Gorące DysputyKarczma Pazur Behemota - "Kontakty międzyludzkie TS" |
---|
Gromowładny Ra-V14.06.2006Post ID: 1386 |
Naprawdę nie wiedziałem gdzie ten tamacik wrzucić - ale jakoś tak z Karczmą mi się skojarzył - więc zaryzykowałem tutaj :) Trochu się stęskniłem za Waszymi głosami - a z Konwentem nie wiadomo jak będzie - coś w zamian musi więc być :) Co to jest TS? Większość już pewnie z Was miała z TS do czynienia. TeamSpeak to programik wymyślony dla ludzi którzy chcą komunikować się głosem poprzez Internet. Ceniony zwłaszcza przez graczy - zajmuje bardzo mało zasobów systemu - oferując przy okazji bardzo dobrą jakość połączeń. Od Skypa różni się tym, ze z założenia miał obsługiwać rozmowy wielu ludzi jednocześnie. Skype nie jest do rozmów podczas gry - od tego jest właśnie TS. Nigdy bym o TSie tutaj nie pisał gdyby nie to, że niedawno przypadkiem znalazłem serwerek TSa, który oferuje wszystko co tylko można sobie dla naszych potrzeb wymarzyć. Od razu pomyslałem o Jaskinii - o ileż przyjemniej byłoby grac partyjkę w HV czy H3 a przy okazji móc sobie spokojnie z przeciwnikiem w wolnych chwilach pogadac. Na kanale ogólnym urządzało by się rozmowy ogólne o wszystkim i o niczym :) Można także założyć kanał radyjka Jaskiniowego - a wiem, że kiedyś takie plany byly. Wykorzystanie zależy tylko od nas... To teraz parę końkretów: Namiary na serwerek: Trochu obstrukcji insługi i parę screenów: Jezeli jestesmy pierwsi z Jaskiniowcow na serwerku - kanal IJB nie istnieje - po wyjsciu ostatniego z rozmowcow jest on kasowany. Dlatego nalezy go utworzyc. Oczywiscie - trzebaby jeszcze jakos ustalić jak powiadamiamy się, ze kanał istnieje (i jakie ma haslo) - chyba najlepiej pisac bedzie o tym w tym lub innym watku... Gdy kanal juz istnieje wystarczy sie do niego juz tylko podłaczyc: Co o tem myślicie? Ps. |
Tristan16.06.2006Post ID: 1518 |
Dzięki za info, serwerek napewno się przyda :-) |
Nadsztygar Melkior16.06.2006Post ID: 1526 |
Uwagi odnośnie uruchamiania tego pod pld: |
Mecku25.06.2006Post ID: 2073 |
A jaki kodek głosowy ma "nasz" serwer? Zdecydowanie polecam GSM 14,8 KBit, bo jest on dobry zarówno na słabe jak i dobre kompy. |
Nadsztygar Melkior25.06.2006Post ID: 2075 |
Kodek jest taki, jak sobie ustawimy - zwykle jak ktoś nowy wejscie zaraz łapie go admin rejestruje i zakłada kanał, a tam już można sobie samemu wszystko wybrać... (Zdaje się, że jes tam kilku adminów, którzy podbierają sobie ludzi, ale to szczegół :P) |