Oberża pod Rozbrykanym Ogrem

Baśniowe Gawędy - "Żarcie?! Zawsze i wszędzie!"

Osada 'Pazur Behemota' > Baśniowe Gawędy > Żarcie?! Zawsze i wszędzie!
Wędrowiec: zaloguj, wyszukiwarka
Nagash

Nagash

21.03.2005
Post ID: 13780

Skoro już o napitkach mówimy to podam przepis:
Nalewka jedenasto trupio główkowa
1. Sproszkować czaszke Demil-licza (powodzenia może komuś uda się ją zdobyć [najpierw trzeba go zabić bo wątpie żeby się dał odrazu] )
2. Znaleźć filkanterium lisza i wylać jego zawartość
3. Następnie wstrząsnąć - nie mieszać
4. Podawać w małych ilościach (jedna kropla potrafi podnieść na nogi nawet umarlaka)

Mortai

Mortai

7.06.2005
Post ID: 13781

A jadł ktoś gobliny?

Blee! Ale jak się zgubiło w górach, to coś jeść trzeba, prawda?

Coyote

Coyote

7.06.2005
Post ID: 13782

Mortai

A jadł ktoś gobliny?

Blee! Ale jak się zgubiło w górach, to coś jeść trzeba, prawda?

:lol:
Gobliny są niesmaczne, lepiej swoją drużynę zjeść :lol:

Matieosus

Matieosus

8.06.2005
Post ID: 13783

A jadł kto może hydrę na rożnie z odrobinką paznokci wampirów?? Chętnie bym zjadł z kimś, kto mi oczywiście to przygotuje i poda na stół jako obiadek :twisted:

Pozdraviam :)

Mortai

Mortai

20.06.2005
Post ID: 13784

Ja mogę tą hydrę przygotować, ale najpierw trzeba złapać i ubić. Mamy tu może wśród mieszkańców jakichś wampirów? Może pożyczą troche paznokci...

Hellburn

Włodarz Hellburn

20.06.2005
Post ID: 13785

hmmmm... DevilOkO? Sewrey? Aryene? Gil? Ktoś chętny :D

Mortai

Mortai

3.07.2005
Post ID: 13786

Znalazłem kilka bardzo ładnych przepisów na tę hydrę... Ale jak mam podać? Na ostro, w sosie słodko-kwaśnym czy na słodko?

Nuk

Nuk

11.07.2007
Post ID: 17014

Ja proponuję na ostro ;)

Infero

Infero

10.08.2007
Post ID: 18052

Hydry, gobliny, co wy jadacie, najlepsze są grzybki! ;)

Islington

Mistrz Islington

2.09.2007
Post ID: 18838

Grzybki grzybki, w każdej postaci.
A hydry to tylko w sosie grzybowym, bo czosnkowy odór sprawia, że cała hydra smakuje jak czosnek.

Infero

Infero

9.09.2007
Post ID: 19092

Chcecie grzyba? Mam jakiego marynowanego w słoju na strychu. Jeśli znajdzie się ktoś odważny to zapraszam! ;)

Grenadier

Kanclerz Grenadier

27.09.2007
Post ID: 19737

A skąd wziąć prąd do spłynięcia?

Zguba

Zguba

30.09.2007
Post ID: 19868

Przepis na "Wątrobke Wiwerny w sosie grzybowym"

1.Znaleźć wiwerne.
2.Zabić wiwerne.
3.Iść nazbierać grzybów.
4.Przynieść grzyby.
5.Wyjąć z wiwerny wątrobe,reszte wyrzucić.
6.Pomyć grzyby.
7.Pociąć połowe grzybów.
8.Usmażyć na patelni 2 kostki masła.
9.Dołożyć do nich grzyby.
10.Posypać pociętymi grzybami.
11. Sos wlać do kociołka.
12.Włożyć do tego samego kociołka wątrobe.
13.Gotować 25 minut.
14.Podawać z sokiem Jabłkowym.

Grenadier

Kanclerz Grenadier

30.09.2007
Post ID: 19871

Najlepsze z tego jest smażone masło :P

Infero

Infero

30.09.2007
Post ID: 19881

A ja myślałam, że grzyby! :p

Diramonidus

Diramonidus

9.10.2007
Post ID: 20089

Mam nadzieje, że to jakiś skrót. Bo z tego co słyszałem to magowie są pod ścisłą ochroną (w tym również przed samym sobą).

