Oberża pod Rozbrykanym OgremZatęchłe Archiwum - "Obóz najemników" |
---|
Eru4.03.2007Post ID: 8559 |
Mi też czasmi dziwne rzeczy dzieją się z kompem - Critikal errory, przerwy techniczne itp (czy to wm czegos nie przypomina?) a co do braku postów: w balladach DK i MrRabbita wszyscy nie majapomysłów albo czasu :wink: |
Mistrzyni Zagadek Nami4.03.2007Post ID: 8560 |
Punkty za moją Balladę już przyznałam. Poprawiłam statystyki w kartach postaci. Gdzie i ile, kto dostał jest napisane w ostatnim poście mojej Ballady. Dopisałam dalsze fargmenty do dwóch Ballad :) Do trzeciej nie mam na razie czasu. Może wieczorem/w nocy jak już wszystko zrobię co mam do uczynienia coś wymyślę do tej Ballady. |
Eru4.03.2007Post ID: 8561 |
dziekuje szanonej pani za siłe :) tego właśnie mi było potrzeba :) |
Mistrzyni Zagadek Nami4.03.2007Post ID: 8562 |
Mam nadzieję, że reszcie też będą pasować przyznane punkty :P jak nie to pech reklamacji nie uwzględniam ]:-> ale starałam się wybrać umiejętności, których mieliście najniższy poziom a w czasie Ballady mogliście je podwyższyć ;) Eru: Cieszę się, że Ci pasuje |
Denadareth4.03.2007Post ID: 8563 |
Cóż wolałbym siłę woli ale Zręczność też się przyda :) Dziękuję Nami :D Pozdrawiam |
Mistrzyni Zagadek Nami4.03.2007Post ID: 8564 |
Jak już mówiłam reklamacji nie przyjmuję :P A zwiększałam niskie cechy... siłę woli i tak masz już wysoką :P wystarczy Ci na razie... :P |
DruidKot4.03.2007Post ID: 8565 |
Nawołuję, żeby wybranie cech charakteru było obowiązkowe. Można je znaleźć na dole, w Zasadach fRPG. Tak... Klimatycznie by było :) PS. Posprzątałem trochę zasady, żeby były czytelniejsze. PPS. Potrzeba chętnego do opisania efektu działania kilku czarów Powietrza! Można je znaleźć w Bibliotece Magii. PPPS. Czy nie fajnie by było, gdyby każda umiejętność miała swój opis? :P Ewentualnie mogę trochę tego zrobić, ale czekam na opinię :). |
DruidKot4.03.2007Post ID: 8566 |
Daragonthan: Masz 6 punktów cech za dużo Ech. Każdy ma chyba coś źle w swojej postaci. Poprawcie to, bo jak nie, to... :> To zobaczycie ;P Pozdrawiam, PS. Piszcie w mojej balladzie ;> |
Dragonthan4.03.2007Post ID: 8567 |
Już poprawiłem błędy i mam nadzieję, że wszystko jest już dobrze... |
Mistrzyni Zagadek Nami4.03.2007Post ID: 8568 |
[quote:e787ece7a4="Druidkot"]Strzały ze złotym grotem byłyby badziewne, ale jak sobie chcesz ;P[/quote:e787ece7a4] Tak tu się akurat z Kotem zgodzę, że to badziew :) [quote:e787ece7a4="DK"]Ech. Każdy ma chyba coś źle w swojej postaci. Poprawcie to, bo jak nie, to... :> To zobaczycie ;P[/quote:e787ece7a4] To napisz PW, albo zmieniaj w postaciach... no albo pisz uwagi w Obozie :P I kto się do nich nie zastosuje to... hmm jeszcze pomyśle co mu zrobić :D Ale lepiej i tak zastosować się do uwag Kota i Eru dotyczących Kart Postaci ]:-> [quote:e787ece7a4="DK"]PS. Piszcie w mojej balladzie ;>[/quote:e787ece7a4] Później - wieczorem :D jak skończe lekcje :P może uda mi się coś wymyśleć ;) [quote:e787ece7a4="DK"]PPPS. Czy nie fajnie by było, gdyby każda umiejętność miała swój opis? :P Ewentualnie mogę trochę tego zrobić, ale czekam na opinię :).[/quote:e787ece7a4] Hmm podoba mi się ten pomysł. Jakby co to mogę Ci w nim pomóc :) Ale w sumie proponowałabym założenie nowego topicu, jak już będziemy opisywać te umiejętności. A co do charakterów. Wybór jako obowiązkowy też mi się podoba, ponieważ wtedy trzeba się stosować do jakiś zasad zachowania. A nie robić to co się żywnie podoba... ]:-> Jakby co mogę jeszcze zrobić rozpiskę dziewięciu rodzajów charakterów charakterystycznych dla RPG :) P.S Kocie a czemu nie napisałeś ile maksymalnie może być punktów na umiejętności :>? |
Ghost4.03.2007Post ID: 8569 |
Ja mogę się zająć opisami... |
DruidKot4.03.2007Post ID: 8570 |
To ja po kolei napiszę co kto ma źle z umiejętnościami ;P Eru: - Dwie umiejętności za dużo w Zręczności Mr. Rabit: - 1 w Sile Ghost: - 1 w Sile DruidKot: - Wszystko OK :P Denedareth: - 1 Siły Iscandel: - Dam dam! Wszystko dobrze! :) Nami :> [to siem powyżywam :->] - 1 Siły Lobo: - JEDEN PUNKT ZA MAŁO W CECHACH! Devil: - 1 Siły Islington: - 1 Zr Nagash: - 1 Sił Dragonthan: - 2 Sił Oczywiście, jeśli nie jest napisane, że za mało, to znaczy, że za dużo :P Gratuluję Iscowi :) Mam nadzieję, że nic nie przeoczyłem... I tego, no... miłego poprawiania ;PPP Pozdrawiam, |
