Gorące DysputySłowo pisane - literatura - "Książka jako prezent?" |
---|
MiB17.12.2007Post ID: 21513 |
Znajdowanły się - już zakupiłem ;) "Dziedziczki" Pilipiuka, "Niegrzeszny Mag" Dębskiego i "Rycerz kielichów" Piekary. Obdarowani wyrażali się pozytywnie o książkach po ich przeczytaniu ;) Jeszcze poszukuję czegoś dla siostry. Jakieś sugestie? (10 lat). Pozdrawiam |
Kanclerz Grenadier17.12.2007Post ID: 21514 |
Są są :) Najgorsze, że nie wiem co sobie kupić, za duży wybór ;) Chyba zdecyduję się na "Stalowe piekło. Pierwszy Korpus Pancerny SS w Normandii" ;) A co do prezentów dla innych - hm... Chyba Tolkien dla sis, niech ma co czytać w tym Egipcie - ale to łatwy wybór. Dla Taty - coś sportowego :D A reszta - kwestia chwili czyli omiatanie spojrzeniem półek :) |
Strażnik Krypty Eldacar20.12.2007Post ID: 21535 |
A ja z pytaniem: Czytał ktoś "Historię Piękna" Umberto Eco? Wpadła mi ostatnio ta ksiązka w oko, ale sam nie miałem okazji jej się blizej przyjrzeć, więc może znajdzie się ktoś bardziej zorientowany? Warto obdarować kogoś takim prezentem? |
Strażnik słów Moandor20.12.2007Post ID: 21536 |
Nie czytałem wprawdzie. Moje doświadczenia z Eco na razie opierają się tylko na Imieniu róży i Wahadle Foucaulta. Ale znając jako tako styl tego pisarza myślę, że inne jego książki nie odbiegają poziomem od tych, które czytałem. W mojej więc opinii spokojnie możnaby podarować Historię piękna pod choinkę. Może ktoś czytał i powie coś więcej? Także jestem ciekaw. :) |
Tarnum20.12.2007Post ID: 21541 |
Osobiście dla lepszej połówki zakupiłem "Poczwarkę" Doroty Terakowskiej, prezent wydaje się trafiony - nigdy nie czytałem tak wzruszającej książki. |
Kanclerz Grenadier21.12.2007Post ID: 21549 |
Tarnumie - tylko żeby lepsza połowa nie wzięła sobie do serca tytuł :P A co do Eco - do kompletu jest jeszcze "Historia brzydoty" zdaje mi się. "Historia piękna" to praca z 2004 roku, a brzydoty z 2007 :) |
Crux21.12.2007Post ID: 21558 |
Może nie do końca na temat, nie mniej jednak wczoraj bodajże w TVP 1 widziałem świetną reklamę książki jako "najlepszy" prezent pod choinkę - "Historię brzydoty" czy coś w tym stylu. Reklama jest krótka - ładna dziewczyna przychodzi do domu z książką, zaczyna czytać, a jak kończy to jest już (ekchem)... szkaradna. Na pewno zachęci wielu do zakupu - podobnie jak reklamy leków w stylu "serce masz tylko jedno, to najlepszy preznet na Święta". |
Strażnik słów Moandor27.12.2007Post ID: 21649 |
A może dobry staruszek w czerwieni podrzucił przypadkiem komuś z Osadników książki? Tu można się pochwalić. :) |
Sulia27.12.2007Post ID: 21652 |
Jarosław Grzędowicz "Pan Lodowego Ogrodu" - dwa tomy. Wciąga :) |
Ghulk27.12.2007Post ID: 21653 |
Ja dostałem "PHP i MySQL. Tworzenie stron WWW. Vademacum programisty". |
Kanclerz Grenadier27.12.2007Post ID: 21654 |
"Hermann i Albert Goeringowie - pan wojny i zdrajca" oraz "Cudowna broń Hitlera" :) |
Mirabell27.12.2007Post ID: 21656 |
Olga Tokarczuk, "Bieguni". Szkoda, że spotkanie autorskie było dwa miesiące temu, miałabym z podpisem ;) |
Tarnum28.12.2007Post ID: 21661 |
Od lubej dostałem "Objawienie" Carol Berg. O ile zagranicznej fantastyki nie lubię, o tyle ta (i poprzedni tom - "Przeobrażenie") jest kawałem przyzwoitej lektury. |
Strażnik słów Moandor23.04.2008Post ID: 27023 |
Od czasu do czasu, prócz fantastyki, warto sprowadzić na domowe półki coś innego, dobre dzieło któregoś z Mistrzów Pióra. I do mnie z jednej okazji dwie takie książki trafiły. Nieprzypadkowo, wydałem odpowiednie rozkazy wcześniej. :) Komu bije dzwon Ernesta Hemingwaya |
Strażnik słów Moandor25.12.2008Post ID: 38526 |
Cóż, święta właśnie mijają. Tak sobie myślę, że przynajmniej niektórzy z Was pod choinką odnaleźli wczoraj książki. Podzielicie się informacją o owych tytułach z osadnikami? Mnie przybyły do biblioteczki trzy książki: Kapuściński: nie ogarniam świata - rozmowy Witolda Beresia i Krzysztofa Burnetki z Ryszardem Kapuścińskim. |
Kordan26.12.2008Post ID: 38528 |
Wspomniana wcześniej |
Sheogorath26.12.2008Post ID: 38533 |
Ja dostałem 2 książki: |
Irydus26.12.2008Post ID: 38536 |
Ja dostałem jedną książkę, na pewno znacie "Gra o Tron". Przyznam że jestem nieco zawiedziony bo już ją przeczytałem :( |
Invictus27.12.2008Post ID: 38564 |
Ja zawsze same książki dostaję :). Taki mój los. Oto moje tegoroczne bożonarodzeniowe łupy: |
Infero11.01.2009Post ID: 39491 |
W tym roku dostałam cudowny prezent świąteczny. Ktoś dokładnie pogmerał w mojej głowie i sprawił mi dokładnie to, co chciałam, wcale mu o tym nie mówiąc. Cóż takiego dostałam? |