Oberża pod Rozbrykanym OgremBaśniowe Gawędy - "Przyb(ó)dówka Gildii Magów" |
---|
Vokial12.06.2008Post ID: 29514 |
- Jestem magiem, jestem potężny, ale nie najpotężniejszy. Nie pokonam dość znanych osobistości z jaskini, bo są silniejsze ode mnie, ale inne może.- odpowiedział Vokial. |
Durin12.06.2008Post ID: 29515 |
- Jaką magią się dokładniej interesujesz? - zapytał krasnolud |
Vokial12.06.2008Post ID: 29516 |
- Wszystkimi jakie mogę, oprócz Magii Światła.- Odpowiedział Wampir na pytanie Durina. |
Durin12.06.2008Post ID: 29517 |
- A może wiesz czy w pobliżu znajdują sie jakieś krasnoludzie runy? - zapytał sie z ciekawością krasnolud. |
Vokial12.06.2008Post ID: 29520 |
- Niech pomyślę... Nie, nie znalazłem nic takiego. - Odpowiedział Vokial. - Ale poczekaj, sprawdzę w swoim płaszczu, jeśli znalazłem coś takiego musiałem włożyć go właśnie do niego. - Powiedziawszy te słowa Wampir przeszukał wszystkie kieszenie w płaszczu, po chwili szukania wyciągnął z jednej z kieszeń kawałek kamienia na którym były widoczne dziwne znaki. - Czy to to? - zapytał podając krasnoludowi kamień. |
Durin12.06.2008Post ID: 29522 |
- Tak, tego tu właśnie szukałem - odparł uradowany krasnolud. |
Leryn12.06.2008Post ID: 29523 |
-Ja widziałam niedaleko, taki kamienny krąg z runami krasnoludów - Powiedziała Leryn, leniwie kołysząc się na krześle. - Nie powiem, dużą mają moc. Ale nie mogłam się zbliżyć, bo to magia światła... |
Durin12.06.2008Post ID: 29524 |
-A więc krąg tam nadal stoi - powiedział wręcz uradowany krasnolud. |
Leryn12.06.2008Post ID: 29525 |
-A ma jakieś szczególne znaczenie? - Zdziwiła się Leryn. - No, ale nic na ten temat powiedzieć nie mogę. Ja stosuję czarną magię i magię śmierci, więc... A właśnie, co o tym sądzisz? - Uśmiechnęła się czarodziejka. |
Durin12.06.2008Post ID: 29526 |
-Ten krąg zwiera nieznaną magię naszych przodków - odpowiedział krasnolud. |
Leryn12.06.2008Post ID: 29528 |
-I co, jesteś jej badaczem? - Zaciekawiła się Leryn. - Ja specjalizuję się w czarnej magii i magii śmierci. Cóż, mogę ci najwyżej powiedzieć, że jest tam... - Wskazała punkt na mapie. - Ale ja się tam nie zbliżę. Drugi jest... Dziwne, ustawiali je chyba tak: północ - południe, wschód, zachód... Wszystkie te mają inne znaki. Lecz jeden jest taki sam. Znam trochę wasze runy, ale... - Leryn zmarszczyła brwi. - Można określić, że to ma coś wspólnego z czarną magią, a jednak jest to biała. Dziwne. |
Durin12.06.2008Post ID: 29529 |
- Ten krąg zawiera magię z której wywodzi sie magia ciemność jak i magia światła. A ja nie jestem badaczem tylko strażnikiem, który pilnuje by nikt nie złamał jej pieczęci i nie wydostała się ona na świat - odparł Durin. |
Leryn12.06.2008Post ID: 29530 |
-Ach, rozumiem... Więc to dlatego nie mogłam podejść! Rozumiem, że trzeba balansować tak 'pośrodku'? - Zaciekawiła się Leryn. - Cóż, ja nie mogę tego zobaczyć, bo już wybrałam swoją ścieżkę. Każdy kontakt z tymi runami... No, nieważne. Ciekawe, co na to Vokial. A właśnie, gdzie on jest? - Leryn rozejrzała się dookoła. - No nie, zniknął? |
Durin12.06.2008Post ID: 29532 |
- Natknąłem sie kiedyś na jeden z nich. - powiedział krasnolud. |
Leryn12.06.2008Post ID: 29533 |
Krzesło, na którym się kołysała Leryn, opadło z hukiem. |
Durin12.06.2008Post ID: 29534 |
- Powinienem go mieć w plecaku. A właściwie czemu ci zależy na tak zwyczajnym runie? Ja nie zauważyłem na nim nic nadzwyczajnego. - zapytał krasnolud |
Leryn12.06.2008Post ID: 29535 |
-Specjalizuję się w czarnej magii, nie? - Leryn uśmiechnęła się tylko. - Ostatnio natrafiłam na te runy, i jest to nowy typ magii. Pragnę go zbadać, ale jak dotąd natknęłam się tylko na jeden. A jest ich siedem. Jak dotąd, szukam ich od pięciu lat - i nie mogę znaleźć. Wiem, że jeden jest w Nevendaarze... A! To mi coś przypomniało. - Leryn sięgnęła do swojej torby. - Mam tu... O, tak. |
Vokial12.06.2008Post ID: 29541 |
Vokial z teleportował się koło nich.- Przeprasza że wyszedłem tak bez powiedzenia nawet "Dowidzenia". ale szybko musiałem się znaleźć gdzieś indziej, ale powróćmy do rozmowy, rozmawiacie o runach, tak? - Zapytał się ich Wampir. |
Leryn12.06.2008Post ID: 29542 |
-Ach! - Wrzasnęła Leryn, zrywając się z krzesła. - Ufff... Cóż, to tylko ty. Widzę, że wróciłeś. To świetnie. |
Durin12.06.2008Post ID: 29543 |
krasnolud sięgnął do plecaka pełnego rożnych runu.i wyjął troszkę mniejszy run. |