Oberża pod Rozbrykanym OgremBaśniowe Gawędy - "THE RPG Story I i II - dodatek" |
---|
Bubeusz22.01.2005Post ID: 14600 |
Nudziło Ci się!?? Tyle roboty ma i mu się nudziło :D No kto to widział! Już mi do tej mapy zasuwać :lol:
Aha, fajno :) Czekamy zzzzzz nieccierpliwościąąą....:) |
Thurvandel22.01.2005Post ID: 14601 |
Poza tym muszą być jakies dzikie ostępy dla barbarzyńców (to tak a propos tych wolnych miejsc ;) ). Tak więc czekamy na mapkę i umieszczenie w Osadzie czego trzeba. Mam jeszcze prośbę tak od siebie do uczestników. Aha... Destero... dobrze by było, żeby zrzucić charakterystyki postaci uczestników tak w jedno miejsce, aby łatwiej je było odnaleźć w trakcie opowieści. |
Destero22.01.2005Post ID: 14602 |
Sam zaczynam się już coraz bardziej przekonywać do tego by charakterystyki zamieścić poza samą historią (co nie znaczy, że gracze nie będą musieli ich pielęgnować w czasie gry) i wsadzić je do jednego topicu tam gdzie gracze będą też mogli porozmawiać i RPG Story II, poczytać sobie regulamin oraz zawiadomić o swej nieobecności. Już teraz mogę powiedzieć, że do RPG Story będą przynajmniej dwa tematy. Jeden - fabuła, a drugi - dyskusja. Rozmawiałem już o tym z Sulią i wyraziła zgodę na stworzenie więcej niż jednego. Jendak zaczynam dochodzić do wniosku, że na charakterystyki postaci, regulamin i inne ważne rzeczy tego typu powinien być osobny temat (czyli trzeci), w jednym fabuła, a w jeszcze innym rozmowy o RPG Story. Trzeci powstałby po to by charakterystyki postaci były w jednym miejscu i żeby nie trzeba było lawirować po całym temacie by je sobie poczytać. Jednak ta sprawa jest ciągle do przedyskutowania z Sulią i to do niej będzie zależeć ostateczna decyzja. Rzekłem Destero |
Thurvandel22.01.2005Post ID: 14603 |
Dlatego np frpg jest tak rozbudowane i ma osobny całkiem pokój ;), myślę że tak też najlepiej byłoby dla RPG Story, ale to se chiba ne da. (a w zasadzie to czym w praktyce różni się RPG Story od frpg?? :D) Co do więcej niż jednego topicu to na pewno będzie to potrzebne. |
Destero22.01.2005Post ID: 14604 |
Kto wie. Może jak na dobrze pójdzie z tą edycją to moderatorzy i władze imperium pozwolą nam na stworzenie odobnego pokoju. Kochany świat marzeń :wink: .
Raz już o tym pisałem Thurvandelu :) .
Omówiłem to już z Sulią. Tematy będą trzy. Co do ich zawartości to przydałoby się byś skontaktował się ze mną Thurvandelu wraz z Dragiem w celu omówienia tej sprawy. Rzekłem Destero |
Ashanti22.01.2005Post ID: 14605 |
To kiedy sie zacznie wreszcie to RPG 2 ?? Wiem ze jestem niecierpliwa ale wiecie :wink: |
Destero22.01.2005Post ID: 14606 |
//Ashanti//: RPG Story II wystartuje jak tylko w bibliotece lub osadzie zostanie zamieszczona mapa krainy, w której będzie odbywała się historia. Kiedy dokładnie nie wiem. Pytania te kierować raczej do Dragonthana. Póki co powstał już temat organizacyjny do RPG Story II. Dyskusje ogólne jednak dalej prowadzimy w tym temacie. Rzekłem Destero |
Włodarz Hellburn23.01.2005Post ID: 14607 |
Według mnie końcówka tego zdania jest jakoś niejasno napisana... |
Mistrzyni Zagadek Nami23.01.2005Post ID: 14608 |
W tamtym temacie piszesz charakterystykę postaci: kim jesteś, co robisz, jaki masz charakter, Twoje cechy szczególne etc. Wszytsko co Ci przyjdzie na myśl, dzięki czemu Twoja postać będzie barwniejsza w grze. A druga część odnosi się do tematu, który powstanie i tam się toczyć będzie historia. Masz tam napisać jakby wstęp swojej postaci, jak się znalazłeś w danym miejscu, co tam jest, czego tam szukasz, gdzie zmierzasz, gdzie trafiasz (umyślnie czy przez przypadek) etc. ;) Mam nadzieję, że to jest dobrze wytłumaczone :) |
Destero23.01.2005Post ID: 14609 |
Wielkie dzięki za pomoc Nami :) . Dokładnie o to mi chodziło. Word zmienił conieco jak widzę, a ja tego nie sprawdziłem i dlatego nie ma istotnej literki "w" w pewnym miejscu, a zamiast tego mamy błąd powtórzeniowy, który zostanie zaraz poprawiony. PS: Jeśli chcecie to ogólne charakterystyki postaci możecie już zamieszczać w przewodniku. Jeśli wolicie czekać aż wystartuje RPG Story II to jedyny termin jaki mogę podać to "wtedy gdy mapa zostanie zamieszczona w imperium". Rzekłem Destero |
Destero23.01.2005Post ID: 14610 |
