Gorące DysputyOlimpia - sport i sprawność fizyczna - "Mistrzostwa Świata w RPA 2010" |
---|
Samuel29.06.2010Post ID: 56346 |
Zagraj z Morgrafem w piłkarzyki. Wszyscy wiedzą, że ma trzy tricki a i tak nas ogrywa. Ale mimo wszystko żal mi Słowaków, na których stawiałem. |
Mathias1.07.2010Post ID: 56434 |
Jutro dwa mecze: Urugwaj vs. Ghana i Holandia vs. Brazylia bodajże. Na kogo stawiacie? A komu kibicujecie (bo często mogą być rozbieżności)? |
Pekuuz2.07.2010Post ID: 56436 |
W meczu Brazylia versus Holandia myślę, że Brazylia wygra 3:1, jednak kibicuję... Brazylii. Rozpykała Chile do zera, jak gdyby od niechcenia... poza tym - jest to sport, który kochają, więc wydaje mi się, że się im zwycięstwo należy bardziej. W starciu Urugwaj - Ghana obstawiam 2:1 dla Urugwaju, a kibicuję Murzynom. Argentyna - Niemcy... obstawiam remis i egzekucję Argentyny w rzutach karnych. W tym meczu kibicuję Niemcom, Polakom, Turkom i wszystkim innym, ale akurat nie Argentyńczykom. W meczu Hiszpania - Paragwaj stawiam na zwycięstwo Hiszpanii i tymże kibicuję. |
Mirgurth2.07.2010Post ID: 56456 |
W meczu Holandia vs. Brazylia, serce za Holandią, rozum mówi jednak Brazylia. Chociaż chciałbym, żeby mecz skonczył się 3:2 dla Holendrów to skłaniałbym się do opcji 2:0 dla piłkarzy z Ameryki Południowej. Urugwaj vs. Ghana w tym meczu nie widzę innego faworyta jak Urugwaj, wynik 3:1. Argentyna vs Niemcy, bardzo bym chciał, żeby Niemcy wybili piłkę z głowy Diego Maradony i wygrali 3:0. Paragwaj vs. Hiszpania widze jako trening Hiszpanii przed następnym meczem. |
Dagon2.07.2010Post ID: 56472 |
Ghana - Urugwaj Wybić piłkę rękami kiedy bramka była pewna i nie ponieść żadnych konsekwencji... żenujące... Za takie zachownie w zasadach(!) tej gry powinno być wywalenie drużyny z całych mistrzostw. Co z tego że był karny. Równie dobrze mogę komuś Ukraść rower i powiedzieć "masz tu części - masz szansę(!) na zrobienie sobie nowego". |
Kanclerz Grenadier2.07.2010Post ID: 56473 |
Ehhh. Masz w 200 proc. rację. Żenuła... |
Szkielet2.07.2010Post ID: 56475 |
Niemcy-Argentyna |
Mathias2.07.2010Post ID: 56476 |
Desperacka obrona Suareza uratowała skóry Urugwajczykom :). Niby oszukaństwo, ale jednak coś w tym mnie ujęło... nie wiem dokładnie, jak to wyjaśnić, ale Suarez zrobił coś, co wydawałoby się absurdalne, a dzięki czemu stał się bohaterem narodowym. Nic tylko pogratulować, mecz był wyrównany, obydwie drużyny grały świetnie, to trzeba przyznać. A kto przeszedł dalej, to już była naprawdę istna ruletka. Jednak Urugwaj bez Suareza wg mnie nie ma najmniejszych szans w meczu z Holandią. Nawiasem mówiąc, bardzo mi się podoba atmosfera na tym forum. Nikt się nikomu nie rzuca do gardeł, userzy szanują zdanie innych, nikt nie jest w jakiś sposób atakowany. Chyba trafiłem po 3 latach tułaczki w miejsce swojego przeznaczenia :). |
Pekuuz3.07.2010Post ID: 56477 |
Dobrze, więc się wylogowuję i więcej nie wchodzę :). |
Takeda3.07.2010Post ID: 56478 |
Wielki cenzor usunął parę wypowiedzi, wszelkie problemy w związku z tym proszę na priv. Murzyn to murzyn, słowo nie mające obraźliwego charakteru. Wszelkie posty powracajace do tego "czarnoskórego" problemu będę usuwał |
Sulia3.07.2010Post ID: 56481 |
Może też się wypowiem, bo rzeczywiście końcówka meczu Ghana-Urugwaj to chyba rzadki przypadek nawet jak na piłkę nożną... Teraz tylko brać przykład z tego Suareza i w ostatnich minutach wszystkie piłki będące pewnym golem odbijać rękoma i liczyć na pomyłkę przy rzucie karnym. Na koniec pokazali jeszcze jak "winowajca" schodził do szatni - mało tam nie umarł z radości, gdy dosłyszał, że poprzeczka była. Ech... |
Kanclerz Grenadier3.07.2010Post ID: 56482 |
Aby nie wywoływać oftopowania - słowem "żenuła" zgodziłem się z Dagonem. i tyle. A teraz mistrzostwa. Z jednej strony są fascynujące bo nieprzewidywalne. Nawet zaryzykowałbym twierdzenie, żeby polska reprezentacja miała ustawowy zakaz występowania na takich imprezach, bo bez występów naszych orłów czempionat dostarcza samych pozytywnych emocji. Z drugiej jestem zdegustowany wieloma przestarzałymi przepisami, które wciąż funkcjonują i promują bardziej cwaniactwo a nie grę fair. Przykład z wczorajsza ręką był jaskrawy, ale nie o niego mi chodzi. PS. W mojej okolicy mieszka wiele osób przyznających się do niemieckich korzeni. Zresztą ojciec Miroslava Klose grał na stadionie, który widzę z okna. I tak sobie myślę obserwując Niemców - czy są jeszcze w Europie jakieś zespoły, które można nazwać "reprezentacjami narodowymi"? No to Niemcy mistrzem świata... |
Takeda4.07.2010Post ID: 56513 |
Juz chciałem obstawiać przewrotnie finał Urugwaj-Paragwaj, niestety Hiszpanie wymęczyli zwycięstwo, mimo że Paragwajowi się należało bardziej, kolejna wpadka sędziowska wypaczyła wynik meczu. No nic mam nadzieję, że Niemcy zmiotą Hiszpanię w kolejnej rundzie tak samo jak Argentynę |
MiB6.07.2010Post ID: 56569 |
Piękny był ten półfinał. Walka, pot, krew i łzy... no dobra, może pomijając krew ;) Pozdrawiam p.s. przepraszam za moją nadgorliwość i niewiedzę - faktycznie Murzyn nie jest określeniem obraźliwym (choć uważam, że nie jest najszczęśliwsze tak czy siak), natomiast to moje "afro", to już w ogóle wstyd i hańba... |
Kanclerz Grenadier6.07.2010Post ID: 56570 |
Kurde, to był dobry mecz :) Obstawiam, że w meczu o brąz Urugwaj pokona Niemców ;) |
Tristan7.07.2010Post ID: 56575 |
Dzisiaj grają Niemcy z Hiszpanią. |
Opiekun Osady Tullusion7.07.2010Post ID: 56581 |
Mam nadzieję na powtórkę finału Euro sprzed dwóch lat... Ale Niemcy są dużo mocniejsi niż wówczas, zaś Hiszpanie wytracili swój mistrzowski impet. Liczę jednak na Torresa w rezerwie, przebłysk geniuszu Xaviego i gol Villi. ;) |
Mateusz7.07.2010Post ID: 56584 |
Mam nadzieję, że Hiszpania się zbierze i pokona naszych zachodnich sąsiadów. Następnie liczę na to, że Niemcy się załamią i przegrają z Urugwajem a wielkim finale niech zwycięży Holandia:) |
Włodarz Hellburn7.07.2010Post ID: 56585 |
Podpisuję się wszystkimi kończynami pod postem mojego imiennika. Taki rozwój sytuacji by mi najbardziej pasował. Od zawsze kibicuję Holandii, a finał - Holendrzy vs Hiszpanie - już typuję od 3 mundiali :P. |
MiB7.07.2010Post ID: 56586 |
Hiszpanie grają ładną piłkę, dynamiczną i długo nieskuteczną - obawiałem się, że może się to zemścić. Ale w tym momencie mamy 1-0 dla Hiszpanów i oczekuję, że zabawa się dopiero zacznie :] Pozdrawiam |