Oberża pod Rozbrykanym OgremBaśniowe Gawędy - "Żarcie?! Zawsze i wszędzie!" |
---|
Tabris19.03.2008Post ID: 25610 |
Bigos po pretoriańsku - Kapuściane łby (tych nigdy nie brakuje) - Skisłe kapuściane łby (Zdjąć z sali trofeów z siedziby Pretorii) - Mięso (którym czasem Jaskiniowcy się obrzucają na ogniu i nie tylko) - Sól - Grzyby (w Podstoliku rosną w nadmiarze) - Pieprz (z niektórych żartów) - Listek Laurowy (Z głów tak zwanych 'autorytetów moralnych' z siedziby Pretorii) Mieszamy to wszystko kapuściane łby, skisłe kapuściane łby i mięso w proporcji 1-1-1 i dodajemy przyprawy. Bigosik pyszny jak w mordę strzelił. |
Fergard19.03.2008Post ID: 25611 |
Może coś takiego: PIECZEŃ Z BŁĘKITNEGO SMOKA, KLASYCZNA Składniki(dla 4 osób): 1. 250 dag mięsa z tułowia błękitnego smoka(koniecznie świeże) 2. 100 dag mięsa z kończyn błękitnego smoka(też musi być świeże) 3. 100 g cebuli 4. Sos grzybowy(może być pomidorowy) 5. Sól, pieprz 6. Specjalna przyprawa, zwana "Zgubą Goblinów"(Bardzo ciężko zdobyć, najprościej w odizolowanych od cywilizacji górach) Opis przyrządzenia: 1. Znajdź błękitnego smoka i zabij go(Uważaj, by to on ciebie nie zabił) 2. Weź mięso z tułowia i kończyn i postaraj się zakonserwować(dłużej zachowa świeżość) 3. Weź garnek i wrzuć mięso do garnka(w garnku musi być wrzątek) 4. Weź cebulę, sól i pieprz i dopraw nimi mięso 5. Zamieszaj raptownie, mieszaj ok. 2 min przez przerwy 6. Dopraw mięso "Zgubą"(tylko dwie łyżeczki, większa ilość grozi wybuchem) 7. Przestań gotować i wstaw do pieca, piecz przez 5 min. 8. Odstaw pieczeń do ostygnięcia, a potem polej sosem 9. Smacznego! Odnośnie pieczeni: Potrawę tę trudno przyrządzić, bo zabicie błękitnego smoka jest bardzo trudne. Nawet kiedy się to uda, trzeba szybko zakonserwować mięso, bo straci swoją kruchość i zrobi się żylaste. Jeśli już to zrobisz, bez specjalnej przyprawy nie będzie ono zbyt smaczne. Wreszcie, jeśli doprawisz o pół łyżeczki za dużo, wszystko wyleci w powietrze. Polecam to danie tylko doświadczonym kucharzom. Ale zapewniam, to niebo w gębie!!! |
Dirhavana20.03.2008Post ID: 25646 |
Hmmmm zaiste wyborne. Ciekawe co powiecie na mój pomysł. (Błędy w nim celowe :P) Phieczeń ala Khor 1. Całego Khora ( dla nie wtajemniczonych : Kurczak pokryty łuskami) 2. Gold Av'lee 3. Czyściutka Vhudeczka (starożytna wódka elfów) 4. Coś do smaku; sól (nie Sul) lub pieprz 5. Sos czosnkowy (do nabycia w sklepie :P ) Przyrządzenie: Na początku zmieszajmy Gold Av'lee z Vhudeczka pod jak najwyższym ciśnieniem (broń Ruliosie od dodania cukru). Zostawimy dymiąca buteleczkę na godzinkę. Przejdźmy do Khora. Zapieczemy go teraz w brytwance z sosem czosnkowym i dodamy mieszanki napojńw. Nasza Phieczen gotowa! Nie jeść jeśli nie mamy w pobliżu wody. Straaaaasznie piecze. |
Reddragon25.03.2008Post ID: 25892 |
Najlepsze jest udko z goblina mmm pychota! |
Ghulk25.03.2008Post ID: 25895 |
Udko goblina? Ohydne. To jest smak, którego się nie zapomina. Wyszperałem też przepis na smoka. Smok nadziewany mięsem wołowym (wersja dla 100 osób). |
Samaxly31.03.2008Post ID: 26066 |
Sałatka z Stalowego Golema. 1 Stalowy Golem *pyk pyk* Golema rozłożyć na kawałki, a następnie wrzucić do kotła jego części nagrzewać do momentu aż osiagnął stan ciekły. Wtedy wrzucić pokrojone w spiralki pomidory. Tak gotować ok 2 dni. W międzyczasie usunąć wnętrze z ziemniaków i je wyrzucić. *pyk pyk* Pozostałość z ziemniaków też wyrzucić. Gdy miną 2 dni gotowania, dodać mocno posiekany tytoń waniliowy, a potem pokrojony w kostkę ser. Dodać parę przypraw dla smaku i dobrze wymieszać. |
Mr Loli31.03.2008Post ID: 26115 |
zadek goblini z nadzieniem z ananasa;D |
Tabris3.04.2008Post ID: 26236 |
Nie zapominaj o sporej zawartości węglowodanów! |
Infero31.05.2008Post ID: 28835 |
Przysmak iskierki – grzybki w sosie malinkowym. |
Yonbii10.06.2008Post ID: 29323 |
Ma ktoś przepis na pasztet z czworonożnego przyjaciela? |
Archidyplomata Kameliasz25.06.2008Post ID: 30379 |
Świnka morska z rożna: Składniki: Sposób przyrządznia: |
Ciele25.06.2008Post ID: 30391 |
A po co się męczyć? Nie lepiej zjeźć soczystego Żywiołaka Wody :). |
Hellscream25.06.2008Post ID: 30393 |
Chyba wypić... |
Hellscream25.06.2008Post ID: 30404 |
Przepis na dzika na słodko kwaśno |
Laysander27.06.2008Post ID: 30521 |
Szaszłyki z leprekunów powszechnie znanych jako leśne skrzaty. Bon Apetit! |
Oberżysta Ilness1.07.2008Post ID: 30662 |
Tak jak obiecałem, nastąpiła rozbudowa menu Oberży "Pod Rozbrykanym Ogrem"! Zachęcam do smakowania tych wysublimowanych dań, które jesteśmy w stanie serwować. Tym samym zachęcam do komponowania dań na słodko oraz sałatek! |
Hellscream1.07.2008Post ID: 30664 |
Kiedyś gnolle uraczyły mnie swoistą odmianą sałatki kebabowej. Gnollowa sałatka kebabowa Składniki: Sposób Przyrządzania: Są dwie opcje napitków: |
Ynaf2.07.2008Post ID: 30681 |
Kózka w sosie z orka. 1) Złap kozę- w sklepie niestety pustki, bo kóz nie ma. |
Hellscream2.07.2008Post ID: 30682 |
Danie na słodko, też roboty gnolli. Bukiet Feniksa Składniki: Sposób Przyrządzenia: PS |
Laysander2.07.2008Post ID: 30691 |
Ciasteczko z wróżką: Dobre? |