Oberża pod Rozbrykanym OgremBaśniowe Gawędy - "Przyb(ó)dówka Gildii Magów" |
---|
Bubeusz2.02.2005Post ID: 13024 |
-Co ja znowu zrobiłem!? Zawsze moja wina! Ja tylko chciałem pomóc! Zawsze wszystko zwalają na biednego staruszka!- żalił się sobie Bubeusz, szorując jeden z kątów przybudówki. |
Sharra3.02.2005Post ID: 13025 |
<[Thurvandel: Przepraszam za mały offtopic (można wywalić jakby co), ale nie wiedziałem gdzie za bardzo to wtrącić: Pragnę zauważyć, że w tytule topicu widnieje piękny, soczysty ort. Pisze się "przybUdówka", a nie "przybÓdówka". Troszeczkę śmiesznie wygląda to, że w tytule popularnego topicu jest taki byk, zwłaszcza że Sulia tak bardzo zabiega o poprawność ortograficzną i gramatyczną Oberży ;) (co się chwali). W miarę możliwości proponowałbym poprawić, bo kiepska to wizytówka "Rozbrykanego Ogra". P.S. Przepraszam, że jak zwykle czepiam się drobiazgów. Sharw wspomniała na początku, że błąd jest specjalnie. Ale chciałabym byście w postach używali formy poprawnej którą jest jak wspomniałeś przybudówka. - Sul> Sharwyn: Tah e jezci, a temat vbyjat y ne precti persi post. |
Mastorious14.02.2005Post ID: 13026 |
Duch który od dawna pozostawał z niezauważalny w zacienionym kącie spojrzał ze współczuciem na Bubeusza, który ze łzami w oczach szorował podłogę. Podniósł w gorę swój Cienisty Miecz (który gra również rolę różdżki), wypowiedział słowa ando mi jamus eku mopu-sus, wnet jego miecz zmienił się w coś o wyglądzie miotły, lecz o dziwnym półokragłym zakończeniu. |
Bubeusz15.02.2005Post ID: 13027 |
-Dzięki, szlachetnyy.... Duchu?- odrzekł Bubeusz, przyjmując podarek. |
Kordiss19.02.2005Post ID: 13028 |
Wtem do Przybódówki wszedła jakaś zakapturzona postać i zdziwiła się widokiem maga szorującego podłogę, więc spytała: |
Mastorious19.02.2005Post ID: 13029 |
-Pewnie, powiedz mi czy uzywałes jakich czarów czy to Twoja naturalna śnieznobiała broda? Też chciałbym mieć taką. Doradzisz mi?? |
Bubeusz19.02.2005Post ID: 13030 |
-Żadnych czarów nie używałem, broda jest zupełnie naturalna, a ja jestem z niej dumny.- odrzekł czarodziej uśmiechając się promiennie. -No chyba że eliksiry, które miałem okazję pić mają jakieś wybielające skutki uboczne, chociaż wątpię.- Bubeusz odwrócił nagle głowę, usłyszawszy pytanie nieznajomej postaci. |
Kordiss19.02.2005Post ID: 13031 |
-Acha sprzątasz...a co tu robi ta demolka, ojć przepraszam:demonka ?, |
Fristron19.02.2005Post ID: 13032 |
Kordiss kątem oka dostrzegł Fristrona, który wychylał n-ty kufel Syrenek |
Kordiss19.02.2005Post ID: 13033 |
-Ja mam jeszcze jedno pytanie: co to miejsce ma do gildii magów? A przy okazji, naucz mnie tego zaklęcia! |
Nagash19.02.2005Post ID: 13034 |
- Agrr, co sie będe męczył ?? - powiedział Nagash, pstryknął palcami a po chwili za nim stał odział zombii i szkieletów i wziął się za szorowanie podłogi. - No to chyba wystarczy - pomyślał i usiadł przy stoliku. |
Fristron19.02.2005Post ID: 13035 |
- To jest Przybudówka Gildii Magów - spotykają się tu magowie, dyskutują na tematy magii... przynajmniej tak było w założeniach - mag uśmiechnął się lekko - a co do zaklęcia... pół-ifrytom nie przystoi magia wody, a to z tego działu jest... |
Kordiss19.02.2005Post ID: 13036 |
- A no tak...a zresztą przecież jak sie gdześ zakurzy to mogę to spalić :) Ale tutaj wolę nie próbować w ten sposób sprzątać bo przeczytałem regulamin i tam była o tym mowa... |
Mastorious19.02.2005Post ID: 13037 |
Mastorious popatrzył w stronę armii szkieletów zdumoiny, po chwili zwrócił się do Fristona: |
Kordiss20.02.2005Post ID: 13038 |
-Takie cuś mi pasuje jako Amulet Nekromancji! Bo taki czarny to raczej ze Śmierci... |
Bubeusz20.02.2005Post ID: 13039 |
-Hmmm...- Bubeusz wziął do ręki ów przedmiot i obejrzał go uważnie. -Może ci z oberży będą coś wiedzieć? Proponuję wysłać kogoś tam na przeszpiegi. A tymczasem my spróbujemy dowiedzieć się czegoś o owym amulecie. Kto jest za?- |
Kordiss20.02.2005Post ID: 13040 |
-Ja jestem za tym aby ktoś z ciekawym emblematem poszedł na przeszpiegi a my spróbujemy tutaj ustalić cóż to jest. |
Nagash20.02.2005Post ID: 13041 |
- Zaraz to chyba mój amulet - powiedział Nagash |
Kordiss20.02.2005Post ID: 13042 |
- Najlepiej ktoś z ciekawym emblematem! Już usuwam swój... |
Fristron20.02.2005Post ID: 13043 |
- Hm... nikomu nie ujmując, ale chyba lepiej będą to wiedzieć w Zakątku... - mruknął Fristron - Sulia ciągle jakieś amulety dostaje... może podobną rzecz też ma i wie co to jest? - zastanawiał się na głos po czym pacnął się w czoło - chyba mam! |