Gorące DysputyRuchome obrazy - film - "Mania masowego oglądania - seriale" |
---|
Mr. Rabbit16.09.2009Post ID: 48484 |
O tych truckach to dłuższa historia była... :D |
Strażnik słów Moandor16.09.2009Post ID: 48489 |
Przypomnę, że mówiłem iż oglądam pierwszy sezon. :) |
Dirhavana16.09.2009Post ID: 48490 |
Trucki truckami, najlepsze było jak Cameron wymusiła na nim randkę (dosłownie!). ;) |
Mr. Rabbit16.09.2009Post ID: 48495 |
Dlatego nie zdradzam szczegółów ;). |
Ymir23.09.2009Post ID: 48777 |
House...6x01 ROZWALA! Scrubs, vel 'Hoży Doktoży' Naprawdę niezły serial komediowy, satyra na życie lekarzy i pacjentów, ale znacznie lepsza niż polski 'Daleko od noszy' To trochę tak jak z książką C. Moore'a. W jednej chwili zaśmiewasz się do łez a w drugiej jesteś zamyślony nad Sensem Życia... Również jeden z ulubionych seriali. 3 seria Prison Breaka - Obejrzałem całą w dwa dni. Hmmm, owszem zdarzały się momenty naciągane, ale twórcom trzeba przyznać jedno, wiedzą jak utrzymać atmosferę, że niby jest ok a tu nagle zonk i coś jest nie tak i....koniec odcinka im zastanawiasz się co z nimi będzie ;] Sona ma swój klimacik jak Nowy obóz w Gothicu, martwisz się o siebie bo nikt Ci tu nie pomaga. Źle nie jest, w każdym bądź razie. 4 z kolei jest naprawdę naciągana, ale ogladanie tych wszystkich akcji wykradania dysków było ucztą dla oczu. Monk Dexter Mentalista Kompania Braci: Mówią mi i ja sobie mówię, że tracę życie serialami, ale... WARTO! |
Hellscream23.09.2009Post ID: 48782 |
Ja początek powiem, że nie oglądam House'a. :) |
Dirhavana23.10.2009Post ID: 49711 |
Jeżeli chodzi o Housa, to zaraz włączę sobie dwa pierwsze odcinki trzeciego sezonu ;). Muszę przyznać, że ostatni odcinek drugiego sezonu odstawał nieco, ale może to i dobrze... |
Strażnik słów Moandor23.10.2009Post ID: 49713 |
Myślałem, że jesteś znacznie dalej w oglądaniu Housea. Ostatnimi czasy trochę rzadziej zapuszczałem sobie kolejne odcinki i w efekcie też jestem dopiero przy początku 3 sezonu - po jednym odcinku. |
Żywiołak Piwa Vandergahast23.10.2009Post ID: 49715 |
Co do House'a, to i ja jestem na bieżąco, od ostatniego wpisu, sprzed roku bodajże, sporo się zmieniło i jednak stałem się oglądaczem seriali. Ludzie się zachwycają niesamowicie tymi 2 odcinkami w psychiatryku (czy może 1 podwójnym, jak kto woli :]) ale końcówka odcinka to był najbardziej naiwny moment w całej serii, cudowne ozdrowienie, wszyscy chcą żeby im było lepiej... A poza tym, to Beast Wars - Transformersy, tyle że akurat przekształcające się w zwierzaki. Jedna z pierwszych bajek całkowicie z grafiki komputerowej, 3d i takie tam. Były tylko 3 sezony, ale każdy bardzo mi podszedł i szczerze polecam. |
Dirhavana3.11.2009Post ID: 50041 |
No tak się jakoś złożyło ;). |
Strażnik słów Moandor3.11.2009Post ID: 50045 |
Przejadł się serial widocznie. Ja wczoraj obejrzałem 5 i 6 odcinek sezonu trzeciego. :) |
Dirhavana4.11.2009Post ID: 50070 |
Wcale nie przejadł. @Edit: no i już czwarty sezon :P. |
Dagon8.11.2009Post ID: 50173 |
