Gorące DysputyRuchome obrazy - film - "Filmy fantasy" |
---|
Kryll24.06.2006Post ID: 2060 |
Ja czytałem gdzieś, że Blizzard ma zrobić film pt."Warcraft". Nie wiem czy to możliwe, ale jestem za. |
Nurgel24.06.2006Post ID: 2062 |
Zrobić film to raczej nie... na to nie ma szans, w końcu nie w tym się specjalizują. Jeżeli już by tak było to najlepiej niech za film WarCraft wezmą się ludzie z Cinematic'u (czyt. Ci co robili filmiki dla Blizzarda). W końcu fajnie by było zobaczyć dłuższy filmik komputerowy robiony w takiej jakości... jeżeli zaś chodzi o film kręcony, to nie wiem. Tak czy inaczej ja też coś o tym słyszałem, ale wątpię coś w to. Z tego co mi wiadomo Blizzard jest teraz podzielony na 2 oddzielne grupy, jedna zajmuje się WoW'em a druga (pogłoski) pracuje nad Diablo 3. Ale wracając do tematu, ja również jestem za, film WarCraft przyniósł by niesamowite zyski Blizzowi, oczywiście jeżeli był by dobrze zrobiony... cóż mogę powiedzieć, pożyjemy zobaczymy. |
Irvin25.06.2006Post ID: 2103 |
Blizz zasadniczo dzieli się na dwie grupy, to prawda, Blizzard North i South. Z tego co wiem to WoW team jest obecnie w całosci we Francji i ta ekipa zajmuje sie tylko tą grą. Co do filmu to owszem, już w zeszłym roku chodziły słuchy że ma powstać. Najprawdopodobniej miała to być ekranizacja jednej z powieści i z tego co pamiętam to na 95% nie miałą to być animacja. Plotki te krążyły gdzieś po oficjalnym forum WoWa i ekipa pytana o te rewelacje nie zaprzeczała że są tego typu plany. Z drugiej strony, jeśli rozpoczęto by produkcję, to gracze pierwsi by się o tym dowiedzieli i tak najpewniej własnie będzie. |
Kryll26.06.2006Post ID: 2126 |
Zobaczcie to http://www.filmweb.pl/Film?id=327037 To chyba data premiery Warcrafta. |
Tristan26.06.2006Post ID: 2127 |
Ja wprost nie mogę się doczekac filmu o Warcrafcie :-) |
Infero26.06.2006Post ID: 2139 |
Wybaczcie, ale fantasy wolę czytać niż oglądać, może dlatego, że mam spore wymagania co do tego rodzaju filmów. Niestety w większości filmów fantasy są kiepskie efekty i za moło (jak dla mnie) fantazji. Gdy coś czytam i jest to naprawde dobre wole jak mi pracuje główka:). Choć znalazło by się kilka fajnych filmów. Ps Ostatniego Smoka bardzo lubię, może ze względu na zabójczy głos Conery'ego. |
Kryll26.06.2006Post ID: 2160 |
Masz rację, przeczytałem prawie wszystkie książki z Warcraft'a i też tak uważam, ale to jest Blizzard i myślę że to bedzie najlepszy film/animacja fantasy. |
Eru27.06.2006Post ID: 2181 |
Wszyscy (parę osób, ale wszyscy na plus) zachwycacie się przyszłym filmem o Warcrafcie. Moim zdaniem będzie to, jesli nie kicz jakich mało, to przynajmniej słaby, film. Blizzard robi dobre gry(grałem w W3 - b. dobra gra), ale film to jednak coś zupełnie innego. Zresztą wybór autorów książek był raczej kiepski, tak i wybór scenarzysty moga zawalić, chyba że wezmą jednego z lepszych(Jackson, Spilberg itp. -nie interesuje sie reżyserami, więc nie wiem, czy są jeszcze jacyś sławni, dobrzy i kręcący fantasy/sf) i dadzą mu wolna rękę, nadając jedynie ogólny cel czy zarys fabuły. |
Gwynbleidd8.07.2006Post ID: 2551 |
Temat jak widzę należałoby podzielić na osobne wątki np; bajki, baśnie i filmy fantasy. Jeśli chodzi o adaptacje to jestem przeciwnikiem dalszych ekranizacji powieści fantasy. Co do Warcrafta, to wątpię by jakikolwiek liczący się reżyser lub aktor, zechciał pracować przy filmie na podstawie gry. |
Komendant Straży Misza3.08.2006Post ID: 3557 |
Mnie zawsze intrygowały wszelkie niedoróbki jak i niezgodności z oryginałem w filmie. Na temat niezgodności we Władcy można by pewnikiem napisać pracę doktorską, ale ciekawe są też różne wpadki typu: Frodo w adidasach :). Ale ostatnio będąc w jakimś sklepie gdzie na okrągło puszczali reklamówkę Władcy zacząłem się zastanawiać która ręczni są Upiory Pierścienia? Ponieważ reklamówka leciała w kółko i na okrągło dokładnie się przyjrzałem i wyszło mi, że są oburęczni! i to wszyscy :), tylko wpatrując się nie dostrzegałem momentu zmiany rąk. Dokładnie chodzi mi o scenę nad Grzmiącą rzeką, gdzie to Elrond z Gandalfem... ops... sorry, to książka :), gdzie Arvena rozwala ich masą wody. Upiory co rusz mają miecze w innej dłoni: raz w prawej, a raz w lewej... |
Strażnik słów Moandor23.11.2006Post ID: 6162 |
Van Helsing Film fantasy, w którym tytułowy bohater walczy z Drakulą. Pojawiają się się także inny znani z książek i filmów bohaterowie, jak Frankenstein czy Doktor Jeckyl i Mr. Hyde. Nie jest to może produkcja wymagająca od widza specjalnego wysiłku intelektualnego, jednak sympatycznie się ją ogląda. Film obfituje w efekty specjalne i szybką akcję. Bohaterowie są dużym plusem Van Helsinga. Wspomniany wyżej braciszek zakonny dobrze rozładowuje napięcie swoimi wypowiedziami i zachowaniem. Hrabia Dracula jest pełen wigoru, humoru, zupełnie inny niż w reszcie filmów o nim. A i Van Helsing prezentuje się całkiem przyzwoicie. |
Greenman23.11.2006Post ID: 6164 |
Nie wiem czy można zaliczyć do czystej fantasy, ale serial (dla mnie zupełny kult) Robin Hood z Michaelem Preadem i nie zapomnianą muzyką no i występuje tam Thorn władca lasu (to przecież Greenman w czystej postaci haha). |
Rubenos24.11.2006Post ID: 6174 |
Jeśli chcecie troszkę pooglądać filmy/seriale o tematyce fantasy, to zainteresujcie się anime ;) Ja obecnie oglądam serial utrzymany w stylu dark fantasy "Berserk" na podstawie mangi o takim samym tytule. Opowiada on historię Gutsa, człowieka którego życie z pewnością nie było usypane różami. Przygarnięty przez bezwzględnego najemnika od dzieciństwa miał styczność ze śmiercią i polem walki.Ale co tam będę mówić...obejrzyjcie chociaż pierwszy odcinek gdzie klimat jest znakomity. |
Mistrz Islington25.11.2006Post ID: 6196 |
Jeśli chodzi o Anime, to ciągle próbuje chociaż posmakować troszeczkę tego gatunku, ale niestety nie mogę się zmusić. Być może w przyszłości na tym stoliku powstanie odrębny temat o Anime. |
Samuel12.12.2006Post ID: 6595 |
To ja może powiem tylko tyle: |
Kanclerz Grenadier20.03.2007Post ID: 10091 |
Chyba warto rozruszać ten wątek :) Sądzę, że o wiele lepszym pomysłem, jest rzeczywiście wyprodukowanie scenariusza od zera, albo zabranie się za jakąś pozycję książkową, w końcu trochę tego wyszło. Hm... może sam napiszę? ;) |
Samuel21.03.2007Post ID: 10118 |
Gren... |
Lobo28.03.2007Post ID: 10226 |
Popieram SAM'a, Hogfather(Wiedźmikołaj) wymiata, doskonała adaptacja książki z czadowym klimatem, fajnie dobranymi aktorami(Pan Herbatka wymiata, tak samo Susan) i chyba jedyne czego brakuje to Rincewind... ekranizacja Koloru Magii plz? |
Bruixa21.11.2007Post ID: 21050 |
Dodam do listy: "Excalibur" - chyba najlepszy film o królu Arturze, jaki oglądałam "Gwiezdny pył" - książki nie znam, film sympatyczny, dobra obsada. Zwłaszcza de Niro w roli kapitana Shakespeare'a - pirata - transwestyty i Pffeiffer jako leciwa wiedźma. Dowcipne dialogi, piękne plenery, choć pewnie z komputera. |
Strażnik słów Moandor22.11.2007Post ID: 21064 |
Już od dnia premiery czekam na recenzję Gwiezdnego pyłu autorstwa większych niż ja fanów twórczości Gaimana. Przynajmniej dwie osoby deklarowały się pójść do kina. Mnie, mówiąc szczerze, scena na okręcie z księciem Septimusem i kapitanem Szekspirem rozbroiła. Pełen humoru jest też sam moment rozpoczęcia bitwy między piratami i ludźmi księcia, te ukłony. :) Ten wątek jest jednym z moich ulubionych. Sympatyczna jest też postać pierwszego oficera. W stosunku do książki jest trochę zmian fabuły, niekiedy nieco ważnych, ale ogólnie film prezentuje się całkiem przyzwoicie, przy dobrych efektach specjalnych. Czekam teraz na Beowulfa który wchodzi do kin pojutrze i Złoty kompas, w grudniu. |