Gorące DysputyŚwiątynia Mahadevy - muzyka - "Ulubione gatunki muzyczne" |
---|
Nadsztygar Melkior10.06.2006Post ID: 1183 |
Ktoś coś wspominał o jakimś robieniu statystyk - nie ma potrzeby - jeszcze za czasów starego Imperium część Jaskniniowców stworzyło grupę na www.last.fm i statystyki tam generują się same - nic tylko wchodzić i podziwiać :) . |
Trang Oul10.06.2006Post ID: 1198 |
Ja najbardziej lubię muzykę...... z Heroes III! |
Zielevitz12.06.2006Post ID: 1264 |
. |
Galadin13.06.2006Post ID: 1358 |
Wałkowałem Nightwisha, ale po 2 latach słuchania ten wokal zaczął mnie dobijać. :/ Ale klimacik niezły. Nadal trwam przy power metalu - Blind Guardian, Rhapsody, Iced Earth, Hammerfall, Stratovarius. Lubię też Sonata Arctica. Nadal nie mam jednak ulubionego zespołu. Kiedyś myślałem, że to będzie Therion. Dla mnie muza i klimat najwyższej klasy. Ale z pewnego katolickiego powodu nie słucham już tej grupy. Można powiedzieć, że przesadzam.Nadal szukam czegoś, co mnie tak bardzo zafascynuje jak Therion. :) Chociaż muzyka z filmu Final Fantasy VII Advent Children bardzo mi się spodobała. Elektryka+symfonia - to jest to! |
Zielevitz13.06.2006Post ID: 1360 |
. |
Grothard15.06.2006Post ID: 1455 |
Ja słucham metalu, ewentualnie jakiś Hard Rock (ale very hard musi być :P). Głównie Power Metal (Blind Guardian, Helloween, Nightwish itp.) no i Heavy (Iron Maiden). Nienawidzę hip-hopu, inne gatunki ujdą. |
Raguel17.06.2006Post ID: 1567 |
punk's not dead! |
Mecku19.06.2006Post ID: 1754 |
Ja generalnie słucham kalifornijskiego rocka typu CKY (Camp Kill Yorself), dla tych co nie kojarzą to gra tam brat jackassowca i skateboardzisty Bama Margery - Jessie. Metal także bardzo chętnie. Techno i Hip-Hopu nie trawię. Niektóre pisoenki popowe, które wpadają w ucho też mi leżą. Generalnie jestem tolerancyjny co do gatunków muzycznych :) . |
Geomanta Ururam Tururam20.06.2006Post ID: 1788 |
Jak dołączyć tę wtyczkę do playera QUAD99 CD-P, albo Yamaha CDX596? ;) |
Nurgel24.06.2006Post ID: 2052 |
Ja to jedyny w swoim rodzaju… głównie polski Hip-Hop, ale nie te gów... co teraz robią, oj nie! To jest jeden pier... syf! Mówiąc polski HH mam na myśli Paktofonika, WWO ( starsze utwory) czy Łone (oj tak ^^). Do tego trafie reggae a z Techno to Beny Bennasi i Kalwi & Remi – Explosion. Słucham również Linki Park i teraz mnie wzieło maniakalnie na Evanescence. No, to chyba na tyle. |
Darkena29.06.2006Post ID: 2316 |
To, czego aktualnie słucham można czasem obczaić na moich statusach gg ;). |
Rubenos1.08.2006Post ID: 3497 |
Ja słucham przede wszystkim metalu, ze wskazaniem na numetal(Linkin park, Papa Roach), poza tym uwielbiam słuchać System of a down. Czasami ballady Iron Maiden. Nie słucham death- black metalu, za polskim hip- hopem nie przepadam(zagraniczny ujdzie), nie trawię techno. |
Chrisverto23.08.2006Post ID: 4204 |
Tak ogólnie to słucham wszystkiego co wpada w ucho. Priorytetowo amerykański hip-hop i punk rock. Jedynie nie trawię raegge bo jest monotonny. Najbardziej klawiszowiec może się spełnić w zespole raegge (akord na "i" i tak przez cały utwór hehe!!! nuuuda) poza tym nie lubię death metalu. Ulubieni wykonawcy to Eminem, 50 Cent, Papa Roach i Bloodhound Gang. |
