|
Oberża pod Rozbrykanym OgremZatęchłe Archiwum - "Obóz najemników" |
|---|
Sevorn4.03.2007Post ID: 9027 |
Ekhm :) jako "świeża krew" postaram się co nieco wnieść w fRPG.. mam nadzieję, że nikomu wstydu nie przyniosę, szczególnie sobie i Nami, która wcale mi nie groziła :P... już niedługo postaram się coś skrobnąć, tylko pierwej muszę porozumieć się z prowadzącymi co do mojego udziału... To kto mnie Przygarnie? ;) Zdraviam |
Mistrz Islington4.03.2007Post ID: 9028 |
haha Sevorn, fajnie, że jesteś. Nie powtarzaj tylko numerów z moich sesji i będzie dobrze ;-) |
Dragonthan4.03.2007Post ID: 9029 |
[quote:cfacead152]To kto mnie Przygarnie? ;) [/quote:cfacead152] |
Fristron4.03.2007Post ID: 9030 |
Mnie wkręć! Mnie! :D |
Sevorn4.03.2007Post ID: 9031 |
[quote:46a7c860d2]Moge cie wkręcić do mojej ballady . Tylko jeszcze nie wiem jako kto...[/quote:46a7c860d2] Hyh :) widzę, że pierwsza oferta już jest...ktoś da więcej :P ... nie no tak serio to skontaktuję się z Tobą przez gada :) ... PS Isli...jakich numerów? Ja nic nie pamiętam hehe :) (nie zdradzaj mnie...:P) |
Mistrzyni Zagadek Nami4.03.2007Post ID: 9032 |
No dobra "nowe nabytki" [ :P ] to się wkręcajcie do Ballad, tylko proszę mi tu ładnie pisać i ruszyć te opowieści... Bo jakiś zastój się w nich zrobił (co wcale dobrze nie wróży..) |
Ghost4.03.2007Post ID: 9033 |
A teraz ogłoszenie duszpasterskie. Nie pozwalam, absolutnie nie pozwalam na dołączanie się do Ryzykownej Gry. Czemu? Bo nie. Ryzykowna Gra prawdopodobnie zostanie "odstawiona" na jakiś czas i zawieszona, a odblokuję kiedy spadnie ilość ballad - bo teraz się kończą Bramy Umysłu, jesteśmy w trakcie Pirackiego Widma i Burgundzkiej Krwi, a po konsultacji z Islingtonem ruszą ponownie Niebiańskie Ostrza. |
Dragonthan4.03.2007Post ID: 9034 |
Sevorn, karta postaci i jesteś przyjęty... |
Sevorn4.03.2007Post ID: 9035 |
Jako, że jestem dzisiaj dosyć zajęty (za chwilkę wychodzę i będę dopiero jutro) dlatego karta znajdzie się, ale z dniem jutrzejszym. Wtedy się dogadamy co, jak, dzie, kiedy, po co, dlaczego etc. :) |
Denadareth4.03.2007Post ID: 9036 |
Sev widzę Cię u mnie... Pozdrawiam |
Mistrzyni Zagadek Nami4.03.2007Post ID: 9037 |
[quote:06bfd44fa0="Denadareth"]Sev widzę Cię u mnie... [/quote:06bfd44fa0] I tak zwane wkręć się sam w Balladę ;) :P |
Sharra4.03.2007Post ID: 9038 |
Ja również mogę wziąć jeszcze jedną postać, ALE musi ona uzgodnić ze mną wstęp, a także inne restrykcje "Burgundzkiej Krwi". |
Eru4.03.2007Post ID: 9039 |
że tak się wyraże popchnąłem balladę Ghosta *** |
DruidKot4.03.2007Post ID: 9040 |
Hm, a ja tak się zastanawiam, czy brak wielkiej litery po kropce i brak ogonków też można ort!ować... * * * Nie możesz pisać całości? Zwłaszcza przy odmianie [WOŁu] brzmi to komicznie... [b:3d3ad4078f]Ogłoszenie duszpasterskie: Ja się zapytam przy okazji ort!owania. Kto ort!ował w "Pirackim Widmie" te mniej sensowne części zdań, u których kuleje stylistyka? Te fragmenty się poprawia albo opieprza w poście/Obozie. Co do ogonków... To nie wiem, jak chcesz to za ort!ować... ;)[/b:3d3ad4078f] |
