Gorące DysputyKarczma Pazur Behemota - "Nicki" |
---|
Smith22.11.2004Post ID: 11728 |
Davoth, chodzi raczej o to co się może zdarzyć podczas wycieczki takim jak ja :lol: |
Davoth18.12.2004Post ID: 11729 |
A no fakt. Nie odrobiłem. A poza tym zapodziała mi się gdzieś magiczna księga tłumaczeń i dlatego nie spostrzegłem w pierwszej chwili tej gry słów ze wspólnej mowy na mowę wyspiarzy. |
Darkena18.12.2004Post ID: 11730 |
Ciekawostka: Z moim nickiem i Jaskinią Behemota, a pewną grupą muzyczną i jej liderem istnieje powiązanie. Jest ono takie: Jaskinia: Muzyka: Powiązanie jest iście przypadkowe, sama dowiedziałam się o nim w sposób niezwykły. Otóż jakiś czas temu odezwał się do mnie pewien koleś. Wydawał się dziwny, mówił tajemniczo i z mrożącymi krew w żyłach docinkami. Jednak postanowiłam zignorować ten dziwny styl, sądząc, że to jakiś nowy mieszkaniec Jaskinii, przecież pełno oszołomów się tu szlaja :D. Wdałam się z nim w luźną rozmowę, z której wynikło, że popełniłam jednak błąd, gość, gdy dowiedział się, że chodzi mi o tego hirołkowego behemota, rzucił tylko na pożegnanie nazwę zespołu i znikł bez śladu (zresztą nawet go później nie szukałam :P). Po pewnym czasie zachęcona ciekawością zaczęłam poszukiwać informacji o zespole "Behemoth". Byłam niesamowicie zdziwiona, widząc ksywkę lidera grupy, a jeszcze bardziej zszokował mnie fakt, że tej muzy słuchają.....gulp.....sataniści :D. W ten dzień sprawdziłam swoje informacje w profilu gg. Napisałam tam pseudonim - Darkena i miejscowość - Imperium Behemota (pamiętam, jak Ingi czepiał się, że to niepoprawne, powinno być Imperium Jaskinii Behemota), więc teraz już wiedziałam, jak ten gość mnie znalazł :). Tego dnia na wszystkich forach, w których uczestniczyłam i w profilu gg zmieniłam nazwę miejscowości z Imperium Behemota na IJB :). |
Mastorious18.12.2004Post ID: 11731 |
Co do mojego nicka to długa i skomplikowana historia, więc w punktach: |
Davoth18.12.2004Post ID: 11732 |
Historia mojego nicku nie jest zbyt długa lecz burzliwa. Zaczęło się w podstawówce. Kumple wymyślili mi ksywkę Dancio :roll: Ksywka jak ksywka, mnie się nawet podobała. W Liceum Dancio przeewoluował w Davo. I tak było aż do czasu mojego pojawienia się w IJB. Ten nick okazał się "zarezerwowany" czy coś w tym stylu i naprędce musiałem wymyślić coś nowego ale nie do końca. Wybór padł na Davoth.... I tak oto rozpoczęła się moja przygoda z imperium. |
Rabican24.12.2004Post ID: 11733 |
Zastanawiam się, dlaczego Sulia ucina wszystkie próby dyskusji. Niedługo dojdzie do tego, że każdy będzie mógł się wypowiedzieć w tym temacie tylko jeden raz. Ludzie (?), to temat o nickach, więc gadanie o nich nie jest offtopiciem! A przy okazji: Xan jest moim nickiem od mang i anime (tia, a myślałem, że do moich zainteresowań nic więcej nie dołączy), Yoel to literatura, Kurufin - jedna zaraza wie, Fhjull - bitewniaki, Ribald - RPG, Azure D. - karcianki, Rabican - gry komputerowe (to chyba widać :wink: ), Falk - religia (kłamałem, jednak jestem fanatykiem, ale nie będę tu o tym mówić/pisać), Tichondrius (nick wymyśliłem przez przypadek, nie sugerując się Warcraftem, po prostu 'gdzieś już to imię słyszałem'. A postać ta wcale nie przypomina demona z WC3 (super skrót :wink: ) - jest wyjątkowo złośliwym... inkubem :wink: ) - nawet zaraza nie wie. I niech nikt mi nie mówi/pisze, że to offtopic. |
MiB24.12.2004Post ID: 11734 |
Może dlatego:
czyli jasno widać, że leitmotivem tego tematu jest objaśnienie pochodzenia swojego nick współ-jaskiniowcom, a nie polemiki na temat danego niq. Zdravim MiB [color=olive:ce947d5dd4] Dzięki MiB :) - Sul |
Danio10.01.2005Post ID: 11735 |
Mój nick nadano mi jak miałem 4 lata i poszedłem do przedszkola. Tego serka co mi nick ściągnął wtedy jeszcze nie było. Dzieci w przedszkolu lubią sobie zmieniać imiona, a że ja jestem jednym z 6 Daniszów w Polsce to mi z tym większym zapałem nicki wymyślały. I miałem wybór Denis, Vanisz, Vanio lub Danio. To wybrałem to ostatnie i tak już mi zostało. |
