Gorące DysputyŚwiątynia Mahadevy - muzyka - "Ulubione gatunki muzyczne" |
---|
Miron18.10.2008Post ID: 35320 |
Pagan, Folk and Black Metal, moje trzy muzyczne miłości :) |
Hellscream19.10.2008Post ID: 35360 |
Jestem fan...no dobra, maniakiem Black Sabbathu. Tak więc słucham heavy metalu. Poza tym, lubię też Ironów i czasami słucham Zeppelinów. |
Sanctum10.11.2008Post ID: 36342 |
Słuchałem dawniej nieco ostrzejsze kawałki, ale człowiek się starzeje i dąży do spokoju... Taki też jest charakter muzyki, której lubię słuchać. Krótko mówiąc obecnie traktuję muzykę jako możliwość wytchnienia w ciągu dnia (no metal to by się tutaj nie przydał ;) ) |
Invictus10.11.2008Post ID: 36349 |
Moim ulubiony gatunkiem muzycznym jest rock. Lubię słuchać takich zespołów jak The Beatles, Queen, Pink Floyd i Led Zeppelin (kolejność nie jest przypadkowa). |
Miron10.11.2008Post ID: 36352 |
Zazwyczaj pagan metal, folkmetal, vikingmetal i black. Nie pogardzę też tradycyjnymi balladami i rockiem. |
Invictus10.11.2008Post ID: 36353 |
Wreszcie ktoś podziela chociaż w części moje zainteresowania muzyczne 8). |
Grond18.11.2008Post ID: 36871 |
Słucham muzyki ekstremalnej: klasycznej i jazz'u. Nie trawię hip-hop'u; Jedyny utwór jaki lubiłem to 'Hej, suczki', głównie z tego powodu, że jak go usłyszałem to potraktowałem jako świetny żart. Wszyscy znawcy tej muzyki twierdzą jednak, że to piosenka 'na seriozno'. Trudno. Aha, przepraszam od razu wszystkich fanów, jeżeli Ascetoholix to jakiś rasta-hop, a ja nazwałem go hip-hop'em. ;) :) Nie rozumiem zachwytów nad Eminem'em, Dr. Dre, 50 Cent itp. Naprawdę! Rozumiem tych, którzy słuchają Bitelsów, Kłinów, Cepelinów itp. Sam chętnie posłucham All Along the Watchtower' w wykonaniu Hendryksa. Hip-hop'u nie trawię m.in. z tego powodu, że poza tym, że śpiewają ciągle o tym samym (albo o niczym - zależy od punktu widzenia), to klną jak szewcy i przeciwstawiam ich np. Jimmy'emu H., który w 'Hey, Joe' mógł użyć w odniesieniu do bohaterki historii rzeczonego Joe wyrazu 'plaża', ale nie użył. Chwała mu za to, hip-hop'owcy nie potrafią się powstrzymać. Mogę posłuchać U2. Dość szybko przestałem słuchać łojenia spod znaku Morbid Angel czy Slayer'a oraz thrash metal'u (Metallica, Megadeth). Co do black metal'u i pagan metal'u mam tzw. odczucia mieszane. Znałem jednego wyznawcę tej muzyki, który mówił o sobie że jest poganinem, a judeo-chrześcijaństwo jako obce nam, Polanom, myśliwym, ale o ile mi wiadomo wziął ślub nie tylko w obrządku chrześcijańskim, ale do tego katolickim. Nie musiał, Jego Żona podzielała Jego zapatrywania muzyczne, a nie był taką osobą co to da sobie wejść na głowę przez rodzinę i moher-babcie. Na końcu mały trivia quiz (jak będzie się komuś chciało doczytać do końca): członek jakiego zespołu użył sformułowania, że prawdziwie ekstremalna jest muzyka klasyczna? Komentarz: przepraszam za wszystkie błędy poczynione w powyższym tekście, wnoszę o pokutę i rozgrzeszenie (Co do czorta? Proszę o srogą karę i męki piekielne, bo trudno od Diablicy wymagać rozgrzeszenia :) ) oraz uprzejmie wyjaśniam, co następuje: Zdałem, Pani Profesor? :p |
Egzeq18.11.2008Post ID: 36874 |