Eru4.03.2007Post ID: 9041 |
niestety ma skppanego worda i mi nie zaznacza tych błędów :( |
Denadareth4.03.2007Post ID: 9042 |
Nami jeśli Sevorn się zgodzi na moją Balladę to sam go wkręcę... nie będzie musiał się męczyć :P Pozdrawiam |
Mistrzyni Zagadek Nami4.03.2007Post ID: 9043 |
Ciekawe zjawisko... Cisza, cisza, cisza przez długie dnie i noce... Potem ktoś napisze jednego posta i BUM! wszystkich oświeciło, już wiedzą co mają napisać, jak dalej pociągnąć tą historię... Ale co by to było bez posta tej osoby? No co by to było? [size=7:99fd524d73]Taka moja mała wieczorna zgryźliwość :P[/size:99fd524d73] Den: wiem, że go wkręcisz do swojej Ballady, po prostu nie mogłam się oprzeć , żeby to napisać ;) |
Eru2.08.2007Post ID: 17848 |
Pierwsza wiadomość w Obozie Najemników po reaktywacji^^ Popoprawiałem wszystkie ważne tematy ze starego sposobu formatowania. Moja prośba o umożliwienie niejaskiniowcom pisania w Gildii została rozpatrzona pozytywnie, więc nowi mieszkańcy IJB powinni już móc pisać tutaj posty. |
Morok2.08.2007Post ID: 17854 |
Dobrze. Nie wiem, czy to odpowiedni temat. Jak nie to zawsze są moderatorzy ^^. Chciałem zapytać się o kilka szczególików związanych z fRPG. A więc: Jako żółtodziób w tym systemie chciałbym uzyskać odpowiedź na powyższe pytania ^^. Pozdrawiam |
DruidKot3.08.2007Post ID: 17868 |
Witam, Temat raczej dobry. Tak czy inaczej: Tu masz temat z zasadami, tam znajdziesz sporo wyjaśnień, tak myślę. Dobrze byłoby też popatrzeć, jak inni wykonali swoje karty postaci. Bohaterowie raczej nie rozwijają się w czasie ballady, tylko po. Mistrz gry przydziela najaktywniejszym nowe punkty cech. Myślę jednak, że przynajmniej umiejętności postacie mogłyby uczyć się w czasie gry. Prawdopodobnie spróbuję zrobić coś takiego, jeśli dane mi będzie poprowadzić jeszcze jakąś sesję :). Tak, wszystkie stałe premie do punktów, umiejętności przechodzą do następnych ballad. Na przykład Eru ma w swojej karcie postaci zaznaczone dodatkowe punkty. Te w nawiasach kwadratowych. Limit początkowych umiejętności... Chyba czytałeś stare zasady, zapoznaj się z nowymi, tak zwany system Ghosta.
Ale ogólnie odsyłam raz jeszcze do tematu Zasady. Hm. Gdyby w mojej balladzie ktoś zginął, dałbym szansę drużynie na wskrzeszenie tej postaci. Jakiś kapłan w świątyni, czy coś. Ale dobre pytanie - czy jeśli nie zostanie wskrzeszony trzeba robić nową postać? Czary magii śmierci są takie potężne, bo ja interpretowałem ich nazwy, które są tak pompatyczne, że trudno było mi opisać je jakoś osłabiająco. Oczywiście zgadzam się z Tobą, są zbyt potężne. Zamiast jednak wyrzucać te istniejące, lepiej chyba dopisać nowe, słabsze. W końcu kto powiedział, że byle nekromanta będzie w stanie rzucić wszystkie, a na koniec jeszcze zmienić się w lisza? Jasne, że mają. Każdy ma, bo nie rzucamy tu kośćmi, nie liczymy punktów życia, tylko idziemy na rozsądek. Sharwyn grała bardką. Niech nowy Mistrz Gry ma czas i chęci. I pomysł. I niech pisze składnie po polsku. Myślę, że tyle wystarczy :). Pozdrawiam i życzę miłej gry - mam nadzieję, że już wkrótce, |