Gorące DysputyŚwiątynia Mahadevy - muzyka - "Ulubione piosenki XXI wieku" |
---|
Grok12.01.2009Post ID: 39538 |
Jakie macie ulubione piosenki XXI wieku? Jestem ciekaw waszych postów, jako że uwielbiam muzykę. Jakbym miał wybrać dziesięć moich ulubionych piosenek, to byłyby to takie piosenki: 1.Shaggy ft. Akon- What`s love. Wyróżniłbym jeszcze utwór Madoony "4 minutes",utwór Shaggy ft. Trix & Flix "Feel the rush" i "Dangerous" ft. Akon. Uważam, że są świetne. A jakie Wy macie zdanie o nich?A może macie jakies inne ulubione piosenki? Piszcie. Pozdrawiam. |
Filus19.02.2009Post ID: 41256 |
Pewnie wyjdę na czepiającego się szczegółów zgreda, ale temat jest trochę nieadekwatny do zagadnienia. Po pierwsze piszesz o piosenkach XXI wieku, a w tym zestawieniu, które podałeś, występują prawie same piosenki z 2008. Poza tym, są to raczej piosenki typowo radiowe, co de facto zawęża znacznie rejon, w którym się mamy poruszać (zgodnie z tematem). Jak dla mnie zbyt wiele tu nieścisłości. Pomijając jednak takie czepianie się. Niektóre z tych wymienionych przez Ciebie wpadają w ucho, ale raczej nie mogę żadnej z nich nazwać "ulubioną". Ew. pozostając w tematyce "radiowej", to w lubianych przeze mnie piosenek mogę wymienić Morandi - Save Me. |
Dirhavana7.08.2009Post ID: 46719 |
To może mała Lista? 1. Paramore - Decode - za***ta piosenka. Ulubiony kawałek w sygnie Tym akcentem kończę króciutka listę ;] Resztę stanowiły by niezliczone piosenki Pink i Paramore ;] Wiem, przewaga dwóch zespołów, ale co zrobić? Moje ulubione ;p |
Kordan16.08.2009Post ID: 46972 |
Lacrimosa - Kelch der Liebe Gdyby temat nazywał się "Ulubione piosenki" to prawdopodobnie ta lista byłaby 2 - 3 razy dłuższa. |
Nebirios17.08.2009Post ID: 46987 |
1.Jay. Z and Linkink Park-Number Encore; |
Felagund1.10.2009Post ID: 49113 |
Mniej więcej tak to wygląda... Dragonforce - Through the Fire and Flames |
Corwin14.04.2011Post ID: 61572 |
Szkoda że tylko 10 utworów, ciężko będzie wybrać te najbardziej lubiane. Uprzedzam również że to nie będą tylko piosenki z XXI wieku. 1.Kult - Arahja Na koniec pragnąłbym dodać jeszcze Maleo Reggae Rockers, praktycznie |
Archidyplomata Kameliasz15.04.2011Post ID: 61577 |
1. Avenged Sevenfold - MIA Myślę, że nie ma tu zbyt wiele do tłumaczenia, ot, po prostu, wymieniłem dziesięć ulubionych. |
Tarnoob27.11.2014Post ID: 78242 |
Widać, że paru Jaskiniowców ma podobne gusta. Widzę znane i lubiane zespoły – Rammstein, Dragonforce… Wiek XXI widział parę hitów, które miewają teraz dziesiątki milionów wyświetleń. Najstarszy hicior, jaki pamiętam, to ten z lata 2004: Chihuauha. :-) Potem (2005) było 'Numa numa’ tamtego rumuńskiego zespołu i parę innych: np. Axel F. w wersji Crazy Frog, 'A-se-re-he’ z podobnych czasów, 'A thousand miles’, oj było tego. Obecne hiciki to m.in. Daft Punk i wspomniana Katy Perry, ale chyba nikt nie zagwarantuje, że ich sława nie przeminie szybko, tak jak wielu gwiazdom przed nimi. |
Architectus5.12.2020Post ID: 86661 |
