Gorące DysputyKarczma Pazur Behemota - "Nicki" |
---|
Nadsztygar Melkior11.09.2003Post ID: 11626 |
Historia mojego nicka niczym się nie będzie wyróżniała...ale to mi tam;p |
Irvin14.09.2003Post ID: 11627 |
A mój nick wymyśliłem kedyś grając w WFRP. I tyle, ale ostatnio lubię jeśc Morvchevki:) |
Chorąży Ingham14.09.2003Post ID: 11628 |
Melkior, a czy Ty czasem nie jesteś podwójnie na Forum zarejestrowany? Bo w liście użytkowników jest i Melkior i Melkor. Czy Wy to nie Ty, a dwóch różnych Wy :D? |
Nadsztygar Melkior15.09.2003Post ID: 11629 |
Oczywiście że nie!! |
Infero10.12.2003Post ID: 11630 |
Infero, Inferno a wszystko przez to ze kiedys ktos powiedzial ze mam "piekielny charakter" 8) :twisted: Lubie diably , demony i ich siedlisko :wink: |
Darkena10.12.2003Post ID: 11631 |
Gdy byłam mała, z powodu niemalże całkowicie czarnych włosów nazywano mnie Czarną, Czarnulką, Czernicą ( a co niektórzy złośliwi poprostu Ciemnotą :D ). Tak mijały lata, a niektórzy członkowie mojej rodziny nadal mówili na mnie Czarnulka.Tak się jakoś przyjęło. No, a że podobała mi się czerń i ciemność chciałam mieć nicka powiązanego z nimi ( i przy okazji z pierwszą literą mojego imienia, gdyż bardzo się już przyzwyczaiłam do D na początku :D ). Przy okazji miałam też niezłego fioła na punkcie aniołów, i tak też powstała moja pierwsza xywka : Dark Angel. Podpisywałam się tak długo, dopóki nie trafiłam do Osady. Z przykrością stwierdziłam, że ktoś już ma "mojego" nicka, a że z ciemnością i aniołami rozstawać się nie chciałam, postanowilam go przerobić. I tak ( po długim procesie myślenia :D ) powstała Darkena ( pierwszy człon Dark - ciemność, i pierwsze dwie litery słowa Angel , tyle, że w polskiej wymowie, no i "a" na końcu, by podkreślić płeć ). I tak już zostało... |
Lobo11.12.2003Post ID: 11632 |
Już pisałem z kąd ale troche to rozwinę: Kiedyś byłem na wczasach(to było chyba z 5 lat temu), władowałem sie do kafejki(neta w chacie jeszcze nie miałem) i wlazłem na siakiś czat.Jako xyfke wpisałem właśnie Lobo...że co? nie pisałem czemu? Ooo to już piszę, sorki :) Lawirowałem po mieście a że tam wiele do roboty nie było to postanowiłem kupić sobie jakąś fajną książkę tudziesz komix a że książek tam prawie nigdzie nie było a komixy wszędzie zdecydowałem sie na komixa.Prawie zadnych nie znałem więc sięgnąłem po najgrubszy...zwał się Lobo Vs The Mask :) Od razu spodobała mi sie postać niemal niezniszczalnego łowcy głów więc zacząłem wpisywać Lobo jako xyfkę wszędzie gdzie sie pojawiłem.Na czatach, grając w Quake oraz oczywiscie w osadzie. |
KerToiP11.12.2003Post ID: 11633 |
Mój nick powstał troche dawno, jeszcze w podstawówce. Bawiliśmy sie kumplami w odwracanie imion i tak do siebie mówilismy :D . Zabawa trwała wprawdzie tylko rok, ale ja zapamietałem swoje nowe "imie" i gdy trza było gdzieś podać nick to wpisywałem KERTOIP. :D |
Faramir12.12.2003Post ID: 11635 |
Błeeehhh... ja bym kogoś takiego nie potrafił polubić, ot po prostu nie uwierzyłbym nigdy w taką postać.
Piotrek, hahahah! Dobiero teraz się skapnąłem! Przedtem zachodziłem na głowę co może znaczyć Twój nick, a myśli me wciąż oscylowały gdzieś w okolicy ketchupu:).
Eeee... gadasz, waść, nicki w większości wypadków wcale nie mają żadnych oryginalnych historii. Więcej optymizmu, powiedział melancholik:). BTW: Miło mi powitać na Forum. |
KerToiP12.12.2003Post ID: 11636 |
Może dlatego że lubisz ketchup :P ?? Mój nick jest daleki od tego produktu spożywczego :P , a jakbys odwiedzał czasami ognisko to juz dawno byś o tym wiedział :twisted: |
Thompson18.01.2004Post ID: 11637 |
Ja miałem z nickiem tak, że paru kolegów zawsze nazywało mnie Tomson. Później w Gimnazjum jeden kolega stwierdził, że mam francuzki akcent więc troche go upgreatowałem na Thomsona, by po kilku dniach został już na stałe Thompson (tak jak ten karabin) :twisted: ........... A tam w sprawie nojego zarysu postaci w profilu - po prostu kocham magię powietrza. :twisted: |
Eon18.01.2004Post ID: 11638 |
Mój pseudonim powstał po przemyśleniu wielu faktów...: |
Simba19.01.2004Post ID: 11639 |
Mój nick się wziął stąd że lubię króla lwa i chciałem być tak nazywany. |
Hexe19.01.2004Post ID: 11640 |
Witam, nicków mam, szczerze mówiąc, całkiem dużo. Ten, którego aktualnie używam, nie jest jakoś specjalnie oryginalny, ale pospolitość też ma wszak swój urok... Pozdrawiam, |
Arcymag Erin20.01.2004Post ID: 11641 |
Ja tutaj tylko mały komentarz wtrącę - mi nick "Hexe" w pierwszym momencie przywiódł na myśl heksadecymalny (szesnastkowy - jak zwał, tak zwał) system liczbowy. Ale to pewnie kwestia zboczenia zawodowego charakterystycznego dla tych świrów zwanych informatykami :D |
Hexe20.01.2004Post ID: 11642 |
Witam,
Przyznam, że jest to pasujące wytłumaczenie. Już nie pamiętam, ale może podświadomie właśnie dlatego wybrałam sobie taki pseudonim? Pozdrawiam, |
Simba21.01.2004Post ID: 11643 |
A mi się Hexe kojarzy z Heretykiem |
Darkena21.01.2004Post ID: 11644 |
Swego czasu wymyślałam sobie różne rasy i narodowości. Jednej z nich dałam nazwę Heksowie, a ponieważ to jedna z moich ulubionych, wymyślonych ras...tym bardziej twój nick jest mi bliski Hexe ;). |
Infero26.01.2004Post ID: 11645 |
Enleth mi nick "hexe" skojarzył sie z tym samym - to już choroba zawodowa a nie zboczenie :oops: :lol: |
Hetman jOjO12.02.2004Post ID: 11647 |
że też esbecja nadal się ludzi czepia... |