znalazłem osobnego dla twórczości Petera V. Bretta... Kto czytał całą serię? Kto chociaż jedną część? Jak wrażenia? |
Greyhound30.05.2011Post ID: 62789 |
Świetna książka:) Na początku dosyć ciężko,mi szło jej czytanie,ale im dalej,tym ciekawiej się robiło.Czytałem i Malowanego Człowieka,i Pustynną Włócznię,i nie mogę doczekać się kolejnej części sagi:)Ciekawi mnie jak będzie wyglądać samo zejście do otchłani. |
Mateusz30.05.2011Post ID: 62791 |
No, w końcu ktoś się odezwał... |
Greyhound31.05.2011Post ID: 62805 |
Ciekawe czym skończy,się zejście Arlena do otchłani, i czy Jardir połączy swoje siły z Arlenem. Interesujące są także demony umysłu. Po za tym ostatni tom pozostawią wiele pytań, czym są faktycznie demony, albo chociażby napomknięcia zdawkowe autora na temat cywilizacji poprzedzającej obecną. Spacje po kropkach i przecinkach - Sulia |
Mateusz31.05.2011Post ID: 62810 |
Pewnie uprzedzę wyższą władzę mówiąc byś dbał o pisownie. Braki spacji rażą w oczy. (To taki offtop) :) |
Alkarin9.12.2011Post ID: 66724 |
Właśnie skończyłem czytać Pustynną Włócznię i jestem zachwycony całą serią. Na początku pierwszego tomu czytało mi się ciężko, ale później fabuła zaciekawiła mnie i czytało mi się coraz lżej. Nie mogę się doczekać kolejnego tomu, który ma wyjść w 2012. Co do postaci to najciekawszą jest moim zdaniem Leesha. Ciekawi mnie jaki wynalazek utworzy z demonicznych kośći, które zobaczyła u Inevery. Chodzą też pogłoski, że zostały zakupione już prawa do ekranizacji Malowanego Człowieka. |
Homczuk9.12.2011Post ID: 66731 |
Co do filmu mam mieszane uczucia... Z jednej strony świetnie będzie zobaczyć ekranizacje Malowanego Człowieka, ale jeśli ma to wyglądać podobnie do Eragona, to ja dziękuje bardzo. Przy okazji, czytał ktoś Wielki Bazar i Złoto Brayana? |
Mateusz9.12.2011Post ID: 66732 |
Fakt, jeśli to ma być ekranizacja rodem z Eragona... Mam spore obawy czy nie zepsują świetniej książki. A co do Bazaru. Nie czytałem, wygląda mi to na potrzebę gotówki ze strony autora. Są jakieś konkretne i potwierdzone informacje co do daty wydania kolejnego (ostatniego?) tomu? |
Homczuk13.12.2011Post ID: 66802 |
Ma być w 2012r. Mam nadzieję, że nie usłyszymy tekstu w stylu blizzarda "when it's done" albo nie będziemy czekać na tłumaczenie tak długo jak w przypadku Strachu mędrca. |
Yarzapp2.02.2012Post ID: 67844 |
Czytałem jakoś miesiąc temu wszystkie cztery tomy, zjadłem je w około tydzień. Złoto Brayana i Wielki Bazar pewnie sobie przeczytam za jakiś czas, ale póki co mam inne pozycje w planach. Również czekam na kolejną część. |
Mateusz24.03.2012Post ID: 68468 |
Dwie wieści. Tradycyjnie w takich sytuacjach jedna jest dobra a druga zła. Zła wiadomość jest taka, że The Daylight War, czyli kolejny tom sagi ukaże się dopiero na początku 2013 roku. Ponad to możemy zapoznać się ze tytułami kolejnych dwóch części. |
Dagon31.03.2012Post ID: 68553 |
Cykl składający się z 5 tomów to bardzo dobra wiadomość(inna sprawa że FS zrobi pewnie z tego 10 książek). |
Yarzapp11.04.2012Post ID: 68727 |
Fakt, że wydawnictwu należy się konkretna bura za formę, w jakiej wydają te książki, spokojnie zamiast dwóch tomów można zrobić jeden, napisany jakąś mniejszą czcionką, z mniejszymi odstępami, rysunki są fajne, ale te 50 słów na stronę jest moim zdaniem karygodne. Sam książek nie kupuję, więc tam jedno licho, ale jak już bym kupował, to od takich wydań trzymałbym się z daleka. |
Dagon2.04.2013Post ID: 73370 |
Dla osób zainteresowanych tematem pewnie to żaden news, niemniej może pozostałe osoby to zainteresuje. Oczywiście księgi pierwszej... |
Mateusz2.04.2013Post ID: 73373 |
Dziękuję za przypomnienie, bo mi się kojarzyło, że to jakoś w połowie kwietnia. Pozdrawiam. |
Mateusz27.01.2015Post ID: 79124 |
Odkopuję temat. Może na temat serii wypowiedzą się inne osoby. Książki są dosyć popularne, so? Ponadto przyjrzałem się kilku tegorocznym premierom. W marcu możemy spodziewać się kolejnej części zatytułowanej [b]Tron czaszek[/b. Niestety... po angielsku. The Skull Throne na portalu goodreads: http://www.goodreads.com/book/show/13630171-the-skull-throne Informacja na stronie Fabryki Słów sugeruje, że polska wersja pojawi się jeszcze w tym roku. Oczywiście książka zostanie podzielona na dwa tomy, oba liczące około 460 stron. Praca nad polską okładką w toku. |
Dagon27.01.2015Post ID: 79126 |
Dobra wiadomość. Podziału na 2tomy nawet nie skomentuję, po co się złościć :P A co do okładki liczę, że utrzyma dotychczasowy, czyli wysoki poziom. To samo ilustracje. Ale to w sumie Fabryka - oni dbają o takie rzeczy. Ehh... akurat wykorzystałem swój bon do empiku... |
Mateusz27.01.2015Post ID: 79127 |
Jak dla mnie to Wojna w blasku dnia była równie dobra co poprzednie części. Fakt, trochę inna. Jakby bardziej dojrzała, co niekoniecznie musi być wielką zaletą. Moim zdaniem, trochę kulały rozdziały z perspektywy demona. Potem już było znacznie lepiej, a rozdziały z Ineverą zdecydowanie na plus. Zakończenie (hłe hłe) świetne. Co do okładki i ilustracji. W tej materii na Fabrykę Słów zawsze można liczyć. Swoją drogą, zagraniczna okładka jest tragiczna. Bardziej by pasowała do gry komputerowej. |
Mateusz11.06.2015Post ID: 80342 |
Polska premiera pierwszego tomu Tronu z czaszek będzie miała miejsce za dwa tygodnie - 26 czerwca. Ubolewam nad przeciętną okładką, ale liczę, że treść wszystko zrekompensuje :) http://lubimyczytac.pl/ksiazka/229861/tron-z-czaszek-ksiega-i |
Dagon11.06.2015Post ID: 80344 |
Doskonała wiadomość!! ;D Co do okładki, to uważam, że graficznie prezentuje się świetnie. Dynamizm i surowość. Ładnie. Szkoda, że akurat Rennę wybrali, bo nie lubię tej postaci. Leesha...hmm trochę, za nudna na okładkę, ale Rojer ze skrzypkami nadałby się świetnie. |