Oberża pod Rozbrykanym OgremGry Wyobraźni - "Debaty przy kościach" |
---|
Irvin3.11.2006Post ID: 5678 |
Pod tą dość intrygującą nazwą kryje się temat ogólny do rozmów o grach RPG. Dlaczego tak a nie inaczej? Ponieważ wydaje mi się że to właśnie najczęściej przy kościach rozrzuconych na stoliku zdarza nam się tak rozmawiać. Zatem czujcie się jak po dobrze rozegranej sesji, z kufelkiem piwa (oczywiście ;) bezalkoholowego) w ręku, a tematy same przyjdą... |
Dragon Killer23.09.2007Post ID: 19569 |
Grywałem z kolegami w Wiedźmina i Neuroshimę ( 5 larpów zrobilismy!!! ;D )i to niestety koniec moich zabaw z RPG. Studia w tym roku psują wszystko ;( . |
Mistrzyni Zagadek Nami23.09.2007Post ID: 19572 |
Studia nie muszą niszczyć wszystkiego. Może właśnie tam znajdziesz jakąś fajną grupę, szalonych maniaków RPG, którzy co tydzień będą organizować sesje a raz w miesiącu larpa. Ah, co za cudne marzenie. W każdym razie nie załamuj się ;). Ja tak naprawdę wychowywałam się wśród RPGowców, bo moje kuzynostwo gdy byłam małym około ośmioletnim szkrabem już w to pykało. Wtedy to nie wiedziałam co się z tym robi, bo i tak twierdzili, że bym nie zrozumiała no i w sumie mieli rację. W LO grałam przez rok z kolegami, niestety potem zazgrzytało mocno między nimi i przestaliśmy organizować sesje. |
Mistrz Islington24.09.2007Post ID: 19620 |
Ja tam grywałem swego czasu regularnie co tydzień, dwa. Kiedy byłem w gimnazjum i miałem dużo wolnego czasu przyszedłem na sesję RPG, bo słyszałem od kilku znajomych, że to super sprawa. No i wkręciłem się straszliwie. Najpierw graliśmy w d&d, potem zacząłem być Mistrzem Gry, potem przerzuciłem się na EarthDawna (najlepszy system w jaki dotychczas grałem), równocześnie z innymi sesjami d&d edycja 3. Zastanawiałem się kilkakrotnie nad tym, co mnie przyciągnęło do RPG i znam już odpowiedź. To była możliwość stania się kimś, kim zawsze chciałem być. Przytoczę tu niemiły przykład, opowiedziany mi przez koleżankę, która po 3 sesjach zrezygnowała z gry w pewnej drużynie. Draxenusie, ja poszedłem na studia i przestałem grać. Znalazłem ekipę, ale niestety nie znalazłem czasu (to nie przez naukę), oraz motywacji. Pozdrawiam |
Dragon Killer25.09.2007Post ID: 19677 |
No cóż zobaczymy ;-) może się uda kogoś znaleźć ale szanse na moim kierunku niewielkie dam znać jak znajdę..... Ostatnio zastanawiam się nad balladami. Oczywiście w JB.. ;-) Pozdrawiam, |
Mistrz Islington25.09.2007Post ID: 19682 |
Ballady polecam, kiedyś sam brałem w nich czynny udział i przyznaję, że sprawiało mi to niesamowitą przyjemność. |
Dirhavana14.05.2008Post ID: 27929 |
Z gier RPG to właśnie ten Wiedźmin najbardziej podchodzi. Grywam też w RPG przez Neta. Bardzo lubię gre na tej stronce. |
Nuk14.05.2008Post ID: 27935 |
Ta "gra" nie podchodzi pod RPG o jakim rozmawiamy, Adusiu. Jest ono bardziej zbliżone do Jaskiniowych Ballad(choć nie aż tak dowolne), które z pewnością znasz. Skrótowe informacje na ten temat znajdziesz tutaj. |