Na przestrzeni lat szukając brzmień jakie współgrają z moim wnętrzem, by w codziennym zabieganiu przypominać sobie o melodii wibracji grających z wnętrza ciała, trafiałem na różnorodne utwory muzyczne. Poszukiwanie często polegało na samotnym przemierzaniu otchłani światowej rozległej sieci komputerowej, z użyciem fraz dotyczących interesującego brzmienia, a także z losowością przeglądania. Bywały to odkrycia zapoczątkowujące niezapomniane przygody w spektrum kultury jakim jest muzyka. Chcąc podzielić się z Wami pasją do brzmień, wskażę dzieła harmonizujące ze mną w swych aspektach muzyki elektronicznej, o jakich mówiłem jedynie przy Ognisku, miejscami uruchamiając gramofon by puszczać trafiające do mnie kawałki. Może komuś z Was także przytrafi się przygoda na całe życie? Przypominając elektroniczność wymienionego gatunku materii, jest ona tworzona za pomocą elektromechanicznych instrumentów oraz urządzeń elektronicznych przetwarzających dźwięki. Opierając się na wypowiedziach przedmówców, najpierw zaprezentuję piosenki, które zachwycająco zabłysnęły w mych uszach podczas ich poznawania. Przyglądając im się mam wrażenie, że podczas słuchanych śpiewów roboty żwawo dyskutują. Utwory te wystosowuję bez numerowania, gdyż cenię na równi każde z tych dzieł kultury: Wraz z natrafieniem na powyższe piosenki, zetknąłem się także z utworem pochodzącym z dokonań zespołu "Koven", które od pory odkrycia zagościły u mnie na stałe z całą swoją twórczością. Po czasie okazał się być debiutanckim singlem tej kapeli. Pośród ciekawostek, zespół ubogaca muzykę elektroniczną od 2011 roku. Składa się z duetu, który obecnie tworzą producent i DJ Max Rowat oraz wokalistka Katie Boyle. Dla przypomnienia definicji, DJ to osoba prowadząca i modulująca otwarzaną dla publiczności muzykę. Styl, w jakim wskazana kapela gra, określany jest gatunkami: Drum & Bass, Dance, Dubstep. Otrzymuje również miano kinowej muzyki o niskich tonach. Odświeżając definicję Drum & Bass, to gatunek elektronicznej muzyki tanecznej, wskazywany jako jej najbardziej skrupulatnie wykonana forma. Charakteryzuje się stosowaniem dźwięków przypominających gitarę basową i perkusję, z przedłużanym rytmem, występującym dodatkowym akcentem rytmicznym, a także szybkim ich tempem - około 160 uderzeń na minutę. Przywołując zaś znaczenie gatunku Dance, typowy do tańca z wyraźną linią basu oraz sprytnymi pętlami dźwiękowymi. Natomiast Dubstep to gatunek elektronicznej muzyki Dance, przy którym na pierwszym planie najczęściej gra bęben basowy, a na dalszym dźwięki takie, jak odgłos werbli. Koven komponuje przenikliwe melodie, doładowujące rytmy i wywołujące refleksję teksty. Ciężką wieloletnią pracą nad swoją twórczością dba o porywanie słuchaczy do tańca pozytywnym brzmieniem, niekierowanym na wulgarność w wyrażaniu sprostania wartościom w codzienności, czym zyskał poważanie na scenie muzyki tanecznej. Interesującym jest, że artyści ci pozostawiają znaczenie utworów otwarte, chcą aby ich słuchacze sami odkryli w nich sens. W 2020 wydali swój debiutancki album "Butterfly Effect". Aby zaprezentować esencję twórczości tej kapeli zapodam Wam pokrzepiający kawałek Również Was pozdrawiam, a dla chętnych przypominam o odwiedzeniu Gabinetu Luster by poprzymierzać i wybrać świąteczne dekoracje. |