Oberża pod Rozbrykanym OgremZatęchłe Archiwum - "Obóz najemników" |
---|
Dragonthan4.03.2007Post ID: 8868 |
Co do tego posta Nagasha, co go usunąłem, to w gruncie rzeczy wcale nie był zły... Faktycznie, według mojego obrazu Kalwadoru, magia nekromancji jest tam zabroniona. A poza tym mogłem go gdzieś tam do aresztu wtrącić i wcale nie byłby tak jak to mówicie tym głównym bohaterem za jakiego sie uważa... Jako nekromanata w mojej balladzie bedzie miał własną misje do wykonania, jak zresztą każdy z was... dla każdego planuje coś oryginalnego... Właściwie to chciałem juz początku jakąś małą akcje zrobić, ale chyba najpierw poczekam, aż wszyscy sie "zadomowią". Za dużo sprzeciwów było, dlatego usunołem post Nagasha. Nie chciałem sie narażać Nami, ani tracić uczestnika ballady. Sami rozumiecie --> sytuacja patowa. |
DruidKot4.03.2007Post ID: 8869 |
Ych, trochę mnie nie było i już kłótnia. Mimo wszystko to pocieszające, że nie z mojej winy. Mam nadzieję, że problem już się skończył. A tak na przyszłość: nie można takich rzeczy załatwiać na PW? * * * Poza tym zawiadamiam, że wróciłem :). Pozdrawiam, PS. Aha, Nami prosiła, żeby podczas dialogu podpisywać kto co mówi. Ja jestem przeciwny, przynajmniej w części przypadków. Dla mnie to niezręczne mówić w czyimś imieniu. |
Irvin4.03.2007Post ID: 8870 |
DK, bez kłótni byłoby nudno ;) Ale dobrze że ta została rozwiązana tutaj, ku przestrodze! Należy więc informować o dłuższych nieobecnościach, tak jak to zrobiłeś Ty i Den :) |
Eru4.03.2007Post ID: 8871 |
zgłaszam sie do Ballady Sharwyn Miguel de Sousa - szlachcic z Algarve (Portugalia), po odkryciu przez władze że jest elfem, odebrano mu majątek i zmuszono do wyjazdu(to że go nie zabito spowodowane jest jego "pewnymi" umiejętnościami). Uczył w kilku akademiach magicznych, w tej chwili zdąża do do Angli, aby dołaczyć do słynnych oddziałów angielskich łuczników. Moja postać posiada tem same umiejętności co normalnie, a oprócz tego pewna umiejętność zachowania się w wyzszych sferach |
DruidKot4.03.2007Post ID: 8872 |
O, nie, Irv, tym razem o niczym nie powiadamiałem. Bo to nieobecność z powodu problemów teknicznych była, czy jak kto woli z posiadania siostry, która lubi czasem coś zepsuć :). A tak BTW, co ja mam w mojej balladzie napisać? :O Gołst, proszę, daj jakiś opis swojej wędrówki po lochach, może być nawet krótki, byle miał możliwość kontynuacji :). Pozdrawiam, |
Eru4.03.2007Post ID: 8873 |
DK - a co miał oznaczec ten post Sharwyn? |
DruidKot4.03.2007Post ID: 8874 |
Przypuszczać można, że to strona z jej dziennika. Może zobaczyłeś ją w wizji? Może Sharwyn zostawiła ją? Może wiatr ją przyciągnął do Was? A może po prostu sobie jest? Do Ciebie należy odpowiednia interpretacja i klimatyczna kontynuacja. Pozdrawiam, |
DevilOkO4.03.2007Post ID: 8875 |
Mam taka drobną sugestię :roll: Może wprowadzić pewne ograniczenie co do ilości ballad w których można brać udział w jednym czasie. W prawie wszystkich balladach biorą udział te same osoby i powoduje to spore rozdrobnienie i ballady przechodzą w letarg. I co najmniej przez najbliższe 2 tygodnie jestem prawie, że całkowicie niedostępny. |
Mistrzyni Zagadek Nami4.03.2007Post ID: 8876 |