Bubeusz13.01.2005Post ID: 11736 |
A ja nie pamiętam, odkąd mam już swój nick, a raczej jego pierwsze formy. Można powiedzieć, że mój nick stopniowo ewoluował :) mniej więcej tak: Wybierając nick w Jaskini, brałem pod uwagę długość i klimatyczność. Bubeusz wydawał się najbardziej tajemniczy i pasujący :) Mi przynajmniej. |
Klaang19.01.2005Post ID: 11737 |
Klaang moim nickiem nigdy nie był i poza jaskinią prawdopodobnie nie będzie :wink:. Historia jego jest o tyle niezwykła co ciekawa. Namiętnie od lat dwóch (z okładem) tworzę opowiadanie. Wiadomo co jest największą bolączką początkującego pisarza. Imiona bohaterów. Jako że znudziły mi się i osłuchały imiona z "naszego świata" (bo chyba najbardziej egzotyczne to Leoncio i Isaura :P), postanowiłem wymyślić coś innego. Z racji, że leniwe ze mnie bydlę posiłkowałem się losowym generatorem liter, autorstwa szweda lub fina, godności nie pomnę. Natrzaskałem sobie imion tyle, że nie wiadomo było co wybrać. No i pojawił się tam Klaang i jako "imię tego co zginie" po notatkach mi się plątał. Quapla' (klingońskie: Honor z Tobą, więcej nigdzie wyjaśniać znaczenia tego nie zamierzam :twisted:) P.S. Z moim nickiem podczas rejestracji problemy wynikły (z mojej winy - w pierś się biję) lecz rozwiązane zostały nad wyraz szybko i sprawnie za co uniżenie Sulii (ObyŻyłaWiecznie) dziękuję. |
Aryene23.01.2005Post ID: 11738 |
Mój nick jest nietypowym (wymyślonym przeze mnie) rozwinięciem mojego imienia. Przyszedł sam z siebie, nawet nie wiem kiedy :) |
Thurvandel27.01.2005Post ID: 11739 |
A mój nick powstał na potrzebę chwili w mętnych trzewiach mojego umysłu. Wszelkie potrzebne nazwy, historyjki, imiona czy cuś na tę modłę, tworzę raczej samodzielnie, aczkolwiek z upodobaniem korzystam ze źródeł historycznych, mitologicznych czy literackich (choć raczej w formach nieco przemodelowanych). Wszelakie anagramy i zlepki słowotwórcze tesh są wcale bogatą kopalnią nazw własnych wykorzystywanych w opowiadankach czy chociażby nickach :). |
Trang Oul2.02.2005Post ID: 11740 |
Mój nick pochodzi od nazwy zestawu uzbrojenia z Diablo - Awatar Trang Oula. |
Feanor5.02.2005Post ID: 11741 |
No, pochodzenia mojego nicka domyśli się każdy, kto przeczytał "Silmarillion" Tolkiena. A właściwie to myślałem nad nickiem specjalnie do tej strony - wiecie, klimat fantasy. No i myślałem nad mniej znaną postacią z Tolkiena. No i przyszedł mi na myśl Feanor - elf, rzemieślnik, który wykuł tytułowe Silmarile. Nie jest znaną postacią, więc nie było problemów. A normalnie w sieci występuję pod nickiem Chomik albo Chomczas. |
Averleth7.02.2005Post ID: 11742 |
....ciekawy temat. Z imionami i na stronie i przed sesjami, jest zawsze interesująca historia. W moim przypadku było tak... |
Ertix8.02.2005Post ID: 11743 |
Mój nick był trochę inny.... |
Sarevok12.02.2005Post ID: 11744 |
Mój nick skąd został zapożyczony chyba każdy wie (BG). Prośbę o klucze wysłałem dość niedawno, a z tego co pamiętam to przy podawaniu nicka jest prośba, aby był on ze świata fantasy więc wybrałem imię z jednej z moich ulubionych gier (lubię nieco starsze gry). Tego nicku używam tylko w Jaskini, w innych miejscach, a nie ma ich narazie zbyt wiele, zwę się patryk155, jesli kogoś to interesuje. |
Shadow19.02.2005Post ID: 11745 |
Moj nick jest z przekształcenia Khaz'goroth(z warcrafta), jednego z kilku Tytanów, którzy dali smokom część swojej mocy. |
Mastorious20.02.2005Post ID: 11746 |
Jak niektórzy pamiętają przez ponad 2 lata miałem nicka - Duch. O nim nie bedę się rozpisywał, gdyż go nie mam już, więc jest to nieważne. |
Lucas26.02.2005Post ID: 11747 |
Mój nick to po prostu łacińska wersja mojego imienia. :) |