Targon3.09.2006Post ID: 4575 |
Ogólnie lubie muzykę i nie ma (chyba) gatunku, którego nie znoszę. Słuchałem hip-hop'u, czasem czegoś cięższego, ale i mase innych utworów, które (jak to bywa z fajnymi utworami) słyszałem pare razy jak nie raz. Obecnie z zafascynowaniem słucham Linkin Park'a, którego pierwsze kawałki pamiętałem od dziecka. Takiej muzyki się nie zapomina ;) |
Mr. Rabbit14.09.2006Post ID: 4850 |
Witam Jak widzę, są osoby którym nieco się pozmieniało i są takie, które wciąż słuchają danego rodzaju czy nawet konkretnego zespołu. U mnie bez większych zmian. W dalszym ciągu dominium stanowi Techno. Dzisiaj strasznie się niestety moim zdaniem ten gatunek popsuł i nie wiele się dzieje, ale Westbam, Faithless, ATB, Deepack czy Prophet dalej rządzą na mojej liście. Jednak nie jestem ograniczony tylko do tego rodzaju muzyki. Bardzo chętnie w dalszym ciągu słucham i innych rodzajów muzyki. Ostatnio powróciła do łask płyta z Powrotu Króla, nie mniej chętnie posłucham również Metallic'i czy Guano Apes. Również Blind Guardian nie znika z mojej listy odtwarzania. Co do Hip Hopu to oczywiście Kaliber 44 czy Paktofonika, ale również 52 Dębiec, Peja, Łona, Trzeci Wymiar i inni znajdują się na liście. Myślę, że mam prawo powiedzieć, że słucham wszystkiego czego da się słuchać :). Podoba mi się bardzo wiele przeróżnych utworów z przeróżnych rodzajów muzyki. Zdravim |
Stachnie1.10.2006Post ID: 5219 |
Ogólnie rzecz biorąc, jestem dość mało podatny na muzykę. Najbardziej lubię poezję śpiewaną (zwłaszcza Kaczmarskiego), pieśni patriotyczno-wojskowe i marsze. Reszta muzyki jest mi dość obojętna, tylko drażni mnie bardziej wrzaskliwa i jazgotliwa muzyka nowoczesna. S. |
Danio26.11.2006Post ID: 6217 |
Ja również lubię Kaczmarskiego. Ba można powiedzieć, że ubóstwiam. To geniusz nieogarniony, niezrozumiany. Ale nie samym Kaczmarskim człowiek żyje, czasem trzeba posłuchać czegoś innego. Wyciągam wtedy pokrowiec na płyty i wyciągam Linkin Park, albo Pink Floydów... |
Sevorn26.11.2006Post ID: 6230 |
Tutaj można zobaczyć czego słucham. |
Joka27.11.2006Post ID: 6249 |
Wbrew pozorom nie jestem jakaś maniaczką muzyki elektroniczenej. Oczywiśćie przy takim rodzaju brzmienia dobrze się bawie, ale w domu na codzień raczej tego nie słucham (chyba, że mnie pokusi). Zazwyczaj na winampie leci to na co w danej chwili mam ochotę; zarówno może to być muzyka popularna, jazz, rock, czy ścieżka dźwiękowa z jakiegoś filmu, ale nigdy HH czy coś opero podobnego. |
Strażnik słów Moandor27.11.2006Post ID: 6252 |
Muzyka elektroniczna to dość szerokie zagadnienie. Lubię słuchać Vangelisa, Jean Michel Jarre, nawet bardzo lubię, ale dzisiejszej muzyki dyskotekowej, techno ani trochę.
No to u mnie jest podobnie w zasadzie, choć na pewno słuchamy muzyki z zupełnie innych beczek. :) Zdarza mi się czasem puszczać w winampie Beethovena, Mozarta, Straussa, Bacha czy Czajkowskiego. Całkiem niedawno naszło mnie na puszczanie Wagnera, ale najwyraźniej moja rodzina nie lubi tej, jak to oni nazywają "kociej muzyki" z Pierścienia Nibelungów, czy Latającego Holendra... |