Uwielbiałem tą bajkę jak byłem mały. Kiedyś próbowałem ją oglądać na YT, ale z mizernym skutkiem bo brakowało wielu odcinków nie wspominając o tym, że niektóre są niekompletne... Ja ostatnio ściągnąłem cykl programów(?) dla młodzieży pod tytułem BAJARZ(ang: The Storyteller). Naprawdę polecam! Są to legendy opowiadane przez tytułowego Bajarza i przedstawione w prosty sposób bez wymyślnych efektów specjalnych, którymi są nasycone dzisiejsze produkcje. Bo w tym cyklu najważniejsze są legendy! Są po prostu wspaniałe! Można poczuć w nich ten klimat jakiego brakuje nawet wielu współczesnym książkom! Mrok, humor i groteska na takim poziomie, który nie wywołuje uczucia zażenowania, a wręcz przeciwnie przyprawia o dreszczyk. Trudno mi pisać tutaj nie powtarzając tego co już raz zostało napisane, dlatego posłużę się cytatem:
|
Ymir3.05.2011Post ID: 62260 |
The Wire - Można powiedzieć, że dzieje się na różnych płaszczyznach: Biuro i życie policjantów z Baltimore, w stanie Maryland oczywiście w USA. Oraz na płaszczyźnie dealerów narkotykowych i gangsterów. Każdy sezon ma własną sprawę kryminalną i oddzielne wątki, które często zamykają się w jednym sezonie. Twórca nie silił się na pokazanie tego w jakiś wyjątkowo 'brudny' i patologiczny sposób, a choć sama produkcja nie powala zdjęciami (są po prostu dobre) wszystko wydaje się być wcale realistyczne i prawdopodobne. Fabuła jest bardzo przyjemna i zrozumiała, a bohaterowie (czyli w zasadzie najważniejsza część serialu)są znakomicie wykreowani. Myślę, ze najlepszym podsumowaniem tej produkcji będzie sama czołówka (inna na każdy sezon). Polecam! |
Strażnik słów Moandor17.05.2011Post ID: 62530 |
Po Dr. Housie miałem przerwę w oglądaniu seriali. Ostatnio jednak czekam z niecierpliwością na kolejne odcinki Gry o Tron na bazie książek G.R.R. Martina. Książki są oczywiście o wiele lepsze od ekranizacji niemniej oglądanie serialu pozwala mi powrócić jeszcze raz do świata Siedmiu Królestw. Wywołało też swego rodzaju tęsknotę za książką i być może w wolnej chwili niedługo znów do sagi Martina powrócę. |
Dirhavana17.05.2011Post ID: 62539 |
Ze swojej skromnej strony polecę serial Dexter. |
Leonidasuss24.03.2012Post ID: 68470 |
Już niedługo, a dokładniej 2 kwietnia, premiera drugiej serii "Gry o Tron". Pozostało osiem dni, a obejrzałem tylko dwa odcinki, trzeba szybko to nadrobić. Cieszy dość ścisłe trzymanie się fabuły z książki, dobrze dobrani aktorzy, scenografia. Jedynym minusem jest ponowne przeżywanie śmierci Damy i ta złość na obojętność Roberta... |
Sawyer3.06.2012Post ID: 69543 |
Oglądałem parę odcinków "Gry o Tron" ale HBO zostało mi zabrane z kablówki no i jakoś tak się nie wciągłem bardziej w klimat uniwersum Geogre'a R.R Martina. :P Jeżeli macie jakieś ciekawy serial to polećcie! Czekam na jakiekolwiek propozycje... :) |
Laysander3.06.2012Post ID: 69544 |
Lubię seriale kryminalne, zwłaszcza polskie. Niedawno wróciłem do klasyki i obejrzałem Pitbulla, Kryminalnych, Oficerów, zacząłem Glinę. Poza tym jestem zakochany w CSI, kiedy tafię oglądam też Kości. O Housie nawet nie trzeba wspominać :P |
Agon5.06.2012Post ID: 69567 |
Dr House, Detektyw Monk, Dexter, no i Bones. Mało kto wie, że w Bones są niezłe dialogi, nawet lepsze moim zdaniem niż w Housie: Bones: - Historia Chrystusa jest historią niezamożnej matki. |