Oberża pod Rozbrykanym OgremBaśniowe Gawędy - "Arena Magów " |
---|
Sulia28.04.2011Post ID: 62126 |
Delikatny do tej pory wiatr przybrał na sile i uniósł w powietrze tumany kurzu. Obecni na Arenie wojownicy przymknęli oczy. Z piaskiem walczyć nie zamierzali. Niektórzy zauważyli również, że zamknięcie ust to najlepszy sposób na drażniący, suchy pył. - Gdzie wasz sędzia? - ciszę przerwał dźwięczny głos. Grupka zgromadzona na środku areny odwróciła się gwałtownie. Dało się słyszeć tylko jedno długie westchnienie. - Słucham? - Sulia zachęciła magów do reakcji. Jednak w odpowiedzi otrzymała tylko bezradne wzruszenia ramionami, zakłopotane uśmiechy oraz szuranie stopami po piasku. - Doszły mnie słuchy, iż jedyną panującą tu magią jest magia chaosu. Goście skarżą się na hałas oraz przypadkowe wybuchy, części ciała oraz czary latające w pobliżu Oberży. Do czasu znalezienia sędziego oraz ustaleniu nowych reguł obowiązujących podczas walk, Arenę zamykam. Fergard poinformuje was niedługo o szczegółach. - elfka posłała panom jeden ze swoich uśmiechów, skinęła głową i ruszyła w stronę Oberży. |
As Gier Irhak7.11.2012Post ID: 71945 |
- Halooo! - Irhak zawitał na Arenę Magów po długim dość okresie nieczynności tejże lokacji. - Jest tu kto?
Zovvut spojrzał na kartę i oddał pospiesznie opiekunowi. Teraz pozostało czekać na przeciwnika i może jakiegoś sędziego. |
Hayven8.11.2012Post ID: 71948 |
Hayven od razu zauważył ruch na Arenie Magów. Złapał Irhaka za ramię tuż po tym, jak dał odźwiernemu formularz zgłoszeniowy. |
As Gier Irhak8.11.2012Post ID: 71950 |
- Skoro jest zamknięta to czemu nie widać tego? - z rozbrajającym uśmiechem i ręką na rękojeści swojego Kageyoshi, spytał się zadziornie Irhak. |
Hayven8.11.2012Post ID: 71951 |
Hayven westchnął.
|
Magmol30.11.2012Post ID: 72216 |
Przed Irhakiem pojawił się duch. Wręczył zovvutowi formularz:
|
Hayven1.12.2012Post ID: 72222 |
Hayven popatrzył z ukosa na Magmola. |
Magmol2.12.2012Post ID: 72231 |
- A nie chciałeś wcześniej walczyć? To nie Irhak miał być sędzią? - Zapytał Magmol Hayvena. |
Hayven2.12.2012Post ID: 72234 |
Hayven znów spojrzał z ukosa na Magmola. |
Magmol2.12.2012Post ID: 72238 |
- Wszystko jedno z kim będę walczył i kto będzie sędziował. Moglibyśmy na zmianę walczyć i sędziować jakby przyszedł Irhak. - Tak powiedział Magmol. |
As Gier Irhak8.12.2012Post ID: 72323 |
- Prosze bardzo. Zalazłeś mi już za skórę, więc uważaj... duszku. |
Magmol8.12.2012Post ID: 72325 |
- Teraz zaczekajmy aż Hayven ogłosi walkę i zobaczymy kto lepiej walczy czarami zovvut. Jestem duchem ale to nie znaczy że nie mogę ci przywalić z pięści! Duchów też powinno się bać! |
Hayven9.12.2012Post ID: 72336 |
-Jak dla mnie, możecie sobie walczyć. Zasady są takie: wybieracie jedną akcję. Wy albo ja rzucacie w odpowiednim momencie kośćmi (ja jako sędzia określam szansę na powodzenie akcji). Piszę, czy się udało, czy nie. Potem jest kolejka tego drugiego, jak nie, to będę informował. Działa to na zasadzie takiej jak sesja RPG. MG jestem ja, a MG ma zawsze rację. Jak się nie będzie podobało, to możecie mnie zbojkotować - odpowiedział Hayven. - Zgadzacie się? |
Magmol9.12.2012Post ID: 72346 |
- Dobra to ja vs Irhak. Możesz rzucać kościami a ja zrobię pierwszy atak a jak przyjdzie Irhak to on! |
Hayven9.12.2012Post ID: 72347 |
- Spokojnie, duszku, on też musi wyrazić zgodę. |
As Gier Irhak10.12.2012Post ID: 72353 |
- Nie ma sprawy - uśmiechnął się Irhak i... rzucił zaklęcie Pijącego Duszę, starając się pozbawić przeciwnika energii witalnej ;) |
Hayven10.12.2012Post ID: 72355 |
Irhak uszkodził Magmola, wykorzystując element zaskoczenia, Magmol został lekko oszołomiony, Irhak wykonuje kolejny ruch; nie może jednak ponownie użyć tego samego zaklęcia, gdyż Magmol jest już na to przygotowany. Zovvut też jednak nie czuje się najlepiej, gdyż dusza Magmola nie nadaje się do picia. |
As Gier Irhak10.12.2012Post ID: 72358 |
Normalnie Irhak starałby się rzucić jakąś tarczę i dodać do tego zaklęcie z magii zniszczenia, ale w tym przypadku wyciąga swój miecz i przecina nim strukturę Magmola, aby w to miejsce wcisnąć Lodowy Promień. |
Hayven10.12.2012Post ID: 72359 |
Irhak z powodzeniem przeciął strukturę ducha, jednak za bardzo się zamachnął i stracił równowagę. Nastąpiła kolej Magmola, który zebrał się w sobie nieco po rozcięciu i wessaniu. |
Magmol10.12.2012Post ID: 72360 |
Magmol powrócił do swojego pierwotnego kształtu i wykorzystując upadek Irhaka, rzuca czar wysysający energię życiową by pozbawić zovvuta siły a samemu się wzmocnić. |