Tak więc zaczęło się. RPG Story II wystartowało pod nazwą "Legenda Ervandoru". Wraz z innymi prowadzącymi zapraszamy do gry i przestrzegania regulaminu. Proszę pamiętać o konieczności zamieszczania dwóch charakterystyk postaci. Jednej w "Przewodniku" i drugiej (koniecznie klimatycznej) w samej "Legendzie". Rzekłem Destero |
Nagash24.01.2005Post ID: 14611 |
Co do Zakonu gildii nekromantow to prosze o niej nic nie pisac poniewaz byla ona tylko po to abym mogl z niej wyruszyc, dalej nic o niej prosze nie pisac. Jak ktos chce to moze mowic ze cos takeigo wogle nie istnieje i juz Z gory dziekuje Pozdrawiam |
Destero24.01.2005Post ID: 14612 |
Ehhh... widzę, że muszę wyjaśniać każdą pierdółkę :wink: . Ten niebieski trójkąt na mapie powstał niechcący. Podczas robienia mapy miałem problemy z systemem i jak już z powrotem włączyłem program to on już tam był i nie chciał zniknąc. No cóż. Będziesz musiał mi wybaczyć to straszliwe niedociągnięcie Bubeuszu :wink: . Rzekłem Destero |
Destero24.01.2005Post ID: 14613 |
Jeszcze jedna rzecz. Było o tym napisane w pierwszym poście, ale bardzo krótko. W związku z wpływem "Korony Świata" na księżyc cały świat nocą oświetlony jest czerwoną poświatą. Nie wiem czy o tym zapomnieliście napisać czy po prostu tego nie chcieliście ale na wszelki wypadek wolałem o tym napomknąć. Rzekłem Nieźle nabijający sobie posty w tym temacie Destero |
Destero25.01.2005Post ID: 14614 |
Drobna uwaga na przyszłość. Dobrze by było, żeby wasze posty nie kończyły się wielokropkiem, który zmusza do kontynuuacji. Mogą przez to wyniknąć pewne problemy i chaos w chronologii (która i tak jest już chwiejna). Punkt regulaminu o tym traktujący już w drodze :wink: . Rzekłem Piszący trzeci post w jednym ciągu Destero |
Thurvandel27.01.2005Post ID: 14615 |
No może niekoniecznie wielokropkiem (ja tam wielokropki stosuję bardzo chętnie i często, nawet przy zakończonych zdaniach, jako środek ekspresji wypowiedzi), ale taki zawieszonych zdaniach, których dokończenie autor zostawił sobie na później. Aha... nie wiem co pod Varos robią kapłani mroku :? bo to wojna domowa pomiędzy dwoma ludzkimi władcami. Proszę raczej ten konflikt zbrojny traktować jako pospolitą wojenkę pomiędzy sąsiadującymi królestwami (tudzież częściami królestwa), gdzie zwykli ludzie mordują się zwykłym podrdzewiałym żelazem, a nie jako wojnę dobra ze złem. Ze złem powojujemy nieco później ;). To taka moja osobista, niezobowiązująca prośba (aczkolwiek miło mi będzie jeżeli się ktoś do niej zastosuje :)) |
Włodarz Hellburn27.01.2005Post ID: 14616 |
nie wiem jakim cudem znowu znalazłem się przy gospodzie (gadając z krasnalem który tak naprawde leży nieprzytomny). Miałem isc do zamku :) ale juz niech będzie. prosze tylko o UWAŻNE CZYTANIE postów w celu uniknięcia takich przypadków jak ten. |
Nagash27.01.2005Post ID: 14617 |
Kaplani mroku nie biora udzialo w wojnie lecz zabieraja dusze i ciala niezywym aby ziwekszyc swa moc ale jezeli wam przeszkadza to wiecej sie nie pojawia |
Fristron27.01.2005Post ID: 14618 |
Hm, hm... chciałem tylko zauważyć, że ja z Bubeuszem wytężaliśmy się w moim "apartamencie" najpierw ja - przynosząc książki, potem obaj - przed karteczką i szkłami teleskopu. To trochę trwało - gdy przybyliśmy z powrotem "Pod Czarny Nóż" było popołudnie - wtedy ty przybyłeś do pałacu. Jako że się nie odzywałeś jakiś czas pominęliśmy tę wizytę (ech... ta wrodzona niecierpliwość). A wyszliśmy "Pod Ciekawskiego Rumaka" już na wieczór... można więc było uznać, że tam tymczasowo jesteś. Co do krasnala - trudno było założyć, aby przez pół dnia nikt go nie ocucił. Więc krytykę tej sytuacji uważam za bezzasadną (choć faktyznie, ciężko się połapać w tych strefach czasowych) =) . |
Destero27.01.2005Post ID: 14619 |
Hellburnie. Wiem, że pewnie się czepiam, ale patrząc na twój ostatni post... no cóż... powiedzmy tylko, że jego wielkość proprcjonalnie do wcześniejszych postów jest niezbyt zadowalająca :wink: . Wiem, że może natchnienia po prostu nie miałeś, ale chciałbym tylko przypomnieć (a raczej poprosić) o pisanie dłuższych postów. Zobaczcie tylko jak dobrze przezentuje się pierwsza strona Legendy Ervandoru w porówananiu z pierwszą stroną The RPG Story I :D . Nie czepiam się... chciałbym po prostu żeby już tak zostało... i mam nadzięję, że wszyscy tego chcą :) . Rzekłem Kontent :D Destero |