DevilOkO4.03.2007Post ID: 8571 |
[quote:551b0d0c7f]Ilość umiejętności, jakie gracz może przypisać każdej cesze jest określona następująco: Obowiązkowe jest posiadanie takiej ilości umiejętności na jakie wskazuje poziom cechy. [/quote:551b0d0c7f] Ja swoją postać tworzyłem według tych zasad i jeśli jeszcze pamiętam jak się dzieli to błedu nie popełniłem. Ale jeśli jest gdzieś inny wzór to mi go podajcie, bo nie mogę go znaleźć. |
Mistrzyni Zagadek Nami4.03.2007Post ID: 8572 |
[quote:5fc439cf6c="Ghost"] Co z tego, że zaczełam? Przecież to ma być praca zbiorowa, wszystkich, którzy chcą i mają pomysł. Jak ktoś znaczy to nie znaczy, że nikt inny nie może nic więcej już dopowiedzieć. [size=18:5fc439cf6c]Wprowadzam obowiązkowy wybór charakteru![/size:5fc439cf6c] Za chwilę dopiszę opisy poszczególnych charakterów. Każy ma wybrać jeden charakter i on będzie normował postępowanie postaci w czasie gry (nie ma,że mi się żaden charakter nie podoba. Masz wybrać - takie są zasady, w każdym RPG'u i jakoś gracze nie miałczą...). Osoby, które biorą udział w Balladach mają 4 dni na uzupełnienie kart o charakter od momentu pojawienia się postu z rozpiską rodzajów. |
DruidKot4.03.2007Post ID: 8573 |
Łączny poziom wszystkich umiejętności dla danej cechy nie może przekraczać połowy wartości tej cechy zaokrąglanej w górę, np. Ingham ma 2 Kondycji. Musi więc mieć jedną umiejętność, dajmy na to "szybki bieg", którego maksymalna wartość może być 1 ( 2 [cecha]: 2 = 1 ). * * * Ilość wszystkich punktów specjalizacji w umiejętnościach danej cechy nie może przekraczać połowy wartości tej cechy zaokrąglanej w górę, np. Ingham ma 2 Kondycji. Musi więc mieć jedną umiejętność, dajmy na to "szybki bieg", którego maksymalna wartość może być 1 ( 2 [cecha]: 2 = 1 ). Mam nadzieję, że to jest jasne. Pozdrawiam, |
Denadareth4.03.2007Post ID: 8574 |
Nami drobna poprawka - nie w każdym RPGu wybiera się charakter a i owszem w tych w których się wybiera nieraz gracze mają coś przeciw... sam nie znoszęcharakterów ale jak mus to mus. DK: postać poprawiłem - czy jest dobrze ? Pozdrawiam |
DruidKot4.03.2007Post ID: 8575 |
Prawie - sądzę, że błąd zrobiłeś przez przypadek... W Charyźmie masz jeden punkt specjalizacji za dużo. Pozdrawiam, |
Mistrzyni Zagadek Nami4.03.2007Post ID: 8576 |
Eeee... Khem... A ja bym chciała się dowiedzieć, niby w jakim momencie dwie drużyny wpadły na siebie i się połączyły... bo czytam posty Isliego oraz dalsze i już sama nie wiem :/ |
Eru4.03.2007Post ID: 8577 |
dopiero dzisiaj wróciłem z weekendu.(i nie wiem czy zdąże napisać wszystko z charaktrze itp.) co do błędów w umi(moich): według tego co napisał Irvin mam wszystko dobże, i według zasady taj mówiłem o wszystkich błędach innych czyli jeżeli mam np 5 Zręcznośći to to mogę mieć trzy dowolne umiejętności z zakresu Zręczności (5/2 = 2,5; w zaokręgleniu 3), każda z tych trzech umiejętności może mieć dowolny pozim, ale nie możę przekraczać połowy wartości cechy, której ta umiejętność dotyczy (w zaokrągleniu w górę)(5/2 = 2,5 w zaokrągleniu 3). Czyli każdą z tych terzech umiejętności mogę mieć na poziomie trzecim(mistrzowskim). I tak mogę czynić w każdej innej cesze (pod warunkiem że liczba poziomów umiejętności nie przekroczy 25) to co napisał DK (o błędach) nie trzyma się kupy. Pod niektórtymi względami i w odpowiedniej interpretacji niektórych przepisów wszystko się zgadaza, ale po przeczytaniu dalej od razu widać że interpretacja DK jest niewłaściwa. pytanie do Nami: wiem że każy musi posiadać jeden z sześciu charakterów: od praworządnego dobrego do chaotycznego neutralnego. Ale czy każdy musi posiadać to co było w poprzednim poście (postawa życiowa, środki doążenia do celu etc.)?? |
Denadareth4.03.2007Post ID: 8578 |
Drużyny połączyły się po spotkaniu z człowiekiem w czerwonej szacie i z zającem... chyba w poście Alavandera. Chwilowo jednak jestem zmuszony odwlec spotkanie przynajmniej do miasta Tranutis dlatego Nami, Islington i Iscandel zostali teleportowania w Góry Pazura. Przypominam zadania: Pozdrawiam |