Oberża pod Rozbrykanym OgremBaśniowe Gawędy - "THE RPG Story I i II - dodatek" |
---|
Włodarz Hellburn17.05.2005Post ID: 14720 |
a ja bym prosił kolegów o wybrnięcie z tej jakże niezręcznej sytuacji (miałem gotowy post kiedy dragonis napisał że już jesteśmy na chodzie) |
Bubeusz18.05.2005Post ID: 14721 |
O, super :) To się powie Dragonisowi, żeby na razie usunął swój post, Ty wkleisz swojego (zakańczając go na tym, że wychodzimy z karczmy) i wtedy Dragonis wyśle swój post. I będzie alles in Ordnung :) Gorzej by było, jakby Dragonis nawiązał w jakiś sposób do naszej narady, ale tak się nie stało, więc nie widzę problemu. |
Włodarz Hellburn18.05.2005Post ID: 14722 |
2 posty Bub ;) nie 1 :P |
Dragonis18.05.2005Post ID: 14723 |
To może tak: Wy tylko spacerowaliście, a jak dostanę od was odpowiedź to pójdziecie spać i następnego dnia będzie OK. |
Dragonthan18.05.2005Post ID: 14724 |
Kurde mol, przestańce pisać takich pierdółek tutaj Takie sprawy załatwiajcie na gg lub przez PM, a nie tu Tu się pisze o ogólnej sytuacji w legendzie, a nie konkretnej sprawy między drużyną Jeszcze chwila i oskarżą nas o śmiecenie niepotrzebne forum i nabijanie postów |
Ashanti23.05.2005Post ID: 14725 |
To ja bym chciała przeproscić wszystkich że tak rzadko piszę w RPG 2 ale jest to spowodowane tym że czasu nie mam... czasem coś skrobnę ale to trochę za mało. Postaram się w tym przyszlym tygodniu bywać więcej bo jush oceny wystawią i nie będzie nauki dużo ....... tak więc ogłaszam swój powrót fkrótce. |
Bubeusz27.05.2005Post ID: 14726 |
Chciałbym się niewinnie zapytać, co się dzieje:) Drag powysyłał PMy do wszystkich, a na forum nic nie napisał? Gdzie ta zmiana w regulaminie? Gdzie w ogóle uaktualniony regulamin? Nie no, muszę się wziąść za "prowadzenie", bo coraz gorzej z nami :) Poza tym nie podoba mi się to, co się dzieje ostatnio w Legendzie. Zbyt proste- spojrzcie na posty Destera. Ja nie rozumiem, jak można tak po prostu w jednym poście streścić całą walkę, rozwalić fortecę i przylecieć z powrotem :) Potem następuje rozmowa Dragonisa z nami: "Czesć, mogę isć z wami? Możesz. Ok, spoko." Uważam ten sposób dołączania do drużyny za mało efektowny :P Nie dało się wymyślić jakiegoś ciekawego zdarzenia, które zbliżyłoby bohaterów czy coś? Dalej: oczywiscie zapomnieliście, że Dragonis leciał raczej z całą swoją armią, a po dołączeniu został sam i na piechotę :) Luudzie, troszeczkę chociaż się przyłóżcie :) A o opisach to chyba zapomnieliście. Nie da się w kilku zdaniach opisać miejsca w którym się znajdujemy, fortecę Sinszczura :D, ten amulet? Nie wiem teraz, czy zmieniać coś, czy tak zostawić, niech inni zadecydują. W każdym razie ciągnąć tego dalej nie powinniśmy. Na razie tyle, bo jeszcze trochę, a ten post będzie dłuższy niż posty w Legendzie ;) PS. Żeby nie było nieporozumień: Proszę tego za poważnie nie traktować, nie obrażać się, nie mam tu żalu do konkretnych osób, tylko apeluję o sprężenie się i wzięcie do jakiej takiej roboty. Ja wiem, ze lato idzie i się nic nie chce, ale jak się nie chce, to nie trzeba na siłę :) A Ty, Fristron, raz na jakiś czas możesz się od Tibii oderwać an dłużej i poświęcić trochę więcej czasu na Legendę, jak to kiedyś robiłeś :) PS2. Ashanti, nie gniewamy się, pisz na ile możesz i nie przejmuj się tym, co mówi Nagash ;) PS3. (kurczę, jak już piszę, to wszystko :) ) Podpisy pousuwam w najbliższym czasie, Dragonthan. Może by w to też zaangażować Sulię? ;) W końcu 6 stron usuwania to ciut dużo :) No i trzeba też jakoś usunać podpisy tych osób, których nie ma wśród nas (mówię tu o Destero). [EDIT] |
Włodarz Hellburn27.05.2005Post ID: 14727 |
@Dragonthan @Bubeusz |
Dragonthan27.05.2005Post ID: 14728 |
O masz!! Wiedziałem że o czymś zapomniałem :D
Sulia mnie zabije jak jej jeszcze raz wspomnę o usuwaniu postów. Po negocjacjach, usunie tylko podpisy Destera i Klaanga, bo ich często tu nie widać. Reszta musi się zrobić sama!
Ok, wodzu :D PUNKT NR 8 DO REGULAMINU: |
Bubeusz28.05.2005Post ID: 14729 |
I o to chodziło :) Po dłuższych obradach z Fristronem doszedłem do wniosku, że i ja wprowadzę nowy punkt do regulaminu. Punkt 9 do regulaminu: - opisując dane zdarzenie w poście, dbamy o to, by nie przekroczyć limitu czasu 2 dni (chyba że trwa nadzwyczaj nudna wędrówka przez pustynię :) ). Być może inni w międzyczasie też chcieliby wtrącić swoje 3 grosze. Poza tym mieszcząc ciekawe zdarzenia obejmujące parę dni w jednym poście, znacząco pogarszamy ich jakość. Ktoś zrozumiał, o co mnie chodzi? :P Proszę o przerobienie tego puktu na bardziej zrozumiały język :) [EDIT] Po nieco krótszych rozmowach z Ashanti doszedłem do kolejnych wniosków, mianowice: Należałoby zrobić reformację w prowadzących. Prowadzący nic nie robią :!: Przydzielam więc funkcje: Thurvandel: Główny prowadzący, rozliczający pozostałych prowadzących z ich pracy Dragonthan: Sprawy ogólne, porządek ogólny, takie bzdety jak podpisy, daty itd. Bubeusz: Dbanie o styl, spójność i długość postów Następnie zdecydowaliśmy się poszukać jeszcze jednego prowadzącego, który zająłby się sprawami nowych. Jeżeli ktoś chce, proszę się zgłąszać, jeżeli nie, na to miejsce wchodzi Ashanti, która obiecała się zająć wszystkim co związane z naborem do Legendy, z selekcją i wyborem nowych i ogólnie z całym tym chaosem :) Być może powstanie też takie coś jak okres próbny (nie wiem tylko jak to niby zrealizować :) ) Natomiast pewne jest to (chyba ze ktoś ma veto), że powstanie poradnik opisujący wymogi, które stawiamy przed uczestnikami oraz rady, jak dobrze pisać, zeby nie zaniżać poziomu. To by było na tyle, liczę na odpowiedzi, opinie, sugestie, rady. Bez Waszego potwierdzenia to co tu napisałem nie wejdzie w życie. |
Nagash31.05.2005Post ID: 14730 |
Ashanti gratuluje ( miejmy nadzieje ) przyszłego stanowiska ! Jesteś do tego odpowiednią osobą dlatego masz moje popracie. Jeżeli będe mógł ci ( lub komuś kto zajmie to stanowisko) pomóc to służe pomocą :P |
Włodarz Hellburn31.05.2005Post ID: 14731 |
ja zgłaszam się na to "stanowisko" sitka do naboru nowych :) nie będę siedział z rękami na klawiacie pisząc tylko w legendzie :P kto za kto przeciw :P ?? |
Fristron31.05.2005Post ID: 14732 |
Ja też się zgłaszam na to stanowisko ;) . Zgadzam się też z Bubim, że prowadzący naprawdę mało robią :!: . Bubi, jakby co, to mam jeszcze trochę Czaru Teściowej, możemy obgadać sprawę :) |
Dragonthan31.05.2005Post ID: 14733 |
Bubeusz:
Ten tekst mi się podoba :), pytanie co on oznacza?
Sprawy ogólne: czyli rozumiem, że kontrola nad wszystkim? Powiedzmy sobie prawde: ja tu jestem prowadzącym, bo tak wyszło na początku, razem z Destero mieliśmy to we dwóch robić, no ale on się gdzieś zmył, hop siup i ni ma go... jak już, to kontroluje poczynania mojej drużyny, wątek ze smokiem, a wkrótce zamierzam się zająć sprawami wojny i partyzantki na tyłach wroga (zamierzam robić za dywersanta) Porządek ogólny: nie wiem czym się różni od "Spraw ogólnych" Takie bzdety jak podpisy: owszem, dopilnuję tego i będę informował każdego PM, jeśli zapomni odznaczyć podpis Daty: to to już sprawa indywidualna każdego, bo niezamierzam latać z kartką, ołówkiem i kalkulatorem po postach, aby liczyć dni, NO WAY!
Zaczy się, że będziesz wytykał każdemu co ma źle? Ja proponuje, aby każdy z prowadzących pilnował przedewszystkim własnej drużyny i ich poczynań, a sprawy związane z drużyną, kierować PM, a nie na forum!!! Co do tego nowego co ma się zająć sprawami nowych: musi znać przynajmniej ogólny zarys działań poszczególnych drużyn, a potem kierował nowego do przewodniczącego drużyny (w przypadku mojej drużyny, mnie, reszta drużyn niech ustali kto jest wodzem - oczywiście nie w legendzie, ale w sensie koordynowania poczynań).
Chcesz powiedzieć, że sam to napiszesz? |
Bubeusz1.06.2005Post ID: 14734 |
:] To ja od końca: Dragonthan:
Zaszły małe zmiany, które spowodowały, iż ten poradnik nie powstanie. No chyba że bedziecie bardzo nalegać, w co wątpię, gdyż niedługo ten problem "SAM" się rozwiąże :]
Ktoś też to musi robić? :P Mówiłem, że są to otwarte propozycje, masz lepszy pomysł: napisz :)
A jeśli chodzi o "moją" drużynę, to radzi sobie ona bez prowadzącego, wszystko sami na GG załatwiamy.
Hmm... Chodziło mi w zasadzie o przypominanie w razie jakby ktoś zapomniał o dacie :)
Kontrola nad wszystkim- może być :) A od czasu jak Destero odszedł to za wiele się nie wysilałeś z tym całym prowadzeniem :)
:) Oznacza mniej więcej: Główny prowadzący :) Fristron:
:lol: Nie martw się, nie zapomnę o tej wycieczce do ZOO, którą mi obiecałeś :P I nieco słów o tych "wyborach" :) Mamy dokładnie 3 kandydatury i głosów - 1:) 1. Ashanti 1 Ja od razu mówię, że póki co się wstrzymuję. |
Dragonthan1.06.2005Post ID: 14735 |
nie nie... ale sporo będziesz miał w tym roboty :)
Do pozostałych: prosze brać z tego przykład!
Może i bym się za to wzioł, ale wasze posty są tak ogromnie długie i skopmlikowane, że czytam właściwie co piąte zdanie jedynie...
Z Desterem byliśmy on-line na gg i wszystko było good. Jak odszedł jakoś nie mogłem się z nikim dogadać na gg w sparwie prowadzenia, pozatym Destero i ja wymyśliliśmy wątek więc łatwo było nam go pilnować...
No to trzeba było tak od razu napisać, a nie jakieś anegdoty i porównania stosować... :wink: Jeśli chodzi o głosy to głosuję na Fristrona. Ende. |
Włodarz Hellburn1.06.2005Post ID: 14736 |
:? ekhem... :roll: |
Bubeusz2.06.2005Post ID: 14737 |
Co "ehkm"? :P Czyżbyś coś sugerował? :) Tabela: 1. Ashanti 1 Ach, cóż za zacięta rywalizacja! Aż serce do gardła podchodzi :P |
Włodarz Hellburn2.06.2005Post ID: 14738 |
@Bub: Klaang wrócił :P (chyba) |
Bubeusz2.06.2005Post ID: 14739 |
Zdecydowałem już, na kogo zagłosuję... :twisted: 1. Ashanti 1 Jeszcze tylko jeden głos na Hella i będzie piękny remis :) |