Gorące DysputyRuchome obrazy - film - "Poszukiwany (poszukiwana) nowy moderator" |
---|
Infero17.04.2010Post ID: 54837 |
Poszukiwana jest osoba, która lubi kino, interesuje się filmem, ma czas i chciałyby zostać moderatorem Ruchomych Obrazów. |
Duzeom2.06.2012Post ID: 69523 |
Witam Chciałbym zostać moderatorem Ruchomych Obrazów. Uwielbiam kinematografię i staram się być na bieżąco z produkcjami. Szczególnie lubię dramaty, thrillery, sf, czasem sięgnę po japońską animację. Prowadzę też amatorski blog o filmach w którym co jakiś czas zamieszczam moje przemyślenia i recenzje (http://theoryisfutile.wordpress.com/). Znajomi raczej mówią, że znam się na filmach i warto mnie zapytać o zdanie na jakiś film. Na razie tylko oglądam i piszę o filmach, więc moja rola ogranicza się do bycia widzem. Jednak czynię coraz odważniejsze kroki by samemu coś zacząć tworzyć lub przynajmniej uczestniczyć w tym procesie. Jestem operatorem telewizji studenckiej w Warszawie. Dodatkowo uczęszczam na grupę, która zajmuje się amatorskim tworzeniem krótkich form. Na razie byłem jedynie klapserem, ale kto wie co czeka mnie dalej? Dziękuję za rozpatrzenie mojej kandydatury. Pozdrawiam. |
Sawyer3.06.2012Post ID: 69527 |
Witam! Chciałbym zostać moderatorem tego działu ponieważ uważam siebie w jakimś stopniu za kinomana, fana kinematografii i osobę która potrafi obejrzeć każdy film, bez względu na to czy był on faktycznie tak słaby, bądź tak niepoprawny moralnie/politycznie. Mam bardzo dużo czasu i praktycznie jestem codziennie w osadzie i sprawdzam co w niej "piszczy". Nie mam ulubionego gatunku filmowego ponieważ, jak już pisałem, jestem skłonny obejrzeć każdy film, mniej czy bardziej ciekawy, fantastyczny film akcji czy też film dokumentalny, twory z Hollywood jak i z Bollywoood. Zwracam również uwagę na grę aktorów typu mimika twarzy, gesty, akcent i detale takie jak właściwy ubiór bohatera. (jeżeli jest to oczywiście ekranizacja danej książki bądź takiej gry) Bardzo lubię dyskutować na temat filmu po jego obejrzeniu, przykładowo o tym jakie mogło by być alternatywne zakończenie, o scenach które wzbudziły u nas takie a nie inne uczucia, o rekwiztych użytych w filmach bądź ciekawych "znaleziskach" podczas trwania seansu. Chciałbym pełnić funkcje moderatora "Ruchomych Obrazów" ponieważ, twierdzę że będę świetnie się czuł pilnując porządku w moim ulubionym zajęciu którym zajmuje się w wolnych chwilach. Serdecznie dziękuję za przeczytanie mojego zgłoszenia. |
Infero3.06.2012Post ID: 69532 |
Chłopaki!!! |
Agon5.06.2012Post ID: 69565 |
Zgłaszam się na moderatora Ruchomych Obrazów, chcę zrobić coś pożytecznego dla Jaskini, a lubię dobre filmy, więc się nadam. |
Duzeom23.06.2012Post ID: 69831 |
Umieszczam tutaj podsuwanie moich przemyśleń z rozmowy mailowej z Infero: Chciałbym podzielić się z wami moimi pomysłami: 1. Stworzenie w dziale Ruchomych Obrazów podfor, które każde podforum będzie związane z jednym konkretnym gatunkiem filmowym. W ramach podfor użytkownicy mogą dodawać nowe tematy, lecz tematy powinny cechować się szczegółowością. To znaczy, że temat powinien powstać o konkretnym filmie lub konkretnym reżyserze, a zamieszczone tam posty powinny odnosić się bezpośrednio do danego filmu w którym ten post został oznaczony. Fajnie by było gdyby każdy tego typu temat zaczynał się krótkim wstępem o filmie, najważniejszych informacjach (data, miejsce, reżyser, aktorzy) i opinią użytkownika. Jeżeli nie możliwe jest stworzenie podfor to proponuje zrobić tak, że w jednym temacie jest zebrane wiele filmów o podobnej tematyce. Wyszukiwanie recenzji i opinii na konkretny film może być w tedy utrudnione, aczkolwiek nie ma bałaganu w całych RO. 2. Stworzenie tematu (lub podforum) o filmach dokomentalnych, w którym to temacie będą obowiązywały zasady wymienione wyżej: czyli każdy nowy post o danym filmie powinien zaczynać się informacjami o filmie i recenzja/opinią użytkownika o danym dokumencie. 3. Stworzenie tematów/podfor które będą bardziej luźne, gdzie moderacja będzie ograniczona, a rozmowy bardziej frywolne. Np. temat który już istnieje "Co teraz oglądacie?". Wyraz też prośbę o przedłużenie procesu rekrutacji, gdyż System Eliminacji Studentów Jest Aktywny. |
Ymir24.06.2012Post ID: 69842 |
Jestem w stanie podjąć się moderacji RO jednak to nie jeszcze większy podział jest tu kluczowy, gdyż na skutek tego powstanie nam cała masa kategorii i podkategorii, które są najzwyczajniej w świecie puste, sprawiające sztuczny ruch. Poszedłbym raczej w kierunku zachęcania ludzi do rozmowy na tematy bardziej związane z filmem jako formą sztuki (do czego zmierza, ewolucja filmu przez lata, omówienie poszczególnych gatunków)niż zajmowanie się indywidualnymi dziełami (co nie znaczy, że całkowicie porzucę aktualną formę). Czasu mam sporo, a ruch w osadzie jest tak wątły, że przynajmniej na początku, nie powinno być problemów związanych z natłokiem postów. ;D Jak to widzicie? |
Irydus24.06.2012Post ID: 69844 |
Z technicznego punktu widzenia jest to możliwe do zrobienie, ale, z przyczyn takich i owakich, nieprędko zostanie to zrobione [najpewniej nigdy ;P]. Najpierw musiałby Gnom skończyć zmiany w osadzie, a dopiero potem można się nad czymś takim zastanawiać. |
Duzeom25.06.2012Post ID: 69850 |
Fakt ruch w RO nie jest szaleńczy... w sumie jak w całej jaskini. |
Infero10.07.2012Post ID: 70133 |
Witam |