Gorące DysputyŚwiątynia Mahadevy - muzyka - "Ulubione gatunki muzyczne" |
---|
Kordan21.06.2009Post ID: 45184 |
Nazgul, Nazgul... Możliwe że mi się gdzieś o uszy obiło. Ja ostatnio mam manię kupowania tanich oryginalnych płyt, polskich zespołów. Za psie pieniądze nabyłem Artrosis - Con Thrust i mam zamiar dokupić sobie jeszcze jakąś płytę Moonlight (tytułu nie pamiętam). |
Volkolak21.06.2009Post ID: 45189 |
Zapomniałeś o Summoning. ;) Hehe, wiem że zespołów śpiewających o Władcy Pierścieni jest dużo, ale Nazgul jest oryginalny nie ze względu na słowa. Taaaa....Czarna Brama Mordoru i pod spodem słowa "To co było kiedyś". :D Ja z koszulek mam "Lord of Darkenss" i "Aske". Z polskich zespołów mających cechy jakie wymieniłeś polecam Slavland. A z okazji Nocy Kupały, życzę ci Kordan, aby siła płynąca ze Słońca była w tobie. SŁAWA!!!! |
Kordan21.06.2009Post ID: 45190 |
Znam Slavland ;] Perunvit też się trzyma, ale ja z polskiego Black Metalu to zdecydowanie wolę Furię, wczesne dokonania Behemoth(Stare dęby pochyliły grzbiety swe w pokłonach ;]),oraz Mgła ;] I nawzajem towarzyszu. Jak najlepiej spędzonej nocy ;] |
Kastylia24.07.2009Post ID: 46369 |
Kiedyś, dawno temu (no, nie aż tak bardzo) się tutaj wypowiedziałam, ale jako iż się pozmieniało, to przedstawię moje obecne muzyczne preferencje. Większość, czego słucham, to metal pod różnymi postaciami. Techno, pop, disco polo itp. tylko podczas dyskotek szkolnych (nazywanych w gronie znajomych "wiejskimi potańcówkami"), i tylko, gdy jakieś koleżanki będą. A odwiedzam je ze względu na to, iż zawsze można przez te parę godzin poskakać i nadrobić jakieś nieobecności na WF-ie... ;) Słuchane i posiadane na płytach: Dimmu Borgir (no, dopiero czeka na możliwości finansowe potrzebne do kupienia), Children Of Bodom, Iron Maiden, Doro, Therion (parę kaset mam i niestety, trochę już dźwięk szwankuje :( ), Rammstein, Within Temptation. Oraz polskie zespoły punkrockowe sztuk dwa: KSU, Oddział Zamknięty. |
Hiro13.08.2009Post ID: 46931 |
Ulubione gatunki muzyczne? cóż, słucham wszystkiego, co mi wpadnie w ucho (utwory z RMF FM :P). Najczęściej jednak słucham rocka i hiphopa, a moje ulubione zespoły muzyczne to Big Cyc (:P), BomFunk MC's oraz Europe. Czasami słucham Bruce'a Springsteen'a, zdarza mi się także Doda, Feel albo Kombi. |
Kordan17.08.2009Post ID: 46977 |
Z tego co ja posiadam na płytach to też ładny skład się zrobi: Z polskich wykonawców to troszkę mieszany skład: Pewnie niektórzy pomyślą że chałturzę, ale dumny jestem z mojej (cały czas powiększającej się) kolekcji. |
Volkolak17.08.2009Post ID: 46985 |
Z oryginalnych płyt posiadam prawie całą dyskografię Cradle of Filth, oraz stare płyty Behemotha (kiedy grali jeszcze Black Metal) oraz jedną płytę zespołu Immortal - "Pure Holocaust". |
Kordan17.08.2009Post ID: 47005 |
Więc zapewne posiadasz Cradle of Filth - Cruelty and the Beast... Chyba CI zazdroszczę ;) |
Volkolak17.08.2009Post ID: 47008 |
Tak posiadam. :D Kupowałem na www.fan.pl. :) Czasami mają tam takie promocje, że można płytę za 30 zł kupić. :D |
Kordan17.08.2009Post ID: 47014 |
A ja dzisiaj Behemoth - Evangelion nabyłem ;] Całkiem niezła płyta. A dzisiaj już zamówiłem na Pagan Records, Vinterriket - Retrospective ;] |
Volkolak17.08.2009Post ID: 47024 |
Fakt! Jeśli chodzi o black i death to na Pagan Records najtaniej. :) |
Kordan17.08.2009Post ID: 47027 |
Jeszcze Easthate ma sporo towaru ale zawirusowane na 10 stronę. |
Kordan29.08.2009Post ID: 47939 |
Ostatnio nic innego nie słucham tylko Closterkeller i Artrosis. Bardzo dobra muzyka. |
Archidyplomata Kameliasz29.08.2009Post ID: 47940 |
Skoro mowa o kupionych albumach: Przejąłem po tacie zły nawyk ściągania płyt z internetu. Jest to jednak "kradziejstwo" i WoGle, więc rozpocząłem kupowanie oryginalnych płyt. Jak na razie uzbierałem: - Angels & Airwaves - We Don't Need To Whisper (2006) |
Nemezis30.08.2009Post ID: 47952 |
A ja uwielbiam słuchać Nightwisha (z Anette podoba mi się tylko "Amaranth"), Lordi (które mało kto słucha ale ja słucham i cio mi zrobicie?! :D), Lady Pank, Kukiz, czasem przełknę też trochę Perfectu. A, no i Bon Jovi też wskoczy ale to badzo mało spotykane zjawisko u mnie ;) |
Kordan30.08.2009Post ID: 47957 |
Fakt. Nightwish z Tarją to był na prawdę dobry zespół posiadający olbrzymi rozmach. Po przyjściu Anette zamienił się w taką pop rockową kapelę dla zbuntowanych 13 latek. |
Darkena30.08.2009Post ID: 47958 |
A zna ktoś takie zespoły, jak Mindlees Self Indulgence, albo Machinae Supremacy? Pierwsze to electro punk a drugie....właściwie to nie wiem :P Ogólnie taka muzyka dla niezbyt zdrowych ludzi ;] MSI polecam kawałki Stupid MF i Shut Me Up, a MS - Skin, Gimme More i Stand |
Kordan30.08.2009Post ID: 47959 |
Machine Supermacy chyba kiedyś mi se o uszy otarło, ale niewiele wiem o tym zespole. Jak już mowa o muzyce dla niezbyt zdrowych ludzi to ja polecam: |
Volkolak30.08.2009Post ID: 47965 |
Dla niezdrowych osób, to ja polecam depressive black metal! Silencera znacie? Wokalista jest naprawdę chory - ma schizofrenię i obecnie przesiaduje w szpitalu psychiatrycznym. :D Z tego podgatunku black metalu, polecam ColdWorld, Thy Light i może Nokturnal Depression. :) |
Kordan30.08.2009Post ID: 47972 |
Thy Light ma tylko In My last Morning fajne, reszta taka sobie. Natomiast Nokturnal Depression dla mnie jest baaaardzo słabe. |