Chyba że MAG to Mega Aromatyczna Gorgona...

Infero

Infero

9.12.2007
Post ID: 21360
MAG to Mega Aromatyczny Grzyb :D
Ghulk

Ghulk

11.12.2007
Post ID: 21436
Co wy tam jadacie? Grzybki? Podam wam dwa naprawdę dobre przepisy:
Koktajl budzący:
1. Wrzuć do kotła dwa kilogramy kawy
2. Wlej 3 litry smoczej krwi
3. Wrzuć kość krasnoluda
4. Wrzuć wór cytryn (tak z 20 kg)
5. Nalej 5 litrów wody
6. Podgrzewaj na małym ogniu przez 18 godzin
7. Dorzuć pokrzywy zebrane nocą, w czasie pełni księżyca
8. Dorzuć 5 kg pomarańcz
9. (ten punkt jest dla smoków) wrzuć czaszkę tytana
10. Gotuj przez 12 godzin na dużym ogniu
11. Wrzuć 10 kg jabłek
12. Dolej 2 litry smoczej krwi
13. Grzej na piekielnym ogniu przez 24 godziny
14. Podawaj schłodzone z cytrynką lub bez.
Stawia na nogi nawet umarłego. UWAGA! Napój jest dozwolony od 18 lat ze względu na to, że młodzież często wypijała całą szklankę i nie mogła spać przez kilka lat.

Bazyliszek z sosem kwaśnym.
1. Ubij bazyliszka
2. Ubij drugiego bazyliszka
3. Wykrój z nich łopatki
4. Wrzuć je do garnka razem z fiolką wiwerniej (z młodej wiwerny!) krwi
5. Dopraw do smaku i zalej wodą.
6. Gotuj
7. Weź trochę mięsa hydry (najlepsze te z dolnych odcinków szyi).
8. Posiekaj je
9. Ułóż z nich kanapki przekładane mułem
10. Upiecz je na grillu
11. Rozbij je młotkiem
12. Zalej wodą w proporcji 9:14
13. Wrzuć do garnka z gotującym się bazyliszkiem
14. Dopraw do smaku
Hellscream

Hellscream

19.03.2008
Post ID: 25603
Szajbimber - wódka gnolli, oparta na Grzmotozielu, trotylu, łuskach murloka oraz czystej. Daje kopa i uodparnia na efekt śmierci.
Gulasz z Ras Rozumnych:
Składniki:
- 1 elf (najlepiej dziki)
- 1 krasnolud (najlepiej tarczowy)
- 1 smok (najlepiej szary)
- 1 udziec wołu (dla zapachu)
- kwarta szajbimbru
- 3 uncje szmdlobaju (mieszanka pieprzu, soli, tabasco, musztardy i ćwikły)
Przyrządzanie:
1. Znaleźć rasy potrzebne do dania.
2. Zabić je.
3. Wziąć udzieć wołu.
4. Wrzucić do jednego gara do wrzątku na 2 godziny.
5. Gdy mięso odejdzie od kości, kości wyrzucić.
6. Moczyć mięso smoka w kwasie, a krasnoluda w occie.
7. Gdy wywar nabierze zapachu, udziec wołu dać psom.
8. Dodać szjabimbru do wywaru.
9. Wrzucić mięso.
10. Gotować 3 godziny.
11. Podawać z szajbimbrem i kaszą.
Ynaf

Ynaf

19.03.2008
Post ID: 25607
Placki z MAG'a:
Potrzebne:
-1 MAG
-2 Ziemniaki ELK'a
-3 Cebula
-4 Rozmoczona Elficka Bułka
-5 Pieprz gnolii
-6 Sól magiczno-morska (magiczna sól morska)
-7 Szczurnaa Wódka


1. Obieramy MAG'a i kroimy go w równe plasterki.
2. Obieramy Ziemniaki ELK'a i zścieramy je na tarce.
3. To samo robimy z cebulą
4. Rozmoczoną Elficką Bułką dzielimi na kilka kawałeczków i również wkładamy do miski.
5. Dla aromatu dodajemy piperz gonlii.

UWAGA W WERSJA DLA DOROSŁYCH:
6. Dodajemy MAGICZNĄ sól morską oraz zakrapiamy szczurnaą wódką.


Gwarancja udanego smaku...