Ja słucham głównie najróżniejszych odmian metalu i rocka. The Beatles, Pink Floyd, czy Rolling Stonesów słucham od czasu do czasu dla uszanowania klasyki. Nie zapominam też o Black Sabbath, Led Zeppelin, Scorpions, a też Santany. Preferuję też Slipknot, Metallicę, Iron Maiden, RHCP, Nirvanę... można by tak długo wymieniać. |
Sanctum19.11.2008Post ID: 36900 |
Ja tam do POPu nic nie mam. Czasem nawet sobie posłucham jakąś skoczną pioseneczkę. ;) Śmiech |
Invictus19.11.2008Post ID: 36903 |
Popu raczej nie słucham, a jeśli chodzi o hip-hop, to większość utworów tego gatunku wcale mi się nie podoba, ale jest kilka takich piosnek, które lubię. Ogólnie jednak preferuję rocka. |
Hiro27.11.2008Post ID: 37378 |
Ja słucham wszystkiego, co m się podoba. Ostatnio najczęściej metalu i rocka. Takie młodzieżowe rytmy, w końcu "młody" dosłownie i w przenośni jestem... Słucham zaspołu Kombii, czasem Ich troje, słucham także Krawczyka i Bruca Springsteena. Jak coś mi wpanie w ucho no to też wklejam do playlisty. |
Matius6.12.2008Post ID: 37726 |
Jestem tu od niedawna (mimo, że w HoMM3 gram od daaawna a samą stronę też odwiedzałem nie raz), więc w tym temacie przybliżę mój gust muzyczny. W końcu trzeba się zintegrować z ludźmi. ;) Głównie słucham metalu i paru odmian, trochę rocka. To główne gatunki, które uwielbiam, ale nie gardzę (ba, bardzo lubię!) muzyką filmową, klasyczną (Vivaldi to jest to :P) i trochę elektroniczną. Iron Maiden - zespół #1, kocham, uwielbiam. Ich kocerty rządzą! |
Thant6.12.2008Post ID: 37736 |
Matius - Witamy ! Jeżeli grasz już dłuuugo w h3 to może weźmiesz udział w jakimś turnieju jaskiniowym coby również zaistnieć na arenie wojowników. Co do muzyki to podam kilka zespołów może Ci się spodobają: Joe Satriani, Nightwish, Katatonia, Crematory, Tiamat, Anathema, Tool, Moonspell.... jak któregoś nie znasz, albo będziesz chciał więcej daj znać :) Z naszego podwórka; Via Mistica, Artrosis, Closterkeller. Co do Ironsów to byłem w 2004 roku w Chorzowie na ich koncercie niezła jazda była :) |
Matius7.12.2008Post ID: 37757 |
Z chęcią bym zagrał jak znajde czas, którego niestety w okresie przedświątecznym aż tak dużo nie mam. Satrini, Nightwish, Tool - oczywiście, że znam. Trudno nie znać. ;) A jeśli Tool i Dream Theater były wymienione to polecam Space Avenue (polski!). A jako muzykę relaksacyjną - Dick Dale, jego Misirlou zna każdy a ma naprawdę sporo innych dobrych utworów. :) |
Samuel9.12.2008Post ID: 37838 |
Khem... a Amon Amarth?
Haggard ;) Haggard - Awaking the Centuries Pozdrawiam ;) |
Haart28.12.2008Post ID: 38685 |
Najczęściej słucham rocka, zespoły jak Linkin Park, The Rasmus czy Simple Plan. Po za tym często włączam rmfmaxxx, lubię kawałki techno czy też dance ;] |
Kordan28.12.2008Post ID: 38689 |
Ostatnio też polubiłem Dark Ambient(Vinterriket) i wschodni metal(Drudkh, Hate Forest). |
Invictus28.12.2008Post ID: 38694 |
A ja ostatnio gościa ukrywającego się pod pseudonimem Franek Kimono. Jego teksty wprost zwalają z nóg. Szczególnie w piosence Ja jestem menago :). |
Hellscream29.12.2008Post ID: 38706 |
King Bruce Lee Karate Mistrz...NIe ma co, Piotruś Fronczewski się postarał:P |
Hiro31.12.2008Post ID: 38903 |
Haart, witaj w klubie! Ja także słucham czasami Linkink Park. Tą grupę poznałem dzięki... grze F1 na kompa. Po prostu zaciekawiła mnie muzyka z menu. |