Devil zauważ, że jest ograniczona ilość osób w grupie. Ballada Shar będzie ostatnią jaką zostanie otworzona w ciągu najbliższych 3 miesięcy, lub czasu skończenia przynajmniej dwóch starszych Ballad. Więc nowych nie będzie jakiś czas... |
Eru4.03.2007Post ID: 8877 |
raczej odpada.... to że ballday stoją nie zalezy od ilości ballad w których sie bierze udział... w tej chwili nalezałoby po prostu ograniczyc ilość balad w ogóle (czyli nie dodawac żadnej ballady do czasu zakończenia bllady DK) * |
Mistrz Islington4.03.2007Post ID: 8878 |
Zgłaszam się do ballady Sharwyn Niczym nie wyróżniający sie Vizcaj Alava z kraju Basków (wioska pod Bilbao) Wedruję po Europie ukrywając swe magiczne zdolności. |
Mistrzyni Zagadek Nami4.03.2007Post ID: 8879 |
Moja obecność na forum do 1 lutego będzie zredukowana do minimum, wszystkie sprawy kierować do Irvina ;P |
Irvin4.03.2007Post ID: 8880 |
Ekhem, ten tego, znowu zostałem wrobiony ;) No ale niech będzie, przeca i tak w sprawach ważnych będę się kontaktował z Nami ;P Aha i nie kłócić się bo będę gryzł :P ostatnio wredny się zrobiłem więc uważać mi tutaj ];-> |
Mistrzyni Zagadek Nami4.03.2007Post ID: 8881 |
Nagash według tego co masz w karcie nie znasz się na magii percepcji więc nie wykorzystuj telepatii w balladzie... Btw ja nie szłam śladami Szepta tylko Eru ponieważ wyczuwałam jego magię, więc nie mogłam zgubić jego tropu... czytaj dokładnie... EDIT: chciałabym się jeszcze dowiedzieć jak dotarliśmy nagle do kanałów ;P |
Eru4.03.2007Post ID: 8882 |
Nami, ja już npaiesełem posta po poście Nagasha, a ty go wywalasz :( Nami ma rację, ale tylko w pewnej części - zaklęcie "dominacja umysłowa" (którego miałem zamiar użyć) pozwala na przesyłanie jakiejś informacji, ale miałem zamiar zrobić to tylko raz. Więc Nagash, nie rób z siebie bohatera, który zawsze wie lepiej i jest przeciwny kolegom z drużyny. EDIT: usunąłem tego posta... |
Dragonthan4.03.2007Post ID: 8883 |
Jedna uwaga: Nie wprowadzajcie żadnych potworów. Jak już to dajcie tam coś z bestiariusza do mojej ballady. Najlepiej piratów, albo najemników pirackich, którzy przyszli szpiegować do miasta... I oni nie mają magów... |
Mistrzyni Zagadek Nami4.03.2007Post ID: 8884 |
Ja nie usuwam żadnych postów w Balladach, nie mieszam sie w to - to jest polityka tylko i wyłącznie Trubadura prowadzącego... |
Destero4.03.2007Post ID: 8885 |
[quote:e99c10cf74="Dragonthan"]Jedna uwaga: Nie wprowadzajcie żadnych potworów. Jak już to dajcie tam coś z bestiariusza do mojej ballady. Najlepiej piratów, albo najemników pirackich, którzy przyszli szpiegować do miasta... I oni nie mają magów...[/quote:e99c10cf74] Nie musisz się martwić. Wszystko zorganizuję tak, że nie będzie żadnego maga. A szczurołaka i tak już nie ma... prawda? Rzekłem Destero |
Dragonthan4.03.2007Post ID: 8886 |
Mieliście prawo nie wiedzieć, bo zapomniałem tego powiedzieć na samym początku... Ta Ballada nie ma w sobie żadnych potworów (nie wliczając w to tych przeklętych piratów, ale to co innego). Piraci nie mają magów (a jak już chcecie napisać o jakimś magu to niech będzie, ale niech sie zna na jakiś bardzo prostych czarach tylko). |
Mistrzyni Zagadek Nami4.03.2007Post ID: 8887 |
Kocie przecież jestem elfem :p Co mam po 100m dostawać zadyszki :>? Według mnie każdy wojownik, jest na tyle wyćwiczony, że przebiegnie tą 100 w pełnej zbroi i nie dostanie zadyszki ;) |