Gorące DysputyKarczma Pazur Behemota - "Jaskinia, co jest w niej dla Ciebie najważniejsze?" |
---|
Mr. Rabbit12.06.2006Post ID: 1274 |
Witam No tak... żeby trochę inaczej... brak monotonności... odkąd pamiętam tutaj zawsze coś się działo... nowe tematy, nowe krainy, nowe pomysły... i choć czasem niezrealizowane albo tylko rozpoczęte, ale przbywając w Jaskini nie można było mówić o nudzie czy monotonności :). To właśnie to mnie przyciąga. Jaskinia jest jak Fantasy... ciągle pełna niespodzianek :). Zdravim |
Wiktor15.06.2006Post ID: 1490 |
A dla mnie najważniejszym jest, że Jaskinia jest. Pamiętam Twierdzę Smoka, do dziś mam maile z 2003 i 2004 związane z połączeniem Twierdzy i Jaskini. Nie było Twierdzy ale była Jaskinia. Nie było Jaskini, kaszana była. P.S. Tu by wypadało przesłac pozdrowienia dla Hexe, Zielevitza, Rabbita, Ururama, Ghosta, WordDragona których posty w tym temacie znalazłem. I jak pisze Hexe, czas nieobecnosci mocno wpłynął również i na mnie. Chyba wydoroślałem :) |
Mr. Rabbit15.06.2006Post ID: 1495 |
Witam Twierdza Smoka :D. To tak trafiłem do Jaskini :), dużo historii moi drodzy na prawdę dużo... możnaby Kronikę Jaskini Behemota napisać ;). Zdravim |
Włodarz Hellburn16.06.2006Post ID: 1513 |
Krótko i na temat: |
Nurgel23.06.2006Post ID: 2019 |
Na pierwszy rzut oka jakoś wcale mnie nie zaciekawiła, w sumie wszedłem na stronę tylko dla tego, że brat polecał. Nie podobało mi się, myślałem „kolejna strona fanów Heroes’ów, ehh”, na co brat ponownie poleca, tyle, że proponuje zarejestrować się na forum i zacząć się wypowiadać. Hmmm, co mi grozi? No ok., register na forum, parę postów i… no, już lepiej, lecz nadal brak przekonania. Po paru wypowiedziach nareszcie znalazłem to co mogłem głównie znaleźć… nowych znajomych. Ale to Forum nie było jedyne z tych na których udzielałem, lecz żadne z nich nie było tak zorganizowane, na przykład nie organizowało konwentów. To chyba tyle… nie wiem czy się podoba czy nie, ale jak mawiali starożytni indianie, o gustach się nie dyskutuje. |
Fabi28.06.2006Post ID: 2248 |
Przez 2 lata, które tutaj spędziłem nie wrócenie tutaj to byłaby moja największa głupota. Jaskinia ma swój niepowtarzalny klimat, do którego chcę wracać oraz do ludzi, których tutaj poznałem. *Powiedziawszy to zamówił szklankę herbaty gdyż jest jeszcze za młody na alkohole :) |
Ymir5.07.2006Post ID: 2467 |
Lisz usiadł w ciemnym kąciku i zaczął mówić: |
Heimdall Ragnarok14.07.2006Post ID: 2857 |
W kącie karczmy siedziała postać, której niemal nikt nie kojarzył. Widać było też, że osobnik siedzący czuje się obco w murach karczmy, jakby ją odwiedził po raz pierwszy... Może faktycznie był tu pierwszy raz? Przecież nie, odpowiedział sobie pacnięciem się w czoło. Z pewnym rozrzewnieniem przypomniał sobie kilka rzeczy ze swojego życia zanim trafił do tego miejsca spowrotem. - Patrz mój dobrotliwy Boże - Ujmij trochę łaski nieba! |
Kordiss20.07.2006Post ID: 3060 |
Półelf którego wcześniej nikt nie zauważył, choć siecdział na środku prawie krzykiem oznajmił z uśmiechem jedno słowo: Wszystko! |
Melodia5.08.2006Post ID: 3608 |
Chciałam zabłysnąć jakąś oryginalną odpowiedzią, ale widzę, że prawie wszyscy wracacie tu dla jednego: |
Targon3.09.2006Post ID: 4574 |
Dosiada się: |
Jaskier7.01.2008Post ID: 21872 |
Co jest najważniejsze... 1. Imperium, mogę tu spotkać wiele wspaniałych istot i oderwać się od tej szarej rzeczywistości... 2. Osada, ponieważ mogę tu ukazać swoją twórczość i zainteresowania, bez dyskryminacji na tym szarym świecie... 3. Ognisko,ach, ten klimat, cieszę się, że mogę tam przyjść i słuchać co inni maja do powiedzenia... Jednym słowem, to jest ucieczka od tej szarej rzeczywistości... ;) |
Haart31.01.2008Post ID: 22770 |
Super klimat, strona nawiązuje do fajnego tematu, nie na grach się kończy (czyt. można pogada o czymś innym :D ), fantastyka, fantastyka, fantastyka... No i oczywiście Wy ! :] A po za tym jeszcze moja rocznica rejestracji drugiego lutego xD |
Nuk2.03.2008Post ID: 24776 |
Ja tylko dodam pewien cytat z mojej rozmowy przy Ogniu z mah:
I to by było wszystko w tym temacie z mojej strony :) |
Dirhavana2.03.2008Post ID: 24779 |
Wyraże się krótko: kocham fantastyke. Znalazłam tu relaks i dobra zabawe. |
Robal2.03.2008Post ID: 24799 |
Tutaj czuję się jakoś bardziej "swojsko" niż w innych miejscach na internecie. Czuję się bardziej "kimś". To po 1. A po 2. to świetna atmosfera panująca w całym IJB. Po 3. to wspaniali ludzie. |
Hiro2.03.2009Post ID: 41645 |
Dziękuję za trunki, piwo było wyśmienite ;-) Ja, jako zagorzały fan Hirołsów, przez długi czas szukałem jakiejś strony właśnie o tej grze. Wówczas myślałem tylko o różnych opisach, recenzjach, dodatkach itp. do tej gry. Po ok. 2 miesiącach szukania trafiłem na Jaskinie. Jest to świetny portal. Są tu nie tylko powyższe atrakcje, ale także wiele innych. No i oczywiście WY, ludzie w Jaskini, niektórzy również podnosili mnie na duchu, szczególnie w kwestii mojej twórczości w Mistycznych... |
Artarion2.03.2009Post ID: 41648 |
Spotkałem się z paroma osobami z jaskini, zagrałem sobie z paroma osobami w kafejce internetowej, zdobyłem przyjaciela nawet ;]. Jakoś nawet dochodzę do wniosku, że się z wami utożsamiam:) Wiecie na JB można sobie pogadać o tym czym się interesuje, jest klimat są koledzy:). |
Strażnik słów Moandor2.03.2009Post ID: 41652 |
Trafiłem tu kiedyś, naprawdę już dawno temu, całkowicie przypadkowo w pewien jesienny deszczowy wieczór. Trafiłem do Osady. Ale wtedy to było naturalne, bo nigdzie indziej, kiedy forum nie istniało, trafić było nie można. Spodobał mi się wygląd Osady, świetna mapka WW. Jako, że jestem osobą ciekawą, lubię wszędzie zajrzeć, poczytać, pooglądać, zacząłem przechadzać się po krętych uliczkach grodu minstreli i od razu zapałałem miłością do Gorących Dysput i osadowego klimatu. A teraz jakby tego zabrakło, albo wydaje się, ze zabrakło. Żar się w Osadnikach wypalił. Duża część dyskretnie odeszła. Jest część, która od czasu do czasu zaglądnie, zacyta na ogniu. I niewielka cząstka, która przypomina mi czasy sprzed tych już ponad 6 lat, kiedy widziałem wszędzie wokół tak wiele literackiej, czytelniczej pasji. |
Ptakuba2.03.2009Post ID: 41657 |
I jak znam Jaskiniowych Weteranów, jesteś, Moandorze, święcie przekonany, że to wina tylko tego, że starzy odeszli, a gdyby wrócili to wszystko byłoby gitez, tak? Jaskinia nie jest otwarta. Żeby móc się w niej zadomowić, trzeba przejść wielomiesięczne testy, by przypodobać się starszym. A to odstrasza nie tylko dzieci neo, ale też normalnych ludzi, którzy chętnie porozmawialiby na wszystkie tematy. Takie jest moje zdanie. Tu wina leży w was, być może powinienem powiedzieć jako Osadnik "w nas", a nie w tym, że starzy odeszli czy nie ma o czym rozmawiać. |