Gorące DysputyKarczma Pazur Behemota - "Sygnatura" |
---|
Hellscream11.03.2008Post ID: 25255 |
Skoro były tematy o nickach i avikach, kto broni nam tematu o sygnaturach? Skąd wzieliście swój podpis i dlaczego akurat taki? POzdrawiam |
MiB11.03.2008Post ID: 25257 |
Witam! Tak sobie kiedyś przeglądałem Wikicytaty, natknąłem się na cytat z Pratchetta i spodobał mi się na tyle, że postanowiłem umieścić go w sygnaturze. Ot tak po prostu. A Twój Hellu skąd pochodzi (pamiętam, że gdzieś w JB ktoś o tym wspominał ;) )? Pozdrawiam |
Kanclerz Grenadier11.03.2008Post ID: 25258 |
Mój pięciowiersz to cytat z jednego z ulubionych filmów - "13 wojownik" :) Wcześniej miałem inne, np. wyimki z tekstów piosenek Rammstein. Ostatnio ten mi się podoba :) |
Tristan11.03.2008Post ID: 25260 |
Ktoś czyli ja :-P O ile się nie mylę to Hell ma tekst z WH40K. Moja sygnaturka chyba nie wymaga wyjaśnień :-) |
Robal11.03.2008Post ID: 25261 |
Moją sygnaturkę wziąłem z książki "Czas Pogardy" p. Sapkowskiego. Przed każdym rozdziałem jest jakiś cytat z książki, słów znanej osoby (w świecie wiedźmina). Słowa Jaskra spodobały mi się, więc wrzuciłem je jako sygnaturkę. Już ktoś mi napisał PW z dosyć naukowym wyjaśnieniem kształtu gruszki. Można by to było wysłać do autora. |
Tabris11.03.2008Post ID: 25263 |
Przekształcone zdanie z książki M. Warnock "Egzystencjalizm". Czemu go wybrałem? Pasował idealnie do postaci Anioła Wolnej Woli. Jego sens może zdziwić niektóre osoby; wbrew pozorom ma więcej wspólnego z egzystencjalizmem i nietscheanizmem niż z anarchizmem. |
Infero11.03.2008Post ID: 25280 |
Kiedyś (już bardzo dawno) dostałam w ręce wiersze i poematy Browninga. Szukałam wówczas poematu „Sir Roland pod Mroczną Wieżą stanął”(zainteresowani Kingiem wiedzą dlaczego ;)), znalazłam oczywiście o wiele więcej ciekawych utworów. Ten krótki wierszyk umieściłam w sygnaturze, ponieważ jest tajemniczy i z pewnych powodów wydaje mi się bliski. |
MCaleb18.03.2008Post ID: 25547 |
Wszystkie podpisy są (raczej) optymistyczne, czyżbym był jedynym wyjątkiem? Z reguły jestem optymistą, lecz czemu od wielu lat używam tak pesymistycznej sygnatury? "Nie ma na tym świecie nic wartego wiary..." to, w wolnym tłumaczeniu, słowa Viciousa z Cowboya Bebopa. Przylgnął do mnie ten cytat i jakoś zawsze wpisuję go tam, gdzie jest miejsce na sygnaturę/podpis (chyba, że wymienię go na jakąś grafikę). Poza tym jak dotąd nie znalazłem niczego, czym mógłbym go zaprzeczyć. Zawsze to, w co pokładam wiarę musi się zepsuć i przeto nie mam podstaw, by wierzyć. Czy ktoś się jeszcze dziwi czemu jestem liszem? |
Ynaf18.03.2008Post ID: 25560 |
Moja sygnatura jest parafrazą zdania, które zostało wypowiedziane, przez moją ulubioną mroczną postać. Postanowiłem ją zapisać (oczywieście w wersji skróconej) ponieważ, ostatnio stwierdziłem, iż "dobre" (nie merytoryczne, tylko dobre) cytaty są lipne, a ja poetą nie jestem więc nie będę się "szpanował" merytorycznymi cytatami... |
Ghulk21.03.2008Post ID: 25720 |
Moja sygnatura jest zainspirowana żartem z MM7.
|
Black Emper21.03.2008Post ID: 25734 |
Poszedłem za pomysłem MiB'a i szukałem w wikicytach.Starałem wyszukać taki, który aż by epatował złem.I oto znalazłem... |
Nuk21.03.2008Post ID: 25743 |
Moja sygnaturka to oczywiście cytat z "Czarodzicielstwa" Terry'ego Pratchetta. Swoją drogą dopiero po ustawieniu zauważyłem, że nie tylko ja na to wpadłem (MiB!) :P |
Kordan21.03.2008Post ID: 25752 |
A moja to nazwy moich ulubionych zespołów muzycznych. Mało oryginalne ale co mi tam hehe |
McGregor21.03.2008Post ID: 25753 |
Tekst pochodzi z piosenki Kultu, bądź Kazika. Używany zamiennie, z cytatem z Lalamido: "Kto w młodości głupim nie był, ten na starośc nie zmądrzeje." |
Jaskier23.03.2008Post ID: 25801 |
Ja swoją sygnaturę znalazłem na okładce książki. Spodobała mi się, to cytat Alberta Einsteina. |
Fergard1.04.2008Post ID: 26137 |
Mam pesymistyczne nastawienie do życia, więc wybrałem taki cytat z Wikicytatów, zresztą bardzo mi się ta sygnatura podoba i pasuje do tajemniczej, mrocznej osobowości... |
Mr Loli1.04.2008Post ID: 26146 |
predzej czy pozniej kroliczki beda wladac swiatem wiec lepiej byc po ich stronie :D |
Opiekun Osady Tullusion6.04.2008Post ID: 26373 |
Swoje sygnatury biorę zazwyczaj od siebie samego, czy to z aforyzmów, czy z twórczości. Nawet najlepiej dobrany cytat z ulubionego dzieła nie jest w stanie oddać osobowości na tyle wiernie co kilka słów własnoręcznie skleconych. |
Ghulk8.04.2008Post ID: 26458 |
Znasz kontekst w jakim Rincewind to powiedział? |
Ynaf8.04.2008Post ID: 26464 |
JA mam nową sygnaturkę... Znalazłem ją w książce historycznej, ale w wikicytatach też można ją znaleźć.... @Ghulk. Niekoniecznie Rincewind mógł to powiedzieć, może to kapelusz arcymaga (zarządcy szkoły) to wypowiedział? |