Gorące DysputyKarczma Pazur Behemota - "Nowy tytuł - jak powinna brzmieć jego nazwa?" |
---|
mah19.02.2008Post ID: 23992 |
Mam dwie propozycje. 'Starszy' tudzież 'Czcigodny'. |
Dagon19.02.2008Post ID: 23994 |
Bardzo podoba mi się strażnik. Wzbudza powagę i pewną doze niepewności. A jak ładnie brzmi po angielsku: Keeper :) |
Greenman23.02.2008Post ID: 24216 |
A ja jestem za 'Sir' i 'Lady'. Powinny być dodawane do nicka, a 'weteran' powinien zostać. Nie potrzebna jest dodakowa ranga a raczej tytuł nadawany dożywotnio przez ogół lub automatycznie za staż i zasługi. |
Mistrzyni Zagadek Nami23.02.2008Post ID: 24217 |
Ja również jestem za Sir i Lady. Ewentualnie za Archontem. Aczkolwiek jeśli by pogrzebać gdzie trzeba to archontem, strategiem i gerontem zawsze byli faceci :P Dla Geronta stanowcze nie. Nie podoba mi się. |
Strażnik słów Moandor23.02.2008Post ID: 24220 |
Albo po prostu to, co od zawsze było marzeniem Isliego - Mistrz :P Tylko jak tytuł się umasowi to pewnie nie będzie już go tak cieszył. :) |
Sulia23.02.2008Post ID: 24227 |
Nie wiem jak Ty, ale ja przyzwyczaiłam się, do Weterana jako tytułu nadawanego po dwóch latach :) Słysząc Weteran, myślę "dwa lata" ;) Co do Sir/Lady - chciałabym zauważyć, że przed nickami stoją u niektórych rangi, więc może to się lekko kłócić, nie mówiąc już o tym, jak długie by to było. Ale przyznam, Lady Sulia brzmi dobrze ;) Geront i jego "męskość" - gdyby mnie zapytano, czy chcę być nazywana Weteranem lub Jaskiniowcem, powiedziałabym "nie". A tak, byłam pierwszym, jestem drugim i nie narzekam ;) Prowadzi Geront. Przyjął się nawet w rozmowach Pretorii... Osobiście podobają mi się Mędrzec oraz Nestor. Mistrza pozostawiłabym jednak Isliemu ;) |
Tristan23.02.2008Post ID: 24228 |
Mędrzec jeszcze ok, ale obawiam się że tytuł Geronta mało kto zna. A szkoda bo Geront pasowałby do Jaskinii. Według Encyklopedii: geront (gr. géron, gérontos ‘starość’) staroż., polit. w Sparcie – członek rady starszych (geruzji), wybierany dożywotnio przez zgromadzenie ludowe wśród obywateli, którzy mieli więcej niż 60 lat. |
Fentrir23.02.2008Post ID: 24229 |
A może by tak "Bohater", albo "Emisariusz"? |
Ghulk23.02.2008Post ID: 24231 |
Ja popieram 3 propozycje: Starożytny, Mędrzec, Czempion. Geront kojarzy się z oddziałem geriatrycznym i mało kto zna tą nazwę (25% dorosłych Polaków sądzi, że Słońce krąży wokół Ziemi). |
Crux23.02.2008Post ID: 24232 |
A mnie Czempion za to z Castle, a chyba po sześciu latach nie każdy chce być rycerzykiem pomykającym na koniku. Ale nie martw się - nie jesteśmy z tym Słońcem i Ziemią tacy źli - takiej odpowiedzi udzieliła ponad połowa Francuzów (patrz: francuscy Milionerzy na YouTube). |
Tristan23.02.2008Post ID: 24233 |
Jaja sobie z tego gostka robili. Nie wierzę w to że połowa Francuzów nie znała odpowiedzi. Sorry za OT :-P |
Haart25.02.2008Post ID: 24394 |
A może by tak zrobić Własny Tytuł :P ? Każdy by pisał taki, jakiego by zapragnął. Oczywiście wiem, że byłoby małe zamieszanie, ale gdyby tak ustalić, że ma on być utrzymany w klimacie ? Oczywiście nie wykluczam odpowiedzi innych użytkowników ;) |
Kanclerz Grenadier25.02.2008Post ID: 24399 |
Mędrzec... jestem za :) Ale ale - będzie wtedy problem z wewnątrz Osadowymi rangami, bo wierzę, że kiedyś system zadziała.. Al tak na marginesie - za jakiś czas znowu pojawi się ten problem, bo wierzę, że Jaskinia przetrwa kolejne 5, 50, 500 lat :0 |
Ghost25.02.2008Post ID: 24412 |
Dziadek! Tak, Dziadek jest idealny. Nowi miekszańcy od razu się zorientują, o kogo chodzi. Na widok jakiegoś Geronta mogą pomyśleć różne rzeczy. |
Byndeks25.02.2008Post ID: 24414 |
Kusiciel Losu- Tyle czasu siedzi przed kompem, że to aż dziwne, że nie oślepł:). |
Gwynbleidd27.02.2008Post ID: 24567 |
Dziadek - Podoba mi sie najbardziej, ale to pewnie dlatego, ze to moja ksywa z reala. I bylbym za tym, gdyby nie maly szkopul. Co na to Babka Sulia i reszta dziewczyn? ;) |
Shadow27.02.2008Post ID: 24570 |
Na początku byłem niechętny co do Geront'a. Lecz po długim zastanowieniu się uważam, iż jest to odpowiedni tytuł. Jestem za Jaki jest wynik? |
Sulia27.02.2008Post ID: 24576 |
Babcia Sulia, a nie babka ;) Temat otwarty do niedzieli. Wiem, że krócej miałam szukać nazwy idealnej, ale tak spodobały mi się niektóre pomysły, że nie miałam serca kończyć tego wątku ;) Co do wyniku: nie ma takiego. Do pomysłów będziemy się odnosić za parę dni. Greniu: na szczęście, za lat 50, kto inny będzie się o to martwił :) |
Nabu28.02.2008Post ID: 24577 |
Geront bardzo mi się podoba. Sam chciałem na początku zaproponować tytuł Mentat, ale po namyśle stwierdziłem, że pewnie skojarzyłby sie komuś z menelem ;) Tak strasznie bym sie nie obawiał, że nowi mieszkańcy nie będą zorientowani, o co z Gerontem chodzi. Tyle jest przecież innych nowości, o których nie ma się na początku pojęcia, a później jakoś to bez problemu do głowy wchodzi. Zresztą wystarczy wspomnieć o tym w przewodniku. Babciom i Dziadkom mówimy stanowcze NIE :) |
Strażnik słów Moandor28.02.2008Post ID: 24580 |
Mentat brzmi całkiem dobrze. I wcale nie kojarzy się z menelem. :) |