Oberża pod Rozbrykanym OgremBaśniowe Gawędy - "Żarcie?! Zawsze i wszędzie!" |
---|
Nagash21.03.2005Post ID: 13780 |
Skoro już o napitkach mówimy to podam przepis: |
Mortai7.06.2005Post ID: 13781 |
A jadł ktoś gobliny? Blee! Ale jak się zgubiło w górach, to coś jeść trzeba, prawda? |
Coyote7.06.2005Post ID: 13782 |
:lol: |
Matieosus8.06.2005Post ID: 13783 |
A jadł kto może hydrę na rożnie z odrobinką paznokci wampirów?? Chętnie bym zjadł z kimś, kto mi oczywiście to przygotuje i poda na stół jako obiadek :twisted: Pozdraviam :) |
Mortai20.06.2005Post ID: 13784 |
Ja mogę tą hydrę przygotować, ale najpierw trzeba złapać i ubić. Mamy tu może wśród mieszkańców jakichś wampirów? Może pożyczą troche paznokci... |
Włodarz Hellburn20.06.2005Post ID: 13785 |
hmmmm... DevilOkO? Sewrey? Aryene? Gil? Ktoś chętny :D |
Mortai3.07.2005Post ID: 13786 |
Znalazłem kilka bardzo ładnych przepisów na tę hydrę... Ale jak mam podać? Na ostro, w sosie słodko-kwaśnym czy na słodko? |
Nuk11.07.2007Post ID: 17014 |
Ja proponuję na ostro ;) |
Infero10.08.2007Post ID: 18052 |
Hydry, gobliny, co wy jadacie, najlepsze są grzybki! ;) |
Mistrz Islington2.09.2007Post ID: 18838 |
Grzybki grzybki, w każdej postaci. |
Infero9.09.2007Post ID: 19092 |
Chcecie grzyba? Mam jakiego marynowanego w słoju na strychu. Jeśli znajdzie się ktoś odważny to zapraszam! ;) |
Kanclerz Grenadier27.09.2007Post ID: 19737 |
A skąd wziąć prąd do spłynięcia? |
Zguba30.09.2007Post ID: 19868 |
Przepis na "Wątrobke Wiwerny w sosie grzybowym" 1.Znaleźć wiwerne. |
Kanclerz Grenadier30.09.2007Post ID: 19871 |
Najlepsze z tego jest smażone masło :P |
Infero30.09.2007Post ID: 19881 |
A ja myślałam, że grzyby! :p |
Diramonidus9.10.2007Post ID: 20089 |
Mam nadzieje, że to jakiś skrót. Bo z tego co słyszałem to magowie są pod ścisłą ochroną (w tym również przed samym sobą). Chyba że MAG to Mega Aromatyczna Gorgona... |
Infero9.12.2007Post ID: 21360 |
MAG to Mega Aromatyczny Grzyb :D |
Ghulk11.12.2007Post ID: 21436 |
Co wy tam jadacie? Grzybki? Podam wam dwa naprawdę dobre przepisy: Koktajl budzący: 1. Wrzuć do kotła dwa kilogramy kawy 2. Wlej 3 litry smoczej krwi 3. Wrzuć kość krasnoluda 4. Wrzuć wór cytryn (tak z 20 kg) 5. Nalej 5 litrów wody 6. Podgrzewaj na małym ogniu przez 18 godzin 7. Dorzuć pokrzywy zebrane nocą, w czasie pełni księżyca 8. Dorzuć 5 kg pomarańcz 9. (ten punkt jest dla smoków) wrzuć czaszkę tytana 10. Gotuj przez 12 godzin na dużym ogniu 11. Wrzuć 10 kg jabłek 12. Dolej 2 litry smoczej krwi 13. Grzej na piekielnym ogniu przez 24 godziny 14. Podawaj schłodzone z cytrynką lub bez. Stawia na nogi nawet umarłego. UWAGA! Napój jest dozwolony od 18 lat ze względu na to, że młodzież często wypijała całą szklankę i nie mogła spać przez kilka lat. Bazyliszek z sosem kwaśnym. 1. Ubij bazyliszka 2. Ubij drugiego bazyliszka 3. Wykrój z nich łopatki 4. Wrzuć je do garnka razem z fiolką wiwerniej (z młodej wiwerny!) krwi 5. Dopraw do smaku i zalej wodą. 6. Gotuj 7. Weź trochę mięsa hydry (najlepsze te z dolnych odcinków szyi). 8. Posiekaj je 9. Ułóż z nich kanapki przekładane mułem 10. Upiecz je na grillu 11. Rozbij je młotkiem 12. Zalej wodą w proporcji 9:14 13. Wrzuć do garnka z gotującym się bazyliszkiem 14. Dopraw do smaku |
Hellscream19.03.2008Post ID: 25603 |
Szajbimber - wódka gnolli, oparta na Grzmotozielu, trotylu, łuskach murloka oraz czystej. Daje kopa i uodparnia na efekt śmierci. Gulasz z Ras Rozumnych: Składniki: - 1 elf (najlepiej dziki) - 1 krasnolud (najlepiej tarczowy) - 1 smok (najlepiej szary) - 1 udziec wołu (dla zapachu) - kwarta szajbimbru - 3 uncje szmdlobaju (mieszanka pieprzu, soli, tabasco, musztardy i ćwikły) Przyrządzanie: 1. Znaleźć rasy potrzebne do dania. 2. Zabić je. 3. Wziąć udzieć wołu. 4. Wrzucić do jednego gara do wrzątku na 2 godziny. 5. Gdy mięso odejdzie od kości, kości wyrzucić. 6. Moczyć mięso smoka w kwasie, a krasnoluda w occie. 7. Gdy wywar nabierze zapachu, udziec wołu dać psom. 8. Dodać szjabimbru do wywaru. 9. Wrzucić mięso. 10. Gotować 3 godziny. 11. Podawać z szajbimbrem i kaszą. |
Ynaf19.03.2008Post ID: 25607 |
Placki z MAG'a: Potrzebne: -1 MAG -2 Ziemniaki ELK'a -3 Cebula -4 Rozmoczona Elficka Bułka -5 Pieprz gnolii -6 Sól magiczno-morska (magiczna sól morska) -7 Szczurnaa Wódka 1. Obieramy MAG'a i kroimy go w równe plasterki. 2. Obieramy Ziemniaki ELK'a i zścieramy je na tarce. 3. To samo robimy z cebulą 4. Rozmoczoną Elficką Bułką dzielimi na kilka kawałeczków i również wkładamy do miski. 5. Dla aromatu dodajemy piperz gonlii. UWAGA W WERSJA DLA DOROSŁYCH: 6. Dodajemy MAGICZNĄ sól morską oraz zakrapiamy szczurnaą wódką. Gwarancja udanego smaku... |