Gorące DysputyKarczma Pazur Behemota - "Gdybyś mógł (mogła), zmienił(a)byś swój nick?" |
---|
Mathias17.07.2010Post ID: 56819 |
Czy gdybym mógł, zmieniłbym nick? Hmmm... to pytanie nie jest takie łatwe do odpowiedzi i dla mnie nie można na nie jednoznacznie odpowiedzieć. Podsumowując: w normalnym wypadku "Mathias" mi się podoba, ale gdybym miał jakieś problemy osobiste, no to wiecie - trzeba by się było zastanowić. Oczywiście rozmawiamy hipotetycznie :). |
Tanto17.07.2010Post ID: 56821 |
Ja porzuciłem swoje konto bo mi się nick nie podobał ... (Sheogard) . Błyszcze przykładem. @Mathias |
Kordan17.07.2010Post ID: 56825 |
To nie prościej zagadać z kim trzeba, to by Ci nick podmienił? |
Tabris17.07.2010Post ID: 56826 |
Nie prościej byłoby poprosić administrację o zmianę? |
Mathias17.07.2010Post ID: 56830 |
Przeczytaj dokładnie: nie chcę zmieniać nicka, zrobiłbym to tylko w sytuacji "trudnej" :). |
Shadow19.07.2010Post ID: 56877 |
Powiem szczerze, że nie zmieniłbym mojego nicka hehe. Raz, że nie wielu jeszcze mnie pamięta z tym, a dwa to też mój sposób bycia. Nie zawsze jestem na forum, pojawiam się i znikam jak cień. |
Trang Oul20.07.2010Post ID: 56889 |
Wrogów się niszczy, a nie przed nimi ucieka. A już na pewno nie podaje się im własnych danych.
..., a przy okazji twarz (avatar), tożsamość, staż, posty, ID, bycie rozpoznawanym przez innych, czas poświęcony/stracony przy posługiwaniu się wcześniejszym kontem, niepotrzebnie zająłeś miejsce na forum, w bazie na serverze... Ja avatar zmieniałem parę razy, zawsze jednak był to lisz. Swojego nicka bym nie zmienił. Jak już wspominałem, pochodzi z Diablo II, a nadal jestem maniakiem Diabła. Za bardzo się przyzwyczaiłem. Szczerze mówiąc nie wiem, czy wybrałem taką postać, bo od dawna czułem się i wyglądałem jak trup czy odwrotnie, upodobniłem się do jaskiniowego odpowiednika. |
Tanto21.07.2010Post ID: 56931 |
A propos - Konto pierwotnie nie należało do mnie . Kumpel mi je dał więc miałem prawo je porzucić - posty, nick , avatar nie były moje (napisałem na tamtym koncie chyba 2 posty). |
Trang Oul21.07.2010Post ID: 56933 |
W takim wypadku rozumiem. Ale po co je WoGóle przyjmowałeś? :P |
Tanto21.07.2010Post ID: 56938 |
Chciałem trochę ogarnąć stonkę z punktu widzenia mieszkańca. Spodobało się i zrobiłem nowe konto... :) |
Mateusz29.07.2010Post ID: 57032 |
Nicka bym nigdy nie zmienił. Jest zbyt klimatyczny... A z avatarem różnie bywa, Ci bardziej spostrzegawczy zauważą iż właśnie dokonałem zmiany na moim wizerunku. |
Mitabrin29.07.2010Post ID: 57033 |
@Tanto - A tak propos awatarów (po prostu nie mogę się powstrzymać przed zadaniem tego pytania). Skąd pochodzi twój? Wygląda on na red mage'a z serii Final Fantasy a gdyby wziąć pod uwagę brak nosa i kolorystykę, to pasuje on jak ulał do rysunków klas postaci z Final Fantasy Tactics. Tylko o ile moja zawodna pamięć mnie nie myli, to w Tacticsie nie było red mage'ów... Skąd zatem pochodzi twój awatar? :) ps. Tak wiem, jestem popaprany... I jeśli się okaże, że moje przypuszczenia, że to rysunek do remake'u trzeciej części na DSa, to chyba powinienem się już leczyć (esuna anyone?). :P A co do samego tematu... Cóż... Już kiedyś na tym forum napisałem genezę mojego nicka i znam go już od prawie pół wieku i jestem bardzo zadowolony z tego, że mój nick nie nawiązuje do żadnej postaci z książki, gry, filmu itp. (chociaż teoretycznie nawiązuje, ale to postać z mego opowiadania). Aczkolwiek gdybym dzisiaj zakładał konto, to możliwe jest, że wybrałbym sobie inne przezwisko... |
Tanto29.07.2010Post ID: 57035 |
@Mitabrin |
Strażnik słów Moandor29.07.2010Post ID: 57037 |
Nick nawiązujący do dzieł kultury też nie jest zły. Często ludzie utożsamiają się z postaciami, które najbardziej lubią. Teraz, gdybym miał wybierać, na pewno wybrałbym innego nicka. Ale, że jak już się do czegoś przyzwyczaję to raczej przy tym pozostaję, nicka nie zmienię. |
Mitabrin29.07.2010Post ID: 57042 |
Cóż... Sam znam kilka postaci z dzieł kultury, które darzę sympatią i z którymi się identyfikuje (i możliwe, że gdyby mój nick miałby być inspirowany taką postacią, to znany bym był jak np. "Mitabrin Nożycoręki" ;), jednakże nie chciałbym mieć stałego przezwiska inspirowanego taką postacią. W końcu ludzi, którzy sobie pomyśleli "ok, to teraz mówcie mi Sephiroth" pewnie było mnóstwo a ja chciałbym mieć niepowtarzalny pseudonim. :)
Aha... A tak poza tym - myślałem, że pierwsze dwa finale zostały na komórkę wydane tylko w języku japońskim... Czyżbym się mylił? |
Tristan1.08.2010Post ID: 57080 |
Nicka nie zamierzam zmieniać, już do niego przywykłem:-) Czasami tylko nudzą mnie pytania w stylu: "Tristan, gdzie zgubiłeś swoją Izoldę?" :-) |
Corwin1.08.2010Post ID: 57082 |
Wsiadając w"wechikuł czasu"i cofając się w przeszłość do momentu wypełniania formularza rejestracji. |
Tanto2.08.2010Post ID: 57091 |
Może i jest po japońsku ale ja grałem w wersję angielską: Może zakończymy już ten temat bo się mały offtopic zrobił ? ;) |
Archidyplomata Kameliasz2.08.2010Post ID: 57102 |
Jak to gdzie? W avatarze ją masz :) |