Oberża pod Rozbrykanym Ogrem

Zatęchłe Archiwum - "Obóz najemników"

Osada 'Pazur Behemota' > Zatęchłe Archiwum > Obóz najemników
Wędrowiec: zaloguj, wyszukiwarka
Nagash

Nagash

4.03.2007
Post ID: 8673

Według mojego skromnego zdania może być...

Okaże się podczas gry...

Eru

Eru

4.03.2007
Post ID: 8674

mam niemiłe wrażnie, że ballada Ghost tak jakby ... staneła... moze to ja coś żle napisałem ... :(

[b:ebba8d39db]Ghost: Łee tam, stanęła. Po prostu myślałem, że ktoś z grupy sam coś napisze! ;)[/b:ebba8d39db]

DruidKot

DruidKot

4.03.2007
Post ID: 8675

Hm...

Te umiejętności mają być do każdej cechy osobno, czy jedne do wszystkich?

Byłbym wdzięczny, za odpowiedź... :>

Nami

Mistrzyni Zagadek Nami

4.03.2007
Post ID: 8676

Do wszystkich cech. Nazwy cech zgadzają się z nazwami zastosowanymi w Uniwersytecie Rzemiosła. Zmiany zaszły w zasach więc proszę o przeczytanie.

Eru

Eru

4.03.2007
Post ID: 8677

Nami: zrobiłem spis zaklęć (które wg mnie mogłby sie znaleść w fRPG), w jaki sposób mam ci go dostarczyć (waży 54 kb) ?

i czy juz można zmieniać karte postaci (tzn. na razie nic nie będzie zmieniane) ...

1 umi poz.4
3 umi poz.3
5 umi poz.2
2 umi poz.1

coś to tak dziwnie wygląda.... :wink:

Nami

Mistrzyni Zagadek Nami

4.03.2007
Post ID: 8678

Nie kasuj Irvina zasad. Tylko dopisz tak jak Ghost, DK i ja dodatkowo te nowe.

A jak byś ustawił te umiejętności :>? Dla mnie one w miarę wyglądają ponieważ nie możesz mieć wszystkiego na dobrym poziomie i bardzo dobrym bo to nie bardzo możliwe :P Jeśli masz pomysł to napisz o tym na forum.

A czary na służbowego ;) maila nami@heroes.net

DevilOkO

DevilOkO

4.03.2007
Post ID: 8679

Zasady mogą być ale jedno pytanie.
Mam do rozdysponowania chyba 7 pkt na cechy, jeśli wszytkie dodam do jednej z cech, to ilość i poziomy umiejętności wyglądają u mnie tak samo jak jest podane czy się zmieniają :?:

Nami

Mistrzyni Zagadek Nami

4.03.2007
Post ID: 8680

8 punktów masz na poziomy cech. Poziomy umiejętności przez to się nie zmieniają. Jakie umiejętności gdzie wstawisz zależy tylko od Ciebie.

Ghost

Ghost

4.03.2007
Post ID: 8681

Tylko pamiętaj, że trubadur będzie brał pod uwagę twoje cechy. Nie licz na to, że rozwalisz paznokciem stalowe drzwi z siłą na 1...

Dragonthan

Dragonthan

4.03.2007
Post ID: 8682

Mam pytanie: Jak w nowym systemie będzie się podnosić "poziom"? I jak będzie się go podnosić to jak to wpłynie na umiejętności? Czy jak podniose sobie poziom z "w miarę" na "dobry" to niby jak mam to zrobić i co jest do tego potrzebne?
Po dłuższych przemyśleniach ja jestem za starymi zasadami, bo np. te wszystkie cechy jakie miała moja postać --> połowa z nich przepadnie... to się tyczy nie mnie, lecz "elitę", bo po tych kilkunastu balladach jakie już były, to stracicie wasze nabyte umiejętności... I jeszcze jedno: Zdolności postaci spadną i to drastycznie...

Nami

Mistrzyni Zagadek Nami

4.03.2007
Post ID: 8683

Hmmm to nie jest jeszcze ustalone :P A co do osób które brały udział w poprzednich Balladach to na pewno coś się zmieni w ich kartach, może wartości cech, albo tak jak Ghost mówił jakieś specjalne umiejętności będą jako profity :P Nad tym trzeba się jeszcze zastanowić i przedyskutować.

Eru

Eru

4.03.2007
Post ID: 8684

proponował bym dyskutowac troche szybciej :)
mam pomyśla: tak jak było (czyli dodanie 1 pkt do cechy (takiej, jaką już wybrał trubadur) + poprawienie umiejetności w stosowaniu danej umi (dotyczącej podwyzszonej cechy)(masło maślane :D ) lub dodanie nowej umi na poziomie marnym)

Nami

Mistrzyni Zagadek Nami

4.03.2007
Post ID: 8685

Dodanie jedengo punktu i dodanie umiejętności na poziomie marnym... albo co drugą Balladę podniesienie jednej umiejętności z marnej na w miarę,a we wcześniej dodanie jednej marnej umiejętności...

Eru

Eru

4.03.2007
Post ID: 8686

Nami - dostałaś tego mejla czy nie? bo mam takie niemiłe wrażenie że nie ...

Nami

Mistrzyni Zagadek Nami

4.03.2007
Post ID: 8687

I Twoje niemiłe wrażenie jest jak najbardziej uzasadnione ponieważ nie mam nic na skrzynce.

Eru

Eru

4.03.2007
Post ID: 8688

poszło...ale czy doszło?

ballady stoją ... czyżby to wina nowych zasad... ??

Nami

Mistrzyni Zagadek Nami

4.03.2007
Post ID: 8689

[quote:907f9b2a71="Eru"]poszło...ale czy doszło?[/quote:907f9b2a71]

Eeee no nie mam nic na skrzynce :/

[quote:907f9b2a71]ballady stoją ... czyżby to wina nowych zasad... ??[/quote:907f9b2a71]

Wątpie, żeby zasady miały coś z tym wspólnego, według mnie to brak czasu albo brak pomysłu...

Nagash

Nagash

4.03.2007
Post ID: 8690

Ja tam bym coś napisał w balladzie Denadaretha ale czekam na grupe : Dragonthana , Alvandera , ghosta..... ..... żeby zdecydowali czy ruszą do tej jaskini czy nie bo nie chce decydować za grupę skoro ja i tak ja tam jestem "drugoplanową postacią' więc czekam z niecierpliwością na to żeby sami zdecydowali ponieważ mój wybór może sie im nie spodobać....

Nami

Mistrzyni Zagadek Nami

4.03.2007
Post ID: 8691

[quote:09ec66a69e="Denadareth"]
Grupa I: Nami, Isc i Islington wędruję po górach Pazura

Grupa II: Cobalt,Grumbellgast, Alavander, Deviloko i Dragonthan są po walce niedaleko domku.

[/quote:09ec66a69e]

Nagash nie mieszaj znów, że Drag jest z nami, bo go tam nie ma. I łaskawie mógłbyś pamiętać o mnie.

Nagash

Nagash

4.03.2007
Post ID: 8692

Aj sory zagapiłem sie....