Gorące DysputyOlimpia - sport i sprawność fizyczna - "Ulubiony sport" |
---|
Yeti31.01.2010Post ID: 52744 |
Ja trenuję Taekwondo. Karate jest też spoko, tylko nie rozumiem tych tradycyjnych zawodów. Dlaczego na mistrzostwach w karate zamiast zacisnąć pięści i walczyć zawodnicy tylko do siebie krzyczeli (jak kopnął z obrotowego to sędzia dał ostrzeżenie)? Nie trzymali również postawy obronnej, a ręce mieli otwarte. Tego nie czaje, ale reszta spoko :p |
Yeti31.01.2010Post ID: 52746 |
Sport to z reguły wysiłek fizyczny, a gra w pokera czy bilard nie polepszy twojej sprawności. Na dodatek w pokerze trzeba liczyć na szczęście, a nie na intelekt :p |
Volkolak31.01.2010Post ID: 52747 |
Sport jest to forma aktywności fizycznej i UMYSŁOWEJ, a nie tylko fizycznej. W sporcie nie tylko chodzi o sprawność fizyczną, ale też o rywalizację i dobrą zabawę. Głupi sportowiec to żaden sportowiec, nawet jeśli wygląda jak "szafa", a fan, np. piłki nożnej, powinien mieć o niej również jakąś wiedzę jeśli chce się nazywać jej fanem. |
Selina31.01.2010Post ID: 52749 |
A u mnie to będzie kajakarstwo :P Nie uprawiam tego sportu zawodowo, ale lubię, czy to po rzece, czy nawet po jeziorze trochę popływać... Jak z rodziną gdzieś jedziemy, to zawsze nad wodę, ażeby trochę poćwiczyć :) Poza tym ping-pong tenis i badminton. Gram, a to z kolegami, a to czasem na jakiś zawodach szkolnych. Osobiście to wolę badminton, gdzie zamiast ciężkiej piłki mamy delikatną lotkę. Poza tym, w każdym z tych sportów różnią się rakietki, chociaż niektórzy grają rakietą tenisową w badmintona i odwrotnie. Uczyłam się trochę jeszcze łucznictwa, jazdy konnej i taek-won-do. Ale żadna z tych dziedzin nie przypadła mi do gustu. No i czasem jeszcze biegi przełajowe... Ale to już inna historia Ayzab |
Taro31.01.2010Post ID: 52751 |
Yeti - odpowiem w temacie o sz. walki. |
Hiro31.01.2010Post ID: 52754 |
Piłka ręczna! :) To nie ma nic wspólnego z mistrzostwami Europy, które polska reprezentacja i tak zepsuła, jakoś mam sentyment do tego sportu. W szkole jestem jednym z najlepszym strzelców - nieskromnie przyznam, że kiedy już przebije się przez formację obrony jestem wprost niepokonany :) |
Dragonthan31.01.2010Post ID: 52759 |
Ja tam lubię Biathlon, ale oglądać, uprawiać nie :) Ma to w sobie coś. Zwłaszcza jak co okrążenie, przy strzelaniu zmienia się sytuacja o 180 stopni. |
Broghild31.01.2010Post ID: 52760 |
Uwielbiam sporty zimowe. Szczególnie narciarstwo, jeżdżę na nartach już od 8 lat,a od czasu do czasu wybieram się także na tzw. biegówki. Natomiast w lecie grywam głównie w piłkę nożną. |
Mathias24.06.2010Post ID: 56179 |
Ja najbardziej lubię piłkę nożną, choć nie jestem jakimś mistrzem. Drugim sportem, który kocham (na równi z "gałą") typuję szeroko rozumiane pływanie. Ach, jak mnie ciągnie do tej wody... :) |
Sajmonikpl27.06.2014Post ID: 76935 |
Moje ulubione sporty to piłka nożna , cricket i koszykówka. |
Erenol13.07.2014Post ID: 77002 |
Piłka nożna i badminton. |
Grodmar1.12.2014Post ID: 78345 |
Moje ulubione sporty to szachy, capoeira, bieganie i pływanie :) |
Laxx1.12.2014Post ID: 78352 |
Mój ulubiony sport to talerzowanie i lodówkowanie ;] A tak na serio: bardzo lubię jazdę na rowerze i pływanie. |
Agon1.12.2014Post ID: 78353 |
Bzdura do kwadratu. Nawet grając bez kantowania trzeba używać intelektu, by wiedzieć kiedy opłaca się grać, a kiedy nie. Widać, że nigdy nie grałeś w pokera. |
Bychu1.12.2014Post ID: 78358 |
Temat zamyka, ponieważ jest on dublem do tego tematu. Kolejne posty proszę kierować tam, dziękuję. |