Gorące DysputyŚwiątynia Mahadevy - muzyka - "Ulubione gatunki muzyczne" |
---|
Dirhavana23.10.2009Post ID: 49704 |
No nie do końca... Piękny umysł był o matematyku, który dzięki swojej schizofrenii łamał kody... A przynajmniej tak mu się wydawało. Co prawda wraz z postępem choroby dziwaczał coraz bardziej, ale skończył w zakładzie jako osoba chora i nieszkodliwa, a nie psychopatyczny morderca ;).
Nie, jakimś cudem te dzieci przeżyły... I co z tego? Chciał zabić baz przyczyny niewinne dzieci. Dorosły by się mógł jakoś bronić, co do dorosłego mógł mieć motyw, ale żeby dzieci?! |
Hellscream23.10.2009Post ID: 49705 |
Pek - bardziej zwróciłem uwagę na sformułowanie "to były dziewczynki". Seksizm zranił moje oczy. :) Znaczy pomyliłem filmy. A co do szpitali psychiatrycznych, to się nie oszukujmy, to są więzienia dla chorych psychicznie i tyle. Terapia za pomocą faszerowania kogoś środkami, które nie pozwalają temu komuś wykrzesać z siebie siły na wstanie z łóżka (nawet jeśli nie jest przypięty pasami) nie jest - przynajmniej dla mnie - terapią szpitalną. Efektów bynajmniej nie daje, jak widać na zamieszczonym przykładzie. |
Dirhavana23.10.2009Post ID: 49706 |
To prawda, psychiatryk nie leczy ludzi. Ale jeden pożytek on za sobą niesie, a mianowicie to, że przez jakiś tam okres czasu odseparowuje psychopatę od ludzi. Zresztą, nie warto uogólniać. Są szpitale które naprawdę leczą, są też ludzie którym się pomóc nie da... |
Hellscream23.10.2009Post ID: 49708 |
Zgodzę się co do owego pożytku. Lecz w kwestii "leczących szpitali psychiatrycznych" jestem mocno sceptyczny...ale oni ciągle mają czas mnie pozytywnie zadziwić. Choroby psychiczne są z założenia nieuleczalne, bo tkwią głęboko w świadomości, podświadomości, charakterze itepe danej jednostki...W każdym razem lepiej być sanguinarianinem (moja dobra przyjaciółka jeszcze z lat szkolnych ma ową chorobę) niż psychopatą z siekierą, o. Pozdrawiam |
Dirhavana23.10.2009Post ID: 49710 |
Sanguinarianin... O ile dobrze pamiętam, to jest tak zwany "wampir urojony". PS Ależ ja również pozdrawiam ;). |
Hellscream23.10.2009Post ID: 49716 |
Sanguinarianizm to patologiczne uzależnienie od picia ludzkiej krwi. Więc nie jest to wampiryzm urojony. Nie ma polowań na ludzi, alergii na czosnek, święconą wodę czy UV ani latania po nocy w formie nietoperza. Ale Ankh Reinkarnacji na szyi już 20 parę lat nosi. :) Mój błąd, nie wziąłem pod uwagę nerwic i depresji oraz "chorób psychicznych o podłożu fizycznym", czyli wywołanych właśnie przez urazy. Ale to chyba temat o muzyce był. ;) Pozdrawiam |
Sulia23.10.2009Post ID: 49726 |
Do rozmowy o szpitalach zapraszam gdzie indziej :) Offtop całkowity. |
Kordan23.10.2009Post ID: 49727 |
Zdaje się że ktoś tu nie załapał, żartu o Pięknym Umyśle 2. |
Volkolak23.10.2009Post ID: 49734 |
Daleko od noszy! Od noszy naj....no dobra, żartowałem.XD Ale to wkońcu wątek o muzyce, nie? :D |
Hellscream23.10.2009Post ID: 49735 |
A to już wina tego niematerialnego post-metala wypierającego się Nergala i spółki...:) |
Dirhavana23.10.2009Post ID: 49743 |
Oj, cicho Hells. |
Kordan23.10.2009Post ID: 49747 |
Ja bym źle nie doradził. Artrosis, Closterkeller...Moonlight. Polskie zespoły rockowe/metalowe z kobiecym wokalem to na prawdę dobra rzecz. |
Hellscream23.10.2009Post ID: 49748 |
Z kobiecego wokalu to ja kojarzę tylko Within Tempation i Enter Chaos. W sensie z kobiecego wokalu w rocku/metalu. Dużo tracę? |
Volkolak23.10.2009Post ID: 49750 |
Zapomnmiałeś o Danie Duffey z Demonic Christ i Angely Gossow z Arch Enemy. :D |
Kordan23.10.2009Post ID: 49751 |
Bym jeszcze dodał Sarah Jezebeth Diva(Tak to się pisze?) z Kredek i Tarję Turen z Nightwish (Anete Olzon nie akceptuję, bo przez nią z bardzo fajnego zespołu zrobiła się poprockowa kapela dla smutnych nastolatek) |
Volkolak23.10.2009Post ID: 49752 |
Masz rację Kordan. Nightwish z Tarją to było "coś". I ten jej operowy wokal... Mam nadzieję, że Phantom of the Opera słyszeliście, hehe. ;) Pisze się Sarah Jezebel Deva. |
Kordan23.10.2009Post ID: 49754 |
Właśnie ;] Aktualnie mam zajawkę na Vintersorga. Cała dyskografia zryta, ale pierwsza płyta jest wręcz genialna. Bardzo fajna praca gitar i perkusji. Głos wokalisty jest ciekawy, bo taki... góralski. Naprawdę dobry metal. Muzyka ta jest skoczna a jednocześnie można w niej znaleźć coś z BM. A tak na marginesie to wczoraj nabyłem sobie glany xD |
Kordan23.10.2009Post ID: 49758 |
Przed chwilą posłuchałem sobie Silencer... I przyznam że ta muzyka mnie totalnie przejechała. Facet ma taki skrzek że Burzum przy nim to ogródek jordanowski. Muzyka na prawdę ostra, agresywna i dla osób o słabej psychice wręcz niebezpieczna. Czegoś takiego nie doznałem od czasów kiedy usłyszałem po raz pierwszy Gorgoroth. Ale to było ładne kilka lat temu i trochę już przywykłem do takiego grania. Natomiast Silencer to muzyka sięgająca nieco głębiej. Dużo głębiej. Pełen szacunek. Bo czegoś takiego jeszcze nie słyszałem. Aha Volk, Ty lepiej się w temacie orientujesz. Co ten Nattramn ma na twarzy na zdjęciach? |
Archidyplomata Kameliasz23.10.2009Post ID: 49759 |
Hells, obawiam się, że trafiłeś na same "joke songi" :) Co to joke song? Ma mniej niż minutę, badziewną muzyczkę w tle i tekst MOCNO klozeto-humorowy. Ich POWAŻNIEJSZE piosenki znajdują się na ostatniej płycie. I wierz mi lub nie, Hellsiasty, ale jest ich więcej. Jeszcze w kwestii ogólnej, blink-182 i kilka(naście) innych zespołów, których muzyki słucham, to 100% komerchy, więc jeśli jesteś niszowcem, to po prostu daj sobie spokój. To tak, jakbym ja miał polubić BM. PS. Ciekawe, co o gościu z Silencera myśli jego matka? :P |
Hellscream23.10.2009Post ID: 49761 |
I tam, punk rock jest fajny...Jeżeli moje segregowanie utworów według rodzaju w komórce jest dobre. Bo ono przyporządkowuje Offspring do Punk Rocka, a ich You're Gonna Go Far Kid jest przezacne. Ale Smells Like a Teen Spirit Nirvany wbija do Opery, zaś Aces High Maidenów do Blueasa razem z Dżemem, wiec...:P Pozdrawiam |