Oberża pod Rozbrykanym OgremBaśniowe Gawędy - "Żarcie?! Zawsze i wszędzie!" |
---|
Ghulk2.07.2008Post ID: 30692 |
Halucynogenne. Po czymś takim można wylądować Pod Stolikiem. |
Archidyplomata Kameliasz2.07.2008Post ID: 30693 |
Albo i jeszcze gorzej - u Pana MiBa za piecem... |
Ghulk2.07.2008Post ID: 30695 |
Dla was też coś wyszperałem. |
Mitachi8.07.2008Post ID: 30947 |
Shoyu Ramen Mamy już gotowa zupę w lodowce, prawda? To na postawie tej zupki możemy sporządzić następny rodzaj ramen. 1. Podgrzej zupę, dodaj do niej 4-5 łyżek sosu sojowego, 3 łyżki mirin (japońska przyprawa), 1/2 łyżeczki soli, oraz pieprzu i oleju sezamowego do smaku. |
Tabris20.07.2008Post ID: 31521 |
To ja dodam, że brak w Menu, wódki szmaragdówki i soku Multiowocowego z żelazem (po wypiciu 10 soków sztabka żelaza gratis) |
Ptakuba20.07.2008Post ID: 31560 |
Może ktoś zna ów przepis, pisałem go na podstawie tego, co zapamiętałem z występu szanownego pana Cezarego :P Przepis na ciasto owocowe! Przygotowanie: |
Miron25.08.2008Post ID: 33404 |
Może Ardiińska Brandy |
Trickky17.10.2008Post ID: 35217 |
Przepis na pyszną szarlotkę(przepis made by babcia) Składniki: * 30 dag mąki Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wstępnie rozdrobnione masło lub margarynę wyłożyć na mąkę, posiekać nożem, dodać szczyptę soli i cukier, wbić żółtko, dolać śmietanę. Wyrobić ciasto, schłodzić w lodówce. Jabłka obrać, i dokładnie usunąć gniazda nasienne, pokroić na małe plasterki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Z połowy ciasta zrobić placek, wyłożyć nim dno obficie natłuszczonej i obsypanej mąką tortownicy; ulepić z ciasta wysoki brzeg. Nakłuć powierzchnię placka widelcem, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C, lekko podpiec, ostudzić, nie wyjmując z formy. Rozłożyć na cieście pokrojone lub starte jabłka. Z pozostałego ciasta formować wałki grubości małego palca, ułożyć je na wierzchu w kratownicę, wstawić ciasto z powrotem do piekarnika i piec, |
Grok4.01.2009Post ID: 39162 |
Przepis na jajecznicę ze smoczych jaj z piwem krasnoludzkim. Składniki: Czynności: 1.Zabrać jaja smoczycy (w dowolny sposób). |
Vinrael5.01.2009Post ID: 39277 |
Ja tam nie znam przepisu, ale jadłem i polecam "Korzenie dębu w sosie o smaku jabłuszek". Na popitkę weź sok z pędów brzozy, a na deserek... hmm... może ciasteczka z masy żwirowej. Pozdrawiam- Vin |
Nebirios16.01.2009Post ID: 39719 |
Ja polecam: |
Laysander17.01.2009Post ID: 39770 |
Ser zgniły. 1. 10 l mleka Yeti mieszamy ze zgnilizną wydłubaną z Zombie. Mmmmm... Zgniłe! |
Sanctum18.01.2009Post ID: 39808 |
Ja bym zaproponował takie menu: Polecam! |
Ptakuba24.01.2009Post ID: 40089 |
Wino "Karmazynowy płyn" Sposób wykonania: |
Archidyplomata Kameliasz28.01.2009Post ID: 40261 |
A czymże jest ta "trogodylda"? Korzonki po Krewlodzku! Składniki: Sposób przyrządzenia: |
Volkolak20.02.2009Post ID: 41279 |
Co powiecie na niziołka wypieczonego na krwisto?:D |
Laysander20.02.2009Post ID: 41289 |
Parę słodkich przysmaków: |
Miron20.02.2009Post ID: 41296 |
Co nieco potraw |
Hiro26.02.2009Post ID: 41483 |
Polecam Smocze Ciasto, co prawda nie jest ze smoka, ale ma iście ognisty smak... To dzięki tajemniczemu składnikowi, którego nie zdradzę... Nawet fotkę macie, w mojej galerii w Mistycznych :) Do popicia polecam także równie ognisty trunek - Rum Jamajka! |
Oberżysta Ilness8.06.2009Post ID: 44798 |
Ogłaszam, że nastąpiła kolejna aktualizacja. Wybrałem propozycje, które bardziej mi się spodobały. Zachęcam do nazywania potraw czerpiąc inspiracje od